Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Televizory (CRT, LCD, PDP): 40" - 42" LED, 10 - 15k Kč

Neregistrovaný (0)|19.11.2013 14:10
Tazatel: stanedav

Znění dotazu: Ahoj,
sháním LED televizi moje požadavky jsou:

- 40 - 42"
- cena max 15 000
- raději budu preferovat 100 Hz 2D obraz, než 3D 50 Hz (200 Hz na papíře)
- potřebuju tam SCART
- jde mi o co nejplynulejší a nejkvalitnější obraz za tu cenu
- preferované značky Sony, Samsung, LG, (Phillips)

Co jsem obešel obchody, tak mě zaujaly na první pohled kvalitou obrazu tyhle:
Sony KDL-42W655A a Samsung UE40F6400 - obě ale byly 50 Hz panel, což je špatně, chápu to dobře? Dočetl jsem se, že 50 Hz se může trhat při sportu. 3D nevyužiju
Potom co jsem koukal, tak zbývá, a je nyní favorit:
Samsung UE40F6200 - bude ok nebo najdu v dané cenové kategorii lepší?

+ mám další dotazy:
1) mám kabelovku od UPC - jejich settop box jsou pomalé jako blázen - když budu mít televizi s DVB-C tunerem, odpadne mi nutnost používat ten settopbox?
2) mám o dva pokoje dál PC - jaká je ideální cesta pro přehrávání filmů z PC? WIFI to zvládne? Pokud ne, je lepší využívat flashku nebo koupit nějaké mini pc s androidem, připojit disk a jet z toho.
3) půjde z vestavěných internetových přehrávačů pouštět videa ze stránek jako jsou sledujuserialy.cz atd? tj. streamovaný obsah - v rychlosti internetu problém není jen, aby to zvládl prohlížeš v tv
4) je nějaká reálná šance, že bych dostal živý obraz z PC do TV s tím, že to nemůžu propojit kabelem? (chtěl bych si zahrát pc hru na TV, ale to je asi neproveditelné že?)

Technika, které se dotaz týká: LED TV
vivid.sk (11472)|19.11.2013 14:26
[QUOTE=;473190]obě ale byly 50 Hz panel,[/QUOTE]
A to mas odkial? Pozri si este raz specifikaciu, minimalne F6400 je 3D TV, takze ma urcite aspon 100/120Hz panel (papierovo 200Hz CMR)

1) http://www.upc.cz/televize/Prijimaci-zarizeni-digitalni-televize/ca_modul/
2) HDMI kabel :)
3) na to by som sa nespoliehal.
4) prenesies PC, pripojis cez HDMI kabel :D
tdlmarek (1566)|19.11.2013 14:38
Ano, na body 2-4 je jedna a tatáž univerzální odpověď: dlouhý [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] a [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] :)

Za slušnou cenu se lze dostat až na nějakých 25 m, což by mělo stačit na překonání většiny bytových vzdáleností.