Herní televize pro Xbox one, input lag, odezva.
Dobrý den.
Potřeboval bych poradit s výběrem herního televizoru, který budu pořizovat k nové next-gen konzoli Xbox-one.
Zajímá mě pouze obraz, funkce jako 3D nebo smart jsou nepodstatné. Nejdůležitější parametrem je pro mě takzvaný input-lag (odezva), bohužel tento údaj nebývá uváděn v popisu TV, maximálně tak zmínka "o nic neříkajícím GAME modu", člověk pak musí hledat na zahraničních portálech kde tuto problematiku řeší. Nejvíce mě pobavila návštěva kamenných prodejen datartu a elektroworldu, kde na mě hleděli "co vlastně po nich chci".
Otázkou je která technologie je nejvhodnější LED x PLAZMA a jestli je pro herní TV důležitá obnovovací frekvence, cenově kolem 20.000 (uhlopříčka 42" až 50") ale nebráním se i dražším variantám pokud to bude mít opodstatněný důvod.
Závěrem bych se chtěl zeptat jaký máte názor na kalibrace obrazu TV, pokud nejde jen o marketingový trik, třeba v již zmiňovaném elektroworld ji nabízeli za 999,. ale nějak jsem jim to prostě nevěřil. Je vůbec kalibrace nutná ve smyslu subjektivního rozdílu "před a po" kalibraci.
Předem děkuji za odpověď
S pozdravem Martin Kirschner
Potřeboval bych poradit s výběrem herního televizoru, který budu pořizovat k nové next-gen konzoli Xbox-one.
Zajímá mě pouze obraz, funkce jako 3D nebo smart jsou nepodstatné. Nejdůležitější parametrem je pro mě takzvaný input-lag (odezva), bohužel tento údaj nebývá uváděn v popisu TV, maximálně tak zmínka "o nic neříkajícím GAME modu", člověk pak musí hledat na zahraničních portálech kde tuto problematiku řeší. Nejvíce mě pobavila návštěva kamenných prodejen datartu a elektroworldu, kde na mě hleděli "co vlastně po nich chci".
Otázkou je která technologie je nejvhodnější LED x PLAZMA a jestli je pro herní TV důležitá obnovovací frekvence, cenově kolem 20.000 (uhlopříčka 42" až 50") ale nebráním se i dražším variantám pokud to bude mít opodstatněný důvod.
Závěrem bych se chtěl zeptat jaký máte názor na kalibrace obrazu TV, pokud nejde jen o marketingový trik, třeba v již zmiňovaném elektroworld ji nabízeli za 999,. ale nějak jsem jim to prostě nevěřil. Je vůbec kalibrace nutná ve smyslu subjektivního rozdílu "před a po" kalibraci.
Předem děkuji za odpověď
S pozdravem Martin Kirschner
Ohledně input lagu jsem psal zde.
Tady je taky jeden žebříček:
http://www.hdtvtest.co.uk/news/input-lag
http://www.hdtvtest.co.uk/news/input-lag
RoPo: ok, za tabulky děkuji... top odezvu evidentně mají dva modely od SONY, ma cenu jít do téhle značky, už jsem prošel dost diskuzi a nic moc hodnocení na tuhle značku, každopádně by mě zajímal Váš názor nebo doporučení, trošku se rozepsat...
Není to o značce jako takové, ale o třídach. Mevyšší letošní modely Sony mají velice dobré hodnocení. Záporem jsou slabé pozorovací úhly vzhledem k použité LCD technologii (PSA).
Je nějaký rozdíl mezi SONY KLD 42W653 a 50W656 krom úhlopříčky a par detailů jako rám, funkce atd... narážím opět na input-lag, 42W653 má jednu z nejlepších hodnot pro odezvu, bude tedy platit stejná nebo alespoň podobná odezva pro model 50W656 (bohužel není nikde testována), chápu dobře že "železo" uvnitř bude stejný :)