Jaky je podle vas ten nejlepsi kodek? Ja pouzivam DivX, ale zajimalo by mne jaky je rozdil mezi 5.0.5 a 5.1.1. Diky za info
Jaky je podle vas ten nejlepsi kodek? Ja pouzivam DivX, ale zajimalo by mne jaky je rozdil mezi 5.0.5 a 5.1.1. Diky za info
No, vzhledem, že od verze 3x je přínos minimální, tak asi žádný.
Presne to info, co hladas, je na oficialnej stranke DivX![]()
Mirekv: co to tady plácáš? DivX3.11 byl shit, kterej nebyl dělanej na variabilní datový tok! Málokdo z něho dokázal dostat v NanDubu kvůli složitým nastavením kvalitu!
kdyz uz rubu do mpeg4 tak do xvidu...
clee: skus uviest nejake dizertabilne dokazatelne zdovodnenie preco![]()
kirk: VBR no budiž, to jsem opomněl. Ale s**t to rozhodně nebyl. S VBR taky neuděláš zázrak, rychlé scény třeba nekoskatí, zato na tmavších souvislých plochách zase vidíš mapy.
mam oci a vidim rozdil mezi divx a xvid, hodne dlouho sem experimentoval s kodekama a xvid z toho vysel nejlipPůvodně odesláno od Hawkey
Tak potom tí ripiči releasov filmov maju miesto oci farebne sklenene gulickyPůvodně odesláno od clee
, pretoze pomer je cca 80:20 v prospech DivXu \/
Jediny ripič, ktory sa tu vyjadruje objektivne, je Hawkey, on netvrdi, ze je nieco najlepsie, ale ze sa to viac hodi pre konkretny titul. To je objektivita. Inak neverim nikomu, ze cely film ripuje do oboch (alebo viacerych) kodekov a az tak si jeden z nich (podla svojich oci) necha,pretoze skusat na nejakom kratkom useku tiez nie je nic, sceny sa menia...
![]()
no presne taxem to delal, konkretne minority report, blues brothers a Boondock Saints... u vsech nejlip vysel xvid, at uz kvalitou obrazu (ozelim mazly pozadi a veci out of focus, nez ty hruzy co produkuje divx), tak rychlosti enkodovani
btw pomer divx/xvid od zacatku roku je cca 22/700
podivej se sam na www.nforce.nl
Já bych doporučil všem přečíst si porovnání kodeků na www.doom9.org. Nejlíp jim vyšel (v průměru) XviD. Ale některé scény nebo filmy byly lepší v jiných. Já osobně taky používam XviD. Je zadarmo a navíc bych řekl, že i rychlejší než DivX. Vláďa
To si ako na ten pomer prisiel ??? Praveze aj ja mam ten pomer z casti aj z tych releasov, dokonca som na ten stranke uz nejaku chvilu registrovany \/Původně odesláno od clee
Fakt zalezi od zdroja, ale ak uz musi byt mpeg4, tak sa priklanam ku tomu DivXu radsej. Nakoniec mozno vsetci onedlho budete robit WMVPre XviD som za celu tu dobu nenasiel ani jedno "PRE"
![]()
jak jsem na to prisel??? jednoduse, spocital, divx sel rucne a xvid po jednotlivejch strankach, krok po 180 polozkach krat 4
pocital sem samozrejme jen dvd-ripy, TV-ripy apod. jsou o necem jinem ackoli tam je pomer hodne podobnej...
Jaaaaj, ty myslis v tomto roku, aha, tak to ano, asiaj ked tie filmy co su v XviDe mam davno v DivXe
![]()
ses rychlejsi nez scena jo?![]()