Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Jednoduchost prosím - TV Samsung vs. USB disk = barevné titulky

Pablo.M (6)|16.11.2013 00:57
Stovky textů a tisíce rad na zbytečné složité a často i drahé způsoby jak si doma na TV přehrát kvalitně z USB disku film.
Multimediání centra jsou fenoménem a mně přitom jde o jedinou věc:
aby TV Samsung kterou vlastním uměla to co už umí, tedy přehrát v podstatě jakýkoliv film, k němu přiložené titulky,
a taky něco co neumí:
nastavit ty titulky krom bílé i na jinou barvu a větší než je nabídka.

Nic více a nic méně!

Kvůli téhle maličkosti nedám další peníze za MMC a přestože jsem si z notebooku vytvořil parádní MMC dík XBMC, je to zbytečně krkolomné. Vždyť mi sakra jde jen o ty titulky.

TAKŽE - vymyslel už někdo jak na to? A nemyslím dle mého názoru poněkud neefektivní Samy GO.
Ivo Mašek (10205)|16.11.2013 08:26
Bohužel (nebo bohudík), televize je zatím pořád ještě televize, nikoli počítač. Jednoduché řešení, jak si představuješ, není. Pokud chceš všechno to, co chceš, budeš si muset pořídit "krabičku navíc". .... a nebo multimediální počítač s tv kartou
bastlir (3245)|16.11.2013 10:58
Pokud jsem dobře pochopil tvůj dotaz .... titulky jsou součástí filmu, takže logicky (jako cokoliv jiného) nemůžeš ve filmu nic měnit. Pokud však máš na mysli přehrání filmu z USB z jiného zdroje, pak s tím můžeš dělat jenom to, co ti dovolí menu TV. A jak jsem se díval, nic takového tam není.
Pablo.M (6)|16.11.2013 12:14
No jo no, tak přesně těchto odpovědí jsem se obával.
Samozřejmě s nimi nesouhlasím. Dle mého názoru požadovat od výrobce krom funkčnosti také logiku je nejen právo ale taky nutnost pro zajištění dalšího vývoje.
Každopádně vězte že si ani nekoupím MMC jen pro větší a barevné titulky, ani nepostavím PC pro multimédia. Za jedno ho mám a za druhé to je stejně neefektivní.
Vemte logiku věci: jedna velká TV která umí minimálně to nejzákladnější. A já za toto považuji krom ostatního také slušně zobrazené externí titulky.

Bohužel je mi jasné že chtít a mít jsou dost rozdílné věci - tušil jsem že daný stav je v tuto chvíli neměnný. No ale co kdyby :)
Mimochodem kdybyste věděli co mi na můj dotaz k tématu odpověděli ze Samsungu máte stejně jako já chuť tam někoho zmlátit.
peto.vac (525)|16.11.2013 12:20
Farebnost titulkov a ix velkost je asi to posledne co v Samsungu ludi trapy,telky maju tolko nelogickyx veci,ktore treba dotiahnut do lepsieho,ze toto sa na zoznam asi ani nedostalo...Rozumiem,kolko xuti,tolko ludi,len neviem naco su ti farebne titulky,pozeram cez externy disk filmy,rozpravky,aj dokumenty a zatial som nikdy nic s titulkami robit nepotreboval...A ked uz sme pri nedotahovani veci do konca,mam asi tri koncerty,ktore mi TV nepodporuje,ak si dobre pamatam,obraz ide,ale zvuk uz nie,tak si myslim ze toto ma daleko viac prednost v doladeni,nez take titulky...
Pablo.M (6)|16.11.2013 12:22
S tou první odpovědí extra nesouhlasím.
Jaký bohudík, jaký nikoliv počítač. Jestliže mi někdo prodává rohlík, očekávám rohlík, ne nějaké bílé pečivo.
Stejně tak pokud mám tzv. Smart TV Samsung s dedikovanou schopností přehrávat z externího zařízení film s externími titulky, očekávám funkčnost ne jen typu "když Ti zobrazím písmena ty už drž hubu". Počítám že u auta byste taky nebrali fakt že jezdí, bez ohledu na to jak. Nejsmutnější na tom je že jejch "smarty" dokáží to s titulky stejně blbě v cenové hladině do 15000 jako za 30000.
Pablo.M (6)|16.11.2013 12:32
[QUOTE=peto.vac;472861]Farebnost titulkov a ix velkost je asi to posledne co v Samsungu ludi trapy,telky maju tolko nelogickyx veci,ktore treba dotiahnut do lepsieho,ze toto sa na zoznam asi ani nedostalo...Rozumiem,kolko xuti,tolko ludi,len neviem naco su ti farebne titulky,pozeram cez externy disk filmy,rozpravky,aj dokumenty a zatial som nikdy nic s titulkami robit nepotreboval...A ked uz sme pri nedotahovani veci do konca,mam asi tri koncerty,ktore mi TV nepodporuje,ak si dobre pamatam,obraz ide,ale zvuk uz nie,tak si myslim ze toto ma daleko viac prednost v doladeni,nez take titulky...[/QUOTE]

Tak to je paráda pro zdůvodnění. Vynechám preference každého z nás a rovnou proč barevné: mám skvělý dokument o extrémním lyžování. Hádejte kolik si přečtu z bílých titulků, když je to celé na sněhu???
No a co se týče neschopnosti něco přehrát? Já mám tu novou rok. Nepřehrál jsem jeden jediný soubor. Nešlo to dobře ani v PC - asi poškozený. Nad tím se nehodlám ani jen pozastavit, protože je možnost výběru. U těch titulků ne.
peto.vac (525)|16.11.2013 12:38
Nemyslis nahodou The.Art.of.Flight.2011.1080p.Bluray.x264-MOMENTUM...???Ten mam aj ja a titulky k nemu nepotrebujem a ani nemam...Ak ti ide o jeden dokument,tak si ho mozes pozriet na PC,alebo s externou krabickou na TV,jeden dokument este revoluciu nespravil...
[QUOTE=Pablo.M;472867]Nepřehrál jsem jeden jediný soubor. Nešlo to dobře ani v PC - asi poškozený. Nad tím se nehodlám ani jen pozastavit, protože je možnost výběru. U těch titulků ne.[/QUOTE]
Tomuto nerozumiem,ziadny subor ti na TV nesiel prehrat...???
tdlmarek (1566)|16.11.2013 13:11
[QUOTE=Pablo.M;472863]Jaký bohudík, jaký nikoliv počítač. Jestliže mi někdo prodává rohlík, očekávám rohlík, ne nějaké bílé pečivo.
Stejně tak pokud mám tzv. Smart TV Samsung s dedikovanou schopností přehrávat z externího zařízení film s externími titulky, očekávám funkčnost ne jen typu "když Ti zobrazím písmena ty už drž hubu". Počítám že u auta byste taky nebrali fakt že jezdí, bez ohledu na to jak.[/QUOTE]
Je až smutné, jak moc se tenhle fenomén pohodlného koukání na stahované filmy/seriály zvrhnul. Něco k zamyšlení - na blu-ray mohou být titulky libovolné barvy, libovolné velikosti a umístěné kdekoliv v obraze.
Pablo.M (6)|16.11.2013 13:13
[QUOTE=peto.vac;472868]Nemyslis nahodou The.Art.of.Flight.2011.1080p.Bluray.x264-MOMENTUM...???Ten mam aj ja a titulky k nemu nepotrebujem a ani nemam...Ak ti ide o jeden dokument,tak si ho mozes pozriet na PC,alebo s externou krabickou na TV,jeden dokument este revoluciu nespravil...

Tomuto nerozumiem,ziadny subor ti na TV nesiel prehrat...???[/QUOTE]

Tohle nemá cenu - vymýšlet proč něco neudělat lepším je dost pitomé. Chuj s tím...
A ano je to ten film. Dokonalý :(

Opačně prosím - za celý ten rok se mi nepodařilo přehrát jen jeden soubor a ten byl stejně vadný od zdroje...
Ivo Mašek (10205)|16.11.2013 13:48
Ony televize s tím, co bys tam všechno chtěl mít a co všechno by uměly umět tak trochu existují. Ovšem jsou to výrobky kusové (ne seriové) a vyrábí je výrobci, kteří nejsou standardní (tedy ne pro valnou většinu občanů). Třeba takový Bang Olufsen ti podobnou TV nabídne. Ale bude v ceně slušně vybavené Škody Fabia.
Já o těchto modelech a výrobcích tady moc nepíšu - přece jenom v této zemi škoda písmenek. Ale pro ukázku (a nemusíš ani řešit kvalitní repro, které v normálních placatých TV stojí za .....):

Pablo.M (6)|16.11.2013 14:05
Je to marný, je to marný, je to marný...
Já tady píšu o tom, že by bylo minimálně slušné nabídnout zákazníkovi produkt s funkčností alespoň relativně průměrnou a ne jen ukázkovou a von tady na mně s B&O.
Pochopí tady někdo snahu o dokopání výrobce k tak jednoduché funkčnosti jako jsou čitelné titulky? Až budu chtít absolutní špici budu samozřejmě nakupovat špičkové technologie za nesmyslnou cenu. Jenomže pro výrobce je úprava firmware pro blbý titulky záležitost směšně trapná a přesto na nás sere.
Mně doma vše funguje lépe než bych potřeboval a bohužel na to potřebuji znalosti a vybavení. Chudákovi co tomu nerozumí nezbyde než se spokojit s bílými malými a na více než tři metry špatně čitelnými titulky. Proč? Protože zasranej ekonom ze Samsungu jemu podobným se rozhodl, že je to ... nevím co.
Já to opravdu nechápu. To už tady všichni máte tak parádní příjmy že jste ochotni přijmout na nemalé ceny produkty které vlastně postrádají základní logické vlastnosti?
peto.vac (525)|16.11.2013 14:18
Ale tim,ze sa tu stazujes vyrobcu nedokopes k tomu,aby urobil napravu...Pred cca rokom a pol dal Samsung cz/sk na Facebooku otazku priamo ludom,co by ste este zlepsili na TV...Tam si sa mohol realizovat,ale i tak poxybujem,ze sa tie dopyty dostali az k vrxnosti...

[QUOTE=tdlmarek;472870]Je až smutné, jak moc se tenhle fenomén pohodlného koukání na stahované filmy/seriály zvrhnul. Něco k zamyšlení - na blu-ray mohou být titulky libovolné barvy, libovolné velikosti a umístěné kdekoliv v obraze.[/QUOTE]
Tak clovek je tvor pohodlny,tak preco si nieco komplikovat...
[QUOTE=Pablo.M;472871]Tohle nemá cenu - vymýšlet proč něco neudělat lepším je dost pitomé. Chuj s tím...
A ano je to ten film. Dokonalý :(

Opačně prosím - za celý ten rok se mi nepodařilo přehrát jen jeden soubor a ten byl stejně vadný od zdroje...[/QUOTE]
Uz rozumiem,tiez mi nesiel pustit len jeden film a to asi koli nepodporovanemu codecu,zohnal som ho od ineho zdroja a uz ziaden problem...
Ivo Mašek (10205)|16.11.2013 14:22
[QUOTE]Já tady píšu o tom, že by bylo minimálně slušné nabídnout zákazníkovi produkt s funkčností alespoň relativně průměrnou a ne jen ukázkovou a von tady na mně s B&O.[/QUOTE]
A on tu někdo z nás vyrábí televize ??!! Já ti slušně nabídl přístroj, kde by jsi to mohl mít. Pochop, že chceš (požaduješ) nadstandard. Za ten se platí a rozhodně ti ho neudělají velkoserioví výrobci (proč taky?)
Chleba také není jenom jednoho druhu, to platí i o těch houskách, o kterých ses tu zmínil. Aut je také několik modelů a výrobců. Škodovka asi určitě nezačně vyrábět model konkurující Bentley. Nemusí ti tu snad nikdo vysvětlovat, proč tomu tak je. To samé platí o televizorech.
A pokud chceš dokopat Samsung k něčemu, tak věz, že z nás tady to asi nikdo neudělá. Budeš je tam muset jet dokopat sám.
bastlir (3245)|16.11.2013 14:26
To Pablo.M:
Ty mně připadáš jak z jiné planety.:-I A proč by například výrovce vyráběl TV s perfektním interním zvukem, s interní BD (technicky možné), s výstupem 5+1 apod. ? A kdo by si pak koupil jejich domácí kino a podobné krámy? A že se ti to nelíbí? Tak si Sama nekupuj. Ono si ho totiž koupí tisíce jiných uživatelů, kteří zdaleka nevyužijí to, co jim Sam nabízí. Dokud se neobjeví alternativní FW, pak s nimi nikdo nepohne. Já dlabu na nějaké titulky, mě se... celý SMART systém, protože je na úkor rychlé obsluhy nastavení. Vzpomeňme si, jak jsme tu ještě nedávno řešili "lidské" řazení kanálů. A to se ještě nepřihlásila (použiji oblíbený termín Ivo Maška) pověstná kurvítka.
Takže jediná rádoby rada, hledej alternativní FW, třeba najdeš zázrak.
tdlmarek (1566)|16.11.2013 14:29
[QUOTE=Pablo.M;472874]produkty které vlastně postrádají základní logické vlastnosti?[/QUOTE]
Zkusím to ještě jednou - základní logické vlastnosti k přehrávání pirátěného obsahu? Opravdu si myslíš, že je v zájmu těchto výrobců nabídnout propracovaný multimediální přehrávač, aby si sami sobě likvidovaly příjmy z oficiální filmové distribuce?

Celé je to jenom hra. Výrobci musejí nabídnout základní multimediální funkcionalitu, aby si alespoň trochu zachovali tvář v konkurenčním prostředí levných MMC zařízení, ale jenom tak dobrou, aby si blu-ray udrželo svůj referenční status. Můžeme se dohadovat, že oni vlastně chtějí zákazníka otrávit těmi různými nedodělky, aby ho nasměrovali k závěřu, že s pirátěnými filmy je akorát spousta starostí.

Takže jak píše bastlir - ne že by to technicky byl problém nebo to nedokázali, ale oni zkrátka nechtějí, a je to naprosto logické.

Zkrátka buď jsem běžný zákazník, za obsah si platím a oficiální cestou přehrávám naprosto bez problémů, a nebo jsem pirát a musím se vypořádat s různými problémy, využít nějaké znalosti a k požadovanému výsledku si dopomoct sám.
ai (2993)|16.11.2013 15:36
Nelze se domahat, ze ti nejaka velka korporace nedodala produkt komplet v baliku, oni maji svuj managment. Mas absolutni moc nad nima ovsem a to je NEKOUPIT, to jedine plati. Kup si nejakou levnou TV a za usetrene penize MMC. Nebo pomahej open source (to je power of people :-) ), porid si Rapsberry Pi a kut s tim doma. Chapej, ze nikdo z tech velkych hracu nechce zalohovani BD a distribuovat neco po netu. Oni chteji , aby i clenove rodin a dalsi generace platili za stejny produkt znova a znova. ...

M.j. Ty ty filmy taky nepotrebujes k stastnemu zivotu, koneckoncu ani ten chleba a rohliky jak si myslime ....:-D
bastlir (3245)|16.11.2013 23:53
A to je také ten problém, .... ví někdo o nějaké TV s perfektním panelem a tedy i obrazem, ale aby neměla 3D, SMART a podobné sra..ky? Musíš si totiž koupit tzv. bonus, o který třeba vůbec nestojíš.