Tazatel: Patrik Makovec
Znění dotazu: Dobrý den, mám k TV připojený set klávesnice + myš zn. Logitech mk220. Myš funguje celkem dobře na vzdálenost cca 3 metry, ale s klávesnicí musím jít na vzdálenost cca 1 metr, aby psala. Zkoušel jsem vyměnit baterky a vypnout domácí wifi, ale nepomohlo. Existuje nějaké řešení i v podobě jiného výrobku, který má například silnější signál?
Děkuji
Technika, které se dotaz týká: TV Samsung UE46F465570
Znění dotazu: Dobrý den, mám k TV připojený set klávesnice + myš zn. Logitech mk220. Myš funguje celkem dobře na vzdálenost cca 3 metry, ale s klávesnicí musím jít na vzdálenost cca 1 metr, aby psala. Zkoušel jsem vyměnit baterky a vypnout domácí wifi, ale nepomohlo. Existuje nějaké řešení i v podobě jiného výrobku, který má například silnější signál?
Děkuji
Technika, které se dotaz týká: TV Samsung UE46F465570
Poměrně oblíbená je Logitech K400. Nemám ji sice vyzkoušenou s TV, ale po připojení k PC funguje až na vzdálenost cca 10 metrů - v běžné místnosti 5x5 tedy kdekoliv a naprosto spolehlivě.
No, u mk220 taky píšou dosah až 10 metrů, nemůže mi signál něco rušit? Nebo pomohl by mi třeba prodlužovák USB? (tv má usb v zadní části)
Těch 8-10 (už si nevzpomínám přesně, odhad podle velikosti prostoru, kde jsem to testoval) metrů je mnou vyzkoušená hodnota, ne informace ze specifikací. Ale teď se dívám, že tam se shodou okolností píše totéž :)
K té druhé části otázky se bohužel vyjádřit nedokážu, nejsem elektrotechnik. K400 ale zvládá přenos i přes zeď zavřené místnosti, takže pokud je použitá technologie podobná, tak si nemyslím, že by skrytí přijímače za TV mělo nějaký větší negativní dopad. Ale to je pouze můj laický názor.
K té druhé části otázky se bohužel vyjádřit nedokážu, nejsem elektrotechnik. K400 ale zvládá přenos i přes zeď zavřené místnosti, takže pokud je použitá technologie podobná, tak si nemyslím, že by skrytí přijímače za TV mělo nějaký větší negativní dopad. Ale to je pouze můj laický názor.
Ten prodlužovák rozhodně zkus, mám podobnou zkušenost. Udávaný dosah wifi 10 m, skříň desktopu signál vůči klávesnici stínila...