I když se jedná již o loňský model,přesto je informací o těchto TV na netu poskrovnu. Dovolím si proto shrnout první dojmy z provozu této TV.
Moje zkušenost je omezena pouze na přehrávání filmů přes DUNE a eGreat, televizi vůbec neprovozuji.Filmy výhradně v HD.
Zvolil jsem tuto TV jako upgrade za Sharp 60LE822,protože se dívám z cca 4.5m vzdálenosti.
Obrazově této TV nelze nic vytknout.Dokonalá černá a rovnoměrné podsvícení,žádné artefakty ani jiná negativa.Prostě téměř dokonalá TV.
Jediná viditelná slabina je totiš nepatrné zvýšení jasu pozadí v tmavých scénách při zobrazení titulků. Tady se projeví absence plného zónového podsvícení a oblast v níchž se titulky nacházejí se proto řídí v celé ploše od kraje.
Ačkoli je podsvícení edge, je jeho kvalita vynikající a nezadá si s plazmou, kterou ale předčí dokonalou černou. TV jsem vybíral poměrně dlouho a zvažoval různé varianty (80LE657 , 70LE835), nicméně nakonec vyhrál SAM díky nekompromisní kvalitě obrazu. Smart funkce mě nezajímají, takže o tom nic. Další věc, kde mě SAM překvapil je kvalita 3D. Aktivní 3d této TV je zatím to nejlepší,co jsem kdy viděl. Žádné blikání,jen vyjímečně náznak zdvojování hran,dokonale plynulý pohyb. Tahle TV 3D doslova rehabilituje. Zatím mi přináší opravdovou radost.