Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Jaký mikrofon?

bastlir (3245)|10.11.2013 00:06
Letos jsem poprvé byl líný si vzít na dovolenou brašnu s kamerou s představou, že to "ošefuju" jen zrcadlovkou. Jelikož jsem ÚB a předem jsem si filmování foťákem nevyzkoušel, byl jsem nemile překvapen, že je v záběrech slyšet objektiv i když HD kvalita záběrů jinak celkem ušla. Bohužel ani jeden z objektivů není "červený", tak jsem usoudil, že by bylo vhodné pořídit si ještě mikrofon.

A proto se ptám, má někdo zkušenost s nějakým mikrofonem na Canonu 6xx (EOS 650D) i bez červeného objektivu?
kombai (78)|10.11.2013 10:22
Ahoj,

po mnoha přečtených recenzích jsem koupil RODE VIDEOmic PRO, jedná se pro DSLR o nejlepší mikrofon. Výhoda je, že na něm nastavíš +20dB a ve foťáku snížiš zisk na minimum, tím že budeš využívat kvalitní RODE a odřízneš nekvalitní zesík v DSLR, tak dosáhneš super zvuku bez white noise.
bastlir (3245)|10.11.2013 10:25
[QUOTE=kombai;472317]Ahoj,

po mnoha přečtených recenzích jsem koupil RODE VIDEOmic PRO, jedná se pro DSLR o nejlepší mikrofon. Výhoda je, že na něm nastavíš +20dB a ve foťáku snížiš zisk na minimum, tím že budeš využívat kvalitní RODE a odřízneš nekvalitní zesík v DSLR, tak dosáhneš super zvuku bez white noise.[/QUOTE]
Díky za radu, mrknu na to.