LED TV na filmy a hry do max.25tis.
Zdravím všechny,
rád bych požádal o radu s výběrem televize - budget max.25 000 kč, ale může to být i mnohem méně, záleží na poměru cena/výkon.
Úhlopříčka: Od obrazovky budu max.2,2m, čili bych to cílil spíš na úhlopříčku okolo 40-42. 46 by v případě SD mohlo být moc, ale zvážím to.
Kvalitní obraz chci hlavně pro HD filmy/seriály a hry. Čistě časově ale klasická TV poběží hodně. Časově rozdělení využití filmy/TV/hry (PC, možná občas konzole) bude 40/50/10. Nicméně váženo důležitostí, kterou segmentům přiřazuji to bude spíš 60/30/30.
Rád bych od televize co nejlepší obraz, alespoň tolerovatelný zvuk (domácí kino letos nebude, časem snad ano) a použitelnost i pro SD televizi.
Mám v hlavě nějaké parametry, ale spíš bych rád slyšel Vaše názory, co je dobré pro použití popsané výše za daný rozpočet.
Uvažoval jsem o DVB-T2, ale slyšel jsem z několika různých zdrojů, že je to zatím spíše zbytečné.
IPS - Ano/Ne? A od koho?
Díky předem za rady a názory
Modely, které mě zatím napadly:
S DVB T2 okolo 25K
Sony KDL řada W805 ([odkaz, pro zobrazení se přihlaste])
Philips PFL 40 8008s ([odkaz, pro zobrazení se přihlaste] - mám možnost sehnat levněji, takže se do budgetu vejde)
Samsung UE40F6800 ([odkaz, pro zobrazení se přihlaste])
Bez DVB T2 (max.20K)
Philips PFL 8007K/12 ([odkaz, pro zobrazení se přihlaste])
Panasonic TX-L42ET60E ([odkaz, pro zobrazení se přihlaste])
Opakuji, že naplnit budget není nutnost. Konečnou prioritou je obraz a poměr/cena výkon.
rád bych požádal o radu s výběrem televize - budget max.25 000 kč, ale může to být i mnohem méně, záleží na poměru cena/výkon.
Úhlopříčka: Od obrazovky budu max.2,2m, čili bych to cílil spíš na úhlopříčku okolo 40-42. 46 by v případě SD mohlo být moc, ale zvážím to.
Kvalitní obraz chci hlavně pro HD filmy/seriály a hry. Čistě časově ale klasická TV poběží hodně. Časově rozdělení využití filmy/TV/hry (PC, možná občas konzole) bude 40/50/10. Nicméně váženo důležitostí, kterou segmentům přiřazuji to bude spíš 60/30/30.
Rád bych od televize co nejlepší obraz, alespoň tolerovatelný zvuk (domácí kino letos nebude, časem snad ano) a použitelnost i pro SD televizi.
Mám v hlavě nějaké parametry, ale spíš bych rád slyšel Vaše názory, co je dobré pro použití popsané výše za daný rozpočet.
Uvažoval jsem o DVB-T2, ale slyšel jsem z několika různých zdrojů, že je to zatím spíše zbytečné.
IPS - Ano/Ne? A od koho?
Díky předem za rady a názory
Modely, které mě zatím napadly:
S DVB T2 okolo 25K
Sony KDL řada W805 ([odkaz, pro zobrazení se přihlaste])
Philips PFL 40 8008s ([odkaz, pro zobrazení se přihlaste] - mám možnost sehnat levněji, takže se do budgetu vejde)
Samsung UE40F6800 ([odkaz, pro zobrazení se přihlaste])
Bez DVB T2 (max.20K)
Philips PFL 8007K/12 ([odkaz, pro zobrazení se přihlaste])
Panasonic TX-L42ET60E ([odkaz, pro zobrazení se přihlaste])
Opakuji, že naplnit budget není nutnost. Konečnou prioritou je obraz a poměr/cena výkon.
obrazově 8008 od Philipsu bude a je hodně pěkná, moc nečekej klasicky od softwaru ale obraz umí...sony asi ne byt sem jí neviděl,ale důvěru už pár let nemá,samsung než 6800 tak 6740 je lepší a nebo F7000, panasonik ET60 moc se nepřevedla to raději LG 42LA740S
Ten Samsung UE46f6740 oproti 6800 sice nemá LAN, ale má lepší parametry. 6800 má víc "bižutérky", ale ta je někdy i na obtíž. Cena je stejná.
[QUOTE=bastlir;472643]Ten Samsung UE46f6740 oproti 6800 sice nemá LAN, ale má lepší parametry. 6800 má víc "bižutérky", ale ta je někdy i na obtíž. Cena je stejná.[/QUOTE]
46F6740 má LAN.
46F6740 má LAN.
Díval sem do parametrů (v Alze) a tam LAN není uvedená. Pak jsem se díval i na demo a tam jsem konektor také neviděl. Jsi si jistý?
UE46F6740 má jak LAN, tak wifi.
Teď jsem koukl také na Alza, jak píšeš, a i tam je uvedeno jak LAN, tak wifi.
[SPOILER]Citace z Alza:
Televize LED, 3D obraz (včetně konverze z 2D na 3D), úhlopříčka 116 cm, 16:9, 1920x1080, 600Hz, Micro Dimming, HD DVB-T/C/S2, 3x HDMI, SCART, 3xUSB, LAN, WiFi, 2x 3D brýle, SMART TV, HbbTV[/SPOILER]
[SPOILER]Citace z Alza:
Televize LED, 3D obraz (včetně konverze z 2D na 3D), úhlopříčka 116 cm, 16:9, 1920x1080, 600Hz, Micro Dimming, HD DVB-T/C/S2, 3x HDMI, SCART, 3xUSB, LAN, WiFi, 2x 3D brýle, SMART TV, HbbTV[/SPOILER]
[QUOTE=RoPo;472656]UE46F6740 má jak LAN, tak wifi.
[SPOILER]Citace z Alza:
Televize LED, 3D obraz (včetně konverze z 2D na 3D), úhlopříčka 116 cm, 16:9, 1920x1080, 600Hz, Micro Dimming, HD DVB-T/C/S2, 3x HDMI, SCART, 3xUSB, LAN, WiFi, 2x 3D brýle, SMART TV, HbbTV[/SPOILER][/QUOTE]
Tak mně to nedalo a znovu jsem si tam do porovnávání zadal UE46F6800 a UE46F6740 a tam skutečně u UE46F6740 RJ-45 není uvedeno. Přece by tam lainu neřešili jinak? A jak jsem již uvedl, ani na videu jsem RJ-45 neviděl.
[SPOILER]Citace z Alza:
Televize LED, 3D obraz (včetně konverze z 2D na 3D), úhlopříčka 116 cm, 16:9, 1920x1080, 600Hz, Micro Dimming, HD DVB-T/C/S2, 3x HDMI, SCART, 3xUSB, LAN, WiFi, 2x 3D brýle, SMART TV, HbbTV[/SPOILER][/QUOTE]
Tak mně to nedalo a znovu jsem si tam do porovnávání zadal UE46F6800 a UE46F6740 a tam skutečně u UE46F6740 RJ-45 není uvedeno. Přece by tam lainu neřešili jinak? A jak jsem již uvedl, ani na videu jsem RJ-45 neviděl.
[QUOTE=bastlir;472660]Tak mně to nedalo a znovu jsem si tam do porovnávání zadal UE46F6800 a UE46F6740 a tam skutečně u UE46F6740 RJ-45 není uvedeno. Přece by tam lainu neřešili jinak? A jak jsem již uvedl, ani na videu jsem RJ-45 neviděl.[/QUOTE]
Opravdu netuším, jak jsi k tomu došel, ale i na stránkách výrobce je LAN i WiFi.
Koukl jsem na video a na videu je také LAN konektor krásně vidět.
Opravdu netuším, jak jsi k tomu došel, ale i na stránkách výrobce je LAN i WiFi.
Koukl jsem na video a na videu je také LAN konektor krásně vidět.
[QUOTE=bastlir;472660]Tak mně to nedalo a znovu jsem si tam do porovnávání zadal ...[/QUOTE]
Naprosto běžná praxe, informacím na webu se prostě nedá věřit. Zadávají to tam často brigádníci a že jim občas nějaký údaj vypadne, nic se neděje.
Pro alespoň trochu důvěryhodnou informace je třeba vždy stahovat manuál k produktu nebo použít nějaké uživatelské video.
Naprosto běžná praxe, informacím na webu se prostě nedá věřit. Zadávají to tam často brigádníci a že jim občas nějaký údaj vypadne, nic se neděje.
Pro alespoň trochu důvěryhodnou informace je třeba vždy stahovat manuál k produktu nebo použít nějaké uživatelské video.
[QUOTE=RoPo;472661].....Koukl jsem na video a na videu je také LAN konektor krásně vidět.[/QUOTE]
Na videu jsem ten bílý kabel považoval za něco jiného. Až když jsem si to video pořádně zazoomoval, všiml jsem si, že klíč je zespoda a nad konektorem je nápis LAN. Takže sorry.
Na videu jsem ten bílý kabel považoval za něco jiného. Až když jsem si to video pořádně zazoomoval, všiml jsem si, že klíč je zespoda a nad konektorem je nápis LAN. Takže sorry.