Mikrofon ke kameře Canon HV40
Ahoj
Přemýšlím, o nákupu nového mikrofonu ke kameře [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]. V současné době mám Rode Stereo VideoMic, koupil jsem ho před lety na Aukru. Jenže hrozně šumí, a tak bych chtěl něco trochu lepšího.
Co jsem se zatím díval, zalíbily se mi tyto dva mikrofony: Sennheiser MKE 400 a Rode NTG-2 (dá se použít i na tyčku)
Chtěl bych se cenově pohybovat okolo těch 5 000 Kč. Raději něco s užší charakteristikou. Používal bych ho nejčastěji pro natáčení různých amatérských divadelních představení. Časem uvažuji o koupi Zoom H4n.
Snad jsem uvedl vše důležité. Co byste mi doporučili, s čím máte dobrou zkušenost?
Přemýšlím, o nákupu nového mikrofonu ke kameře [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]. V současné době mám Rode Stereo VideoMic, koupil jsem ho před lety na Aukru. Jenže hrozně šumí, a tak bych chtěl něco trochu lepšího.
Co jsem se zatím díval, zalíbily se mi tyto dva mikrofony: Sennheiser MKE 400 a Rode NTG-2 (dá se použít i na tyčku)
Chtěl bych se cenově pohybovat okolo těch 5 000 Kč. Raději něco s užší charakteristikou. Používal bych ho nejčastěji pro natáčení různých amatérských divadelních představení. Časem uvažuji o koupi Zoom H4n.
Snad jsem uvedl vše důležité. Co byste mi doporučili, s čím máte dobrou zkušenost?
Ahoj. SVM (první verzi) mám dlouhou dobu a používám ho k různým účelům. Považuju ho za jeden z nejzdařilejších od Rode pro malé kamery, které nedisponují profi XLR, byť je trochu větší a těžší. Takže tvoje tvrzení o šumu mě trochu překvapuje. Např. ve srovnání s novým Rode Videomic Pro (mono) je kvalitou zvuku zcela jinde. Samozřejmě může vadit, že není směrový. Tvůj výběr Rode NTG, který rovněž mám ve výbavě má ale jednu komplikaci. Je to mikrofon s XLR připojením a tudíž by jsi musel použít redukci. Daší věcí je, že není určen pro uchycení do botičky, tzn. nákup nějakého držáku s shockmount.
XLR = mimojiné také phantomové napájení a kde na kameře bez XLR či dalších vývodů vzít napájení?
Jak píšeš jedině přes další redukci s baterií pro napájení tohoto adaptéru...
Jak píšeš jedině přes další redukci s baterií pro napájení tohoto adaptéru...
Ja som si práve (pred pár dňami) kúpil RODE Stereo VideoMic. Prekvapilo ma, že má úplne iný zvuk a citlivosť ako RODE Videomic (mono), ktorý mám už dlhšiu dobu. Tiež som nepostrehol výraznejší šum SVM ale zvýraznenie frekvenčného pásma 2 000 - 6 000 Hz asi o 10 dB. Videomic (mono) má lineárnejšiu charakteristiku, mohutnejší zvuk - vyššiu citlivosť a viac nízkych frekvencií (viac basuje,menej škrieka na stredoch).
Oba sa hodia na iný účel, podľa požadovanej smerovosti. Na Videomic (mono) mi neskutočne vadí hlúpo umiestnený miniatúrny-mikroskopický prepínač citlivosti vnútri pod batériou!
Rode NTG2 by si mohol použiť. Má aj napájanie z batérie AA. Avšak ak ho dáš na kameru aj s deatcat návlekom, bude zasahovať do záberu!
Podobnú tému sme riešili tu:
https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/32304-porovnavaci-test-mikrofonov-canon-hv20-amp-stage-line-amp-rode-videomic-amp-zoom-h2n
Oba sa hodia na iný účel, podľa požadovanej smerovosti. Na Videomic (mono) mi neskutočne vadí hlúpo umiestnený miniatúrny-mikroskopický prepínač citlivosti vnútri pod batériou!
Rode NTG2 by si mohol použiť. Má aj napájanie z batérie AA. Avšak ak ho dáš na kameru aj s deatcat návlekom, bude zasahovať do záberu!
Podobnú tému sme riešili tu:
https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/32304-porovnavaci-test-mikrofonov-canon-hv20-amp-stage-line-amp-rode-videomic-amp-zoom-h2n