Vyber 5.1
[QUOTE=festr;471131]je TV schopná zvuk buď přeposílat v nezměněné podobě jako bitstream"[/QUOTE]
[QUOTE=festr;471131]porad mi vrta hlavou, co tim bylo presne mineno. [/QUOTE]
Je to trosku nepresne napisane, pretoze to neplati vzdy.
zdroj v internom tuneri alebo media playeri:
mp2/mp3 -> vystup PCM
ac3 -> vystup ac3
dts -> vystup dts
ine typy audia sa prakticky nepouzivaju, snad este aac / ogg vorbis, ci flac, ktore mozes najst v mkv. Vsetky tieto sa posielaju von vzdy dekodovane v podobe PCM.
[QUOTE=festr;471131]porad mi vrta hlavou, co tim bylo presne mineno. [/QUOTE]
Je to trosku nepresne napisane, pretoze to neplati vzdy.
zdroj v internom tuneri alebo media playeri:
mp2/mp3 -> vystup PCM
ac3 -> vystup ac3
dts -> vystup dts
ine typy audia sa prakticky nepouzivaju, snad este aac / ogg vorbis, ci flac, ktore mozes najst v mkv. Vsetky tieto sa posielaju von vzdy dekodovane v podobe PCM.
[QUOTE=vivid.sk;471070]Test prave poukazoval na to, ze nie su frekvencne vyrovnane (zial to je ale v tomto segmente a pri takychto vyrobcoch bezne). A cim nizsia cenovka, tym vacsi hrb na basoch.[/QUOTE]To jsem se dočetl. Tak samozřejmě skoro dokonalý allrounder začíná někde kolem té stovky, ne? A vážnou hudbu a jazz tady zájemce nezmínil. Zato na DK, pop/rock a metal za danou cenu skoro dokonalé. Mě osobně se nelíbí design, jen jsem chtěl poukázat na to, že za dané peníze pro toho, kdo neposlouchá klasiku nebo nemá netopýří uši, to asi bude velmi dobrá koupě.
Jinak Festre, pokud chceš DK provozovat trochu na úrovni (i obrazové), tak pořád nelpěj na honění zvuku z TV ven, protože to v ní budeš přehrávat, prostě si pořiď dobré MMC, je dost pravděpodobné, že obraz bude o něco lepší než při zpracování televizí samou. I když už se to asi zlepšuje, ale ještě před dvěma lety koupený model druhého nejvyššího Samsungu mi zrovna kvalitní upscalling nepředvádí, dokonce i 1080 MKV viditelně degraduje. Prostě přehrávač bych viděl jako lepší už jen kvůli bohatším možnostem nastavení při práci třeba s titulky. Na druhou stranu nemůžu tvrdit, že dnešní špičkové televize MM přehrávače ještě nedostihly, protože to nevím, ale minimálně HD zvuk bys měl pořešen.
Jinak Festre, pokud chceš DK provozovat trochu na úrovni (i obrazové), tak pořád nelpěj na honění zvuku z TV ven, protože to v ní budeš přehrávat, prostě si pořiď dobré MMC, je dost pravděpodobné, že obraz bude o něco lepší než při zpracování televizí samou. I když už se to asi zlepšuje, ale ještě před dvěma lety koupený model druhého nejvyššího Samsungu mi zrovna kvalitní upscalling nepředvádí, dokonce i 1080 MKV viditelně degraduje. Prostě přehrávač bych viděl jako lepší už jen kvůli bohatším možnostem nastavení při práci třeba s titulky. Na druhou stranu nemůžu tvrdit, že dnešní špičkové televize MM přehrávače ještě nedostihly, protože to nevím, ale minimálně HD zvuk bys měl pořešen.
Panove diky, tak uz se v tom orientuju a bude nezbytne tedy poresit nejaky prehravac pro pripady HD zvuku. Televizi mam Panasonic VT60 a prijde mi upscaling na velmi dobre urovni, proto jsem povazoval za zbytecne v soucasne dobe porizovat externi prehravac, cemuz se jiste v budoucnu nevyhnu a prave proto mi staci pockat 2-5 let, nez ho budu nezbytne potrebovat. Momentalne mi staci vedet, ze AVR denon X-1000 umi to, co potrebuju a video prehravac predradim pred AVR (predpokladam, ze video se posle bez jedineho zasahu pixelu dal do televize).
Ale stejne mi prijde skoda, ze neexistuje nejaky standard na HDMI, ktery by proste preposlal audio bitstream do receiveru.
Ale stejne mi prijde skoda, ze neexistuje nejaky standard na HDMI, ktery by proste preposlal audio bitstream do receiveru.
[QUOTE=festr;471141]Ale stejne mi prijde skoda, ze neexistuje nejaky standard na HDMI, ktery by proste preposlal audio bitstream do receiveru.[/QUOTE]
Tohle přece není problém, přesně takto to budeš posílat z externího blu-ray přehrávače, pokud z nějakého důvodu nezapneš dekódování do 7.1 PCM přímo na něm.
To omezení které tu celou dobu diskutujeme se týká poze ARC. ARC je zpětný kanál, v protisměru HDMI propoje mezi AVR a TV. A ano, tento kanál má své technické limitace, protože byl navrhován k tomu, aby šlo bez připojování dalšího optického kabelu dostat zvuk z televizního vysílání do domácího kina.
To že si dnešní TV hrají na multimediální přehrávače je věc jiná... Pokud by to s tím výrobci mysleli vážně, tak by totiž museli na TV přidat plnohodnotný HDMI OUT, potom by s bitstreamováním HD zvuku nebyl problém.
Tohle přece není problém, přesně takto to budeš posílat z externího blu-ray přehrávače, pokud z nějakého důvodu nezapneš dekódování do 7.1 PCM přímo na něm.
To omezení které tu celou dobu diskutujeme se týká poze ARC. ARC je zpětný kanál, v protisměru HDMI propoje mezi AVR a TV. A ano, tento kanál má své technické limitace, protože byl navrhován k tomu, aby šlo bez připojování dalšího optického kabelu dostat zvuk z televizního vysílání do domácího kina.
To že si dnešní TV hrají na multimediální přehrávače je věc jiná... Pokud by to s tím výrobci mysleli vážně, tak by totiž museli na TV přidat plnohodnotný HDMI OUT, potom by s bitstreamováním HD zvuku nebyl problém.
Ahaaaaaa - uz totiz chapu problem toho HDMI v televizi, coz je brane jako pouze input pricemz jedno hdmi je 1.4 vcetne ARC, ktere umoznuje predat audio po HDMI. Mimo to ma S/PIDF ktere take nezvladne HD zvuk, takze technicky neni mozne z televize dostat HD audio bitstream - pouze S/PIDF nebo HDMI ARC. Pokud se budete nekomu jako me snazit tohle vysvetlit, meli byste zacit tim, ze televizni HDMI jsou poue IN a zvuk lze prenest pouze na HDMI 1.4 ARC. Teprve marek me otevrel oci, ze by musela mit televize HDMI OUT.... coz po precteni manualu evidentne nema.
[QUOTE=festr;471150] HDMI 1.4 RCA[/QUOTE]
3 pismenka ako 3 pismenka, ale nie RCA ale ARC. Prepojenie cez RCA konektor je totiz nieco ine a v tejto suvislosti moze zavanat analogom... ach jaj.
3 pismenka ako 3 pismenka, ale nie RCA ale ARC. Prepojenie cez RCA konektor je totiz nieco ine a v tejto suvislosti moze zavanat analogom... ach jaj.
[QUOTE=festr;471115]tak jinak. TrueHD bitstream je preposilan pres HDMI do AVR, ktery ho dekoduje a prehrava?[/QUOTE]
je vobec daka telka posielat daco von do HDMI ? resp. ma daka telka HDMI vystup ? ja som zatial videl iba vstupy ..
je vobec daka telka posielat daco von do HDMI ? resp. ma daka telka HDMI vystup ? ja som zatial videl iba vstupy ..
[QUOTE=Pytkin;471187] ja som zatial videl iba vstupy .. [/QUOTE]
Preto sa to vola ARC (Audio Return Channel), pretoze sa to po tom kabli "vracia" naspat do AVR.
Preto sa to vola ARC (Audio Return Channel), pretoze sa to po tom kabli "vracia" naspat do AVR.
vivid : no ja som myslel skorej obraz , ako zvuk .. AVR kanal ale neni plnohodnotny , nie ? ci ma normalnu sirku pasma ?
ARC sa tyka len zvuku, video samozrejme "ide" len v jednom smere.
[QUOTE=Pytkin;471191]AVR kanal ale neni plnohodnotny[/QUOTE]
Precitaj si to par stran dozadu, 10ty krat uz dnes nie :D
[QUOTE=Pytkin;471191]AVR kanal ale neni plnohodnotny[/QUOTE]
Precitaj si to par stran dozadu, 10ty krat uz dnes nie :D
[QUOTE=Pytkin;471191]vivid : no ja som myslel skorej obraz , ako zvuk .. AVR kanal ale neni plnohodnotny , nie ? ci ma normalnu sirku pasma ?[/QUOTE]
K čemu by ti video výstup přes HDMI z TV byl?
Pro přenos audio složky z TV bylo standardizováno v HDMI specifikaci právě ARC. Ale záleží na TV co pošle. Integrace do HDMI je také z důvodu minimalizace kabelů mezi zobrazovadlem a audio přehrávadlem.
Podle mě HD audio kodeky přes ARC (v HDMI, ze souboru přehrávaného z USB ne však přes DLNA ze sítě) však nepřenáší z prostého důvodu - autorská práva, licence a ochrana proti kopírování (HDCP).
K čemu by ti video výstup přes HDMI z TV byl?
Pro přenos audio složky z TV bylo standardizováno v HDMI specifikaci právě ARC. Ale záleží na TV co pošle. Integrace do HDMI je také z důvodu minimalizace kabelů mezi zobrazovadlem a audio přehrávadlem.
Podle mě HD audio kodeky přes ARC (v HDMI, ze souboru přehrávaného z USB ne však přes DLNA ze sítě) však nepřenáší z prostého důvodu - autorská práva, licence a ochrana proti kopírování (HDCP).
[QUOTE=RoPo;471208] autorská práva, licence a ochrana proti kopírování (HDCP). [/QUOTE]
To si si tiez vymyslel.
To si si tiez vymyslel.
[QUOTE=RoPo;471208]Podle mě HD audio kodeky přes ARC (v HDMI, ze souboru přehrávaného z USB ne však přes DLNA ze sítě) však nepřenáší z prostého důvodu - autorská práva, licence a ochrana proti kopírování (HDCP).[/QUOTE]
No tak sorry, ale skôr som si myslel o tebe, že máš technické zmýšľanie. Ale toto napísať , tak to je už drsné...:BB:
No tak sorry, ale skôr som si myslel o tebe, že máš technické zmýšľanie. Ale toto napísať , tak to je už drsné...:BB:
Tak Dali 5.1 objednany - ted uz jen vybrat receiver - jeden prodejce rika, ze mnohem lepe nez denon avr-x1000 hraje marantz NR1504 - co si o tom myslite? funkcne jsou to temer stejne prehravace, marantz ma ale jine koncaky a o 30w mensi vykon.
A co povies na Harman Kardon AVR 171? Uz som zistoval okolo tohto typu celkom dost a zda sa ze hudobne je super a v stereu o nejaku triedu vyssie ako ma cenu :-)
[QUOTE=festr;473070]Tak Dali 5.1 objednany - ted uz jen vybrat receiver - jeden prodejce rika, ze mnohem lepe nez denon avr-x1000 hraje marantz NR1504 - co si o tom myslite? funkcne jsou to temer stejne prehravace, marantz ma ale jine koncaky a o 30w mensi vykon.[/QUOTE]http://www.testberichte.de/a/hifi-receiver/magazin/test-stiftung-warentest-11-2013/382950.html
[QUOTE=Hornet F-18;473100]A co povies na Harman Kardon AVR 171? Uz som zistoval okolo tohto typu celkom dost a zda sa ze hudobne je super a v stereu o nejaku triedu vyssie ako ma cenu :-)[/QUOTE]170-ka se podle tohoto kdovíjak nepovedla, je otázka co 171-ka
http://www.testberichte.de/a/hifi-receiver/magazin/video-8-2013/371294.html
[QUOTE=Hornet F-18;473100]A co povies na Harman Kardon AVR 171? Uz som zistoval okolo tohto typu celkom dost a zda sa ze hudobne je super a v stereu o nejaku triedu vyssie ako ma cenu :-)[/QUOTE]170-ka se podle tohoto kdovíjak nepovedla, je otázka co 171-ka
http://www.testberichte.de/a/hifi-receiver/magazin/video-8-2013/371294.html
Tak zrovna na tej stranke je aj 161-ka a ta ma znamku 1,1 a "sehr gut" :-) 161 a 171 je posluchovo takmer totozna akurat ma 171-ka nejake funkcie navyse a viac moznosti pripojenia(6 x HDMI vstupov, 2 vystupy, druha zona. zvuk 7.2 atd).
Dal som tip na 171-ku, tu 170-ku by som sem neplietol :-)
Dal som tip na 171-ku, tu 170-ku by som sem neplietol :-)
tak dali zensor 5 home + sub zapojeno do denon AVR-X2000 - jak psal Hearwork - je to nirvana, a to nejsou ani poradne rozehrany jeste.
co by me ale zajimalo je HDMI control - nemuzu se nikde nic poradne docist, co to presne je - krome toho, ze kdyz vypnu moji VT60 panasonic, tak se vypne i receiver, ale ze by se dalo ovladat hlasitost, asi se musim smirti s tim, ze budu muset pouzivat dva ovladace - na zvuk vzdy pouzit denon ovladac? protoze nikde v menu televize nic nevidim jak by se to dalo zmenit, ze by volume ovladalo volume denonu.
co by me ale zajimalo je HDMI control - nemuzu se nikde nic poradne docist, co to presne je - krome toho, ze kdyz vypnu moji VT60 panasonic, tak se vypne i receiver, ale ze by se dalo ovladat hlasitost, asi se musim smirti s tim, ze budu muset pouzivat dva ovladace - na zvuk vzdy pouzit denon ovladac? protoze nikde v menu televize nic nevidim jak by se to dalo zmenit, ze by volume ovladalo volume denonu.
tak jak jsem ten prispevek dopsal, podarilo se mi pogooglit a na panasonicu jit do viera link a zadat domaci kino a uz mi jde volume ovladat pomoci TV.
edit: a dokonce to i ten receiver zapne kdyz zapnu TV, tleskam vyrobcum, ze se dokazali konecne prizpusobit a sladit standard tak, aby to fungovalo.
edit: a dokonce to i ten receiver zapne kdyz zapnu TV, tleskam vyrobcum, ze se dokazali konecne prizpusobit a sladit standard tak, aby to fungovalo.
[QUOTE=festr;473381]tak dali zensor 5 home + sub zapojeno do denon AVR-X2000 - jak psal Hearwork - je to nirvana, a to nejsou ani poradne rozehrany jeste.[/QUOTE]Tak zase to nepřeháněj a nevyvolávej pocit, že se za stejné peníze nedá koupit něco lepšího, obzvláště když jsi asi nic pro srovnání neslyšel. Ono je při přechodu z nějakých plastových chrchlátek nebo dřevotřísky za pár tisíc do takové cenové kategorie pak nirvána všechno. Nicméně tvoji spokojenost ti přeji, aby taky ne za ty peníze.
To bych nerad. Nicmene abych to uvedl na pravou miru, mam doma jeste kvalitni analog zesilovac a vetsi stereo reprobedny s kvalitni vyhybkou / reprakama ve dreve + vlastnim nekolik kvalitnich sluchatek a uz jsem se neco naposlouchal, ale tohle zcela predcilo moje ocekavani zejmena ve strednim a vyssim pasmu.
Mozna mam problem s umistenim zadnich surroundu - mam je na strope, pul metru za mnou namirene 45% osa jde malinko tesne prede me a nevim, zda je to optimalni pro surround, nemam pocit, ze ten zvuk jde vylozene zezadu, ale co bych asi cekal pri tomhle debilnim umisteni?
Mozna mam problem s umistenim zadnich surroundu - mam je na strope, pul metru za mnou namirene 45% osa jde malinko tesne prede me a nevim, zda je to optimalni pro surround, nemam pocit, ze ten zvuk jde vylozene zezadu, ale co bych asi cekal pri tomhle debilnim umisteni?
[QUOTE=festr;473417]
Mozna mam problem s umistenim zadnich surroundu - mam je na strope...[/QUOTE]
Nevím, zda je to optimální, ale na stropě jsem je viděl mnohokrát. Já je zavěsil na stěnu, do výšky uší, na tyhle držáky od btech:
http://www.btechavmounts.com/product-range/professional/speaker-mounts-and-stands/speaker-mounts/products/bt77
Připadalo mi to v danou chvíli nejjednodušší. :)
Mozna mam problem s umistenim zadnich surroundu - mam je na strope...[/QUOTE]
Nevím, zda je to optimální, ale na stropě jsem je viděl mnohokrát. Já je zavěsil na stěnu, do výšky uší, na tyhle držáky od btech:
http://www.btechavmounts.com/product-range/professional/speaker-mounts-and-stands/speaker-mounts/products/bt77
Připadalo mi to v danou chvíli nejjednodušší. :)
[QUOTE=Hmm;473402]Tak zase to nepřeháněj a nevyvolávej pocit, že se za stejné peníze nedá koupit něco lepšího...[/QUOTE]
Častokrát se dá v dané ceně koupit "něco lepšího", ale v tomto případě toho zase tolik nebude, čímž se nesnažím vyvolat dojem, že je to kup tisíciletí.
V této cenové kategorii (dejme tomu do 40 tis.), což není na domácí sestavu 5.1 pro DK nějaký přehnaný peníz, to myslím hraje více než dobře a potvrzují to i trénovanější uši, než-li ty mé.
Ostatně i na webu se o tomto "Dali setu" píše celkem pozitivně a špíny je nakydáno minimálně. :)
http://www.areadvd.de/lm/AV_Hardware/test_dalizensor.shtml
http://www.areadvd.de/hardware/2013/dali_zensor.shtml
http://www.whathifi.com/review/dali-zensor-1-51
http://www.whathifi.com/review/zensor-1
http://www.stereophile.com/content/dali-zensor-1-loudspeaker
cz
http://www.hifi-voice.com/testy-a-recenze/reprososutavy-regalove/474-dali-zensor-1.html
http://www.hifi-voice.com/testy-a-recenze/reprosoustavy-podlahove/777-dali-zensor-5.html
Tak se nám nesnaž kazit radost, "obzvláště když jsi je neslyšel". :-)-
Častokrát se dá v dané ceně koupit "něco lepšího", ale v tomto případě toho zase tolik nebude, čímž se nesnažím vyvolat dojem, že je to kup tisíciletí.
V této cenové kategorii (dejme tomu do 40 tis.), což není na domácí sestavu 5.1 pro DK nějaký přehnaný peníz, to myslím hraje více než dobře a potvrzují to i trénovanější uši, než-li ty mé.
Ostatně i na webu se o tomto "Dali setu" píše celkem pozitivně a špíny je nakydáno minimálně. :)
http://www.areadvd.de/lm/AV_Hardware/test_dalizensor.shtml
http://www.areadvd.de/hardware/2013/dali_zensor.shtml
http://www.whathifi.com/review/dali-zensor-1-51
http://www.whathifi.com/review/zensor-1
http://www.stereophile.com/content/dali-zensor-1-loudspeaker
cz
http://www.hifi-voice.com/testy-a-recenze/reprososutavy-regalove/474-dali-zensor-1.html
http://www.hifi-voice.com/testy-a-recenze/reprosoustavy-podlahove/777-dali-zensor-5.html
Tak se nám nesnaž kazit radost, "obzvláště když jsi je neslyšel". :-)-
trochu jsem zapatral a ono to snad vypada, ze to moje zapojeni, kde bedny jsou na strope pul metru dozadu od centralniho mista sezeni (v rozich) a namirene na posluchace snad ani neni optimalni zapojeni? Nemel bych je zapojit tak, ty repropedny budou mirne za posluchacem, ale budou otocene na prave a leve ucho primo - musim je mit ale u stropu, protoze napravo od ucha je sice zed, ale leva strana obyvaku je do prostoru.
To máš těžký..., pokud člověk nemá (já tedy nyní nemám) nějaký spešl cinema room a pere se s rozmístěním vícekanálového řešení v "běžných podmínkách", musí přistoupit často na nějaký ten kompromis.
Je dobré být maximalista, ale nic se nemá přehánět - budeš vyměřovat ideální rozmístění, výšku, směr... reprosoustav a pak si jednou sedneš do křesla nalevo, jednou napravo, jednou si lehneš na kavalec, podruhé s lahváčem na koberec nebo budeš stát dokonce u žehlícího prkna :-E a ani ti to nepřijde divné.
Umísti to dle nejlepšího svědomí či aktuálních možností a užívej si. B-)
Je dobré být maximalista, ale nic se nemá přehánět - budeš vyměřovat ideální rozmístění, výšku, směr... reprosoustav a pak si jednou sedneš do křesla nalevo, jednou napravo, jednou si lehneš na kavalec, podruhé s lahváčem na koberec nebo budeš stát dokonce u žehlícího prkna :-E a ani ti to nepřijde divné.
Umísti to dle nejlepšího svědomí či aktuálních možností a užívej si. B-)
celou dobu jsem mezitim googlil a udelal jsem to fakt spatne. ty rear mam pozicne dobre, ale mam je natocene tak, ze miri na zed, kde je televize pod 60% smerem dolu, ale ma to byt tak, ze ta bedna ma mirit na pravou stenu a prave bedna na levou stenu. Mam je na ramennim kloubu, takze si s tim muzu hrat, coz udelam. Nicmene bych potreboval nejaky fakt dobry demo video pripadne tip na scenu v nejakym filmu, kde lze zcela jasne vizualne videt a slyset, ze ktery strany ma jit zvuk. Takhle jak to mam totiz mam trochu pocit, ze mi splivaji zadni surroundy - proste je tam neco spatne, nebo jsem koukal na blby kousky videa zrovna.
[QUOTE=festr;473442] ty rear mam pozicne dobre, ale mam je natocene tak, ze miri na zed, kde je televize[/QUOTE]
Nasmeruj ich na usi posluchaca (cize na nejaky potencionalny stred sedacky)
Nasmeruj ich na usi posluchaca (cize na nejaky potencionalny stred sedacky)
[QUOTE=festr;473442] Nicmene bych potreboval nejaky fakt dobry demo video pripadne tip na scenu v nejakym filmu, kde lze zcela jasne vizualne videt a slyset, ze ktery strany ma jit zvuk.[/QUOTE]
Myslíš něco takového?
Myslíš něco takového?
tak to jsem netusil, ze youtube videa maji i jiny zvuk nez stereo, to me vubec nenapadlo hledat na youtube :) diky, bude tam toho jiste spoustu.
[QUOTE=festr;473449]ze youtube videa maji i jiny zvuk nez stereo[/QUOTE]
Praveze nemaju. To, ze tam niekto drbne test 5.1 este neznamena, ze tam je original 5.1 audio. Google to transcoduje na stereo
[SPOILER]
General
Complete name : C:\Temp\videos\5.1 Dolby Surround Test.mp4
Format : MPEG-4
Format profile : Base Media / Version 2
Codec ID : mp42
File size : 10.5 MiB
Duration : 1mn 21s
Overall bit rate mode : Variable
Overall bit rate : 1 079 Kbps
Encoded date : UTC 2012-03-04 21:21:48
Tagged date : UTC 2012-03-04 21:21:48
gsst : 0
gstd : 81803
gssd : B400F7147HH1385074368673139
gshh : r4---sn-bvvbax-8pxl.googlevideo.com
Video
ID : 1
Format : AVC
Format/Info : Advanced Video Codec
Format profile : High@L3.1
Format settings, CABAC : Yes
Format settings, ReFrames : 1 frame
Codec ID : avc1
Codec ID/Info : Advanced Video Coding
Bit rate : 943 Kbps
Maximum bit rate : 3 322 Kbps
Width : 1 280 pixels
Height : 720 pixels
Display aspect ratio : 16:9
Frame rate mode : Constant
Frame rate : 29.970 fps
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 8 bits
Scan type : Progressive
Bits/(Pixel*Frame) : 0.034
Stream size : 9.19 MiB (87%)
Audio
ID : 2
Format : AAC
Format/Info : Advanced Audio Codec
Format profile : LC
Codec ID : 40
Bit rate mode : Variable
Bit rate : 132 Kbps
Maximum bit rate : 209 Kbps
Channel(s) : 2 channels
Channel positions : Front: L R
Sampling rate : 44.1 KHz
Compression mode : Lossy
Stream size : 1.30 MiB (12%)
Title : IsoMedia File Produced by Google, 5-11-2011
[/SPOILER]
Praveze nemaju. To, ze tam niekto drbne test 5.1 este neznamena, ze tam je original 5.1 audio. Google to transcoduje na stereo
[SPOILER]
General
Complete name : C:\Temp\videos\5.1 Dolby Surround Test.mp4
Format : MPEG-4
Format profile : Base Media / Version 2
Codec ID : mp42
File size : 10.5 MiB
Overall bit rate mode : Variable
Overall bit rate : 1 079 Kbps
gsst : 0
gstd : 81803
gssd : B400F7147HH1385074368673139
gshh : r4---sn-bvvbax-8pxl.googlevideo.com
Video
Format : AVC
Format/Info : Advanced Video Codec
Format profile : High@L3.1
Format settings, CABAC : Yes
Format settings, ReFrames : 1 frame
Codec ID : avc1
Codec ID/Info : Advanced Video Coding
Bit rate : 943 Kbps
Maximum bit rate : 3 322 Kbps
Width : 1 280 pixels
Height : 720 pixels
Display aspect ratio : 16:9
Frame rate mode : Constant
Frame rate : 29.970 fps
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 8 bits
Scan type : Progressive
Bits/(Pixel*Frame) : 0.034
Stream size : 9.19 MiB (87%)
Audio
Format : AAC
Format/Info : Advanced Audio Codec
Format profile : LC
Codec ID : 40
Bit rate mode : Variable
Bit rate : 132 Kbps
Maximum bit rate : 209 Kbps
Channel(s) : 2 channels
Channel positions : Front: L R
Sampling rate : 44.1 KHz
Compression mode : Lossy
Stream size : 1.30 MiB (12%)
Title : IsoMedia File Produced by Google, 5-11-2011
[/SPOILER]
tak je to tak, youtube nepodporuje surround. To videa na youtube je mozny stahnout original zde: http://download.dolby.com/Content_Download/ChannelCheck.m2ts
stranka je zde: http://www.dolby.com/us/en/consumer/technology/home-theater/dolby-digital-plus-download.html
stranka je zde: http://www.dolby.com/us/en/consumer/technology/home-theater/dolby-digital-plus-download.html
Pardon tedy :)
nebo tak:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
[SPOILER]Video
Formát : AVC
Formát/ : Advanced Video Codec
Format_Profile : High@L4.1
Format_Settings_CABAC/String : Ano
Format_Settings_RefFrames/String : 3 frame
CodecID : V_MPEG4/ISO/AVC
Duration/String : 58s 25ms
BitRate_Maximum/String : 38,0 Mbps
Šířka : 1 280pixely
Výška : 720pixely
Poměr stran : 16:9
Frame rate : 29,970 fps
ColorSpace : YUV
ChromaSubsampling : 4:2:0
BitDepth/String : 8 bits
ScanType/String : Progressive
Enkódoval : x264 core 64 r987M e71168d
Nastavení enkoderu : cabac=1 / ref=3 / deblock=1:0:0 / analyse=0x3:0x113 / me=umh / subme=6 / psy_rd=1.0:0.0 / brdo=1 / mixed_ref=1 / me_range=16 / chroma_me=1 / trellis=0 / 8x8dct=1 / cqm=2 / deadzone=21,11 / chroma_qp_offset=-2 / threads=6 / nr=0 / decimate=1 / mbaff=0 / bframes=3 / b_pyramid=0 / b_adapt=1 / b_bias=0 / direct=3 / wpredb=1 / bime=1 / keyint=24 / keyint_min=1 / scenecut=40(pre) / rc=crf / crf=19.0 / qcomp=0.50 / qpmin=10 / qpmax=51 / qpstep=4 / vbv_maxrate=38000 / vbv_bufsize=30000 / ip_ratio=1.10 / pb_ratio=1.10 / aq=1:1.00
Jazyk : English
Audio #1
Formát : AC-3
Formát/ : Audio Coding 3
Format_Settings_ModeExtension : CM (complete main)
CodecID : A_AC3
Duration/String : 58s 24ms
Bit rate : 640 Kbps
Kanál(y) : 6 kanály
Channel positions : Front: L C R, Side: L R, LFE
Sampling rate : 48,0 KHz
BitDepth/String : 16 bits
StreamSize/String : 4,43 MiB (15%)
Titul : AC3 5.1
Audio #2
ID : 3
Formát : FLAC
Formát/ : Free Lossless Audio Codec
CodecID : A_FLAC
Kanál(y) : 8 kanály
Sampling rate : 96,0 KHz
BitDepth/String : 24 bits
Titul : FLAC 7.1
Enkódoval : libFLAC 1.2.0 (UTC 2007-07-15)
Jazyk : English[/SPOILER]
nebo tak:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
[SPOILER]Video
Formát : AVC
Formát/ : Advanced Video Codec
Format_Profile : High@L4.1
Format_Settings_CABAC/String : Ano
Format_Settings_RefFrames/String : 3 frame
CodecID : V_MPEG4/ISO/AVC
Duration/String : 58s 25ms
BitRate_Maximum/String : 38,0 Mbps
Šířka : 1 280pixely
Výška : 720pixely
Poměr stran : 16:9
Frame rate : 29,970 fps
ColorSpace : YUV
ChromaSubsampling : 4:2:0
BitDepth/String : 8 bits
ScanType/String : Progressive
Enkódoval : x264 core 64 r987M e71168d
Nastavení enkoderu : cabac=1 / ref=3 / deblock=1:0:0 / analyse=0x3:0x113 / me=umh / subme=6 / psy_rd=1.0:0.0 / brdo=1 / mixed_ref=1 / me_range=16 / chroma_me=1 / trellis=0 / 8x8dct=1 / cqm=2 / deadzone=21,11 / chroma_qp_offset=-2 / threads=6 / nr=0 / decimate=1 / mbaff=0 / bframes=3 / b_pyramid=0 / b_adapt=1 / b_bias=0 / direct=3 / wpredb=1 / bime=1 / keyint=24 / keyint_min=1 / scenecut=40(pre) / rc=crf / crf=19.0 / qcomp=0.50 / qpmin=10 / qpmax=51 / qpstep=4 / vbv_maxrate=38000 / vbv_bufsize=30000 / ip_ratio=1.10 / pb_ratio=1.10 / aq=1:1.00
Audio #1
Formát : AC-3
Formát/ : Audio Coding 3
Format_Settings_ModeExtension : CM (complete main)
CodecID : A_AC3
Bit rate : 640 Kbps
Kanál(y) : 6 kanály
Channel positions : Front: L C R, Side: L R, LFE
Sampling rate : 48,0 KHz
BitDepth/String : 16 bits
StreamSize/String : 4,43 MiB (15%)
Titul : AC3 5.1
Audio #2
ID : 3
Formát : FLAC
Formát/ : Free Lossless Audio Codec
CodecID : A_FLAC
Kanál(y) : 8 kanály
Sampling rate : 96,0 KHz
BitDepth/String : 24 bits
Titul : FLAC 7.1
Enkódoval : libFLAC 1.2.0 (UTC 2007-07-15)
Jazyk : English[/SPOILER]
natocil jsem bedny vic proti postrannim zdem a vic na posluchace misto na predni zed (puvodni zamer byl vykryt take postranni sezeni) a nyni slysim prostorovy zvuk mnohem zretelneji, takze problem vyresen.
edit: podle me ten problem byl zpusoben odrazem od predni zdi, pokud je to vubec mozny, ze to na to melo az tak velky vliv.
edit: podle me ten problem byl zpusoben odrazem od predni zdi, pokud je to vubec mozny, ze to na to melo az tak velky vliv.