Rendering Vegas - problém
Po renderingu videa vo Vegas 11 Pro na výslednom videu v dĺžke cca 50 minút začal cca od 30. minúty vynechávať nepravidelne v krátkych úsekoch zvuk tak z klipov ako aj z pridanej zvukovej stopy, a záver cca 10 minút je úplne bez zvuku. Prikladám parametre videa, renderingu a konfiguráciu PC. Vie niekto poradiť v čom môže byť problém?
Profile nastav Main a zaskrtni 2pass - cele to zefektivnis trochu to enkodovani.
K tvemu problemu, skus exportovat jen audio, pokud by export audia havaroval zase, tak je to jasnejsi. Podival bych se co za audio je v miste , kde to zacina blbnout.
Pokud by ten zvlast export audia fungoval, tak bych video i audio exportoval zvlast a pak bych to zmuxoval v mp4box. Nevim jak jsi zdatny ale co se toho tyce.
Nebo zkus exportovat uncompressed PCM audio zvlast, vlozit to do nove stopy, a na ty originalni audio stopy aplikuj MUTE, enkoduj MP4.
K tvemu problemu, skus exportovat jen audio, pokud by export audia havaroval zase, tak je to jasnejsi. Podival bych se co za audio je v miste , kde to zacina blbnout.
Pokud by ten zvlast export audia fungoval, tak bych video i audio exportoval zvlast a pak bych to zmuxoval v mp4box. Nevim jak jsi zdatny ale co se toho tyce.
Nebo zkus exportovat uncompressed PCM audio zvlast, vlozit to do nove stopy, a na ty originalni audio stopy aplikuj MUTE, enkoduj MP4.
Zvlášť export audia nefunguje - má rovnaké nedostatky. Skusil som aj PCM s rovnakým výsledkom. Audio v mieste kde to začína blbnúť nie je žiadne mimoriadne - originál zvuk z klipu a pridaná stopa s hudbou mp3. Zaujímavé je že výpadky zvuku z originálnej stopy a z pridanej stopy nie sú súčasne, ale sa striedajú nepravidelne a niekedy sú aj súčasne. No a koniec videa je úplne bez zvuku.
mp3 preved na PCM mimo Vegas (treba Audacity), nacti do Vegasu, zvol funkci "Replace" a nahrad ten mp3 tim PCM.
Funce "replace": klikni pravym na to mp3 v "Project Media" okne a zvol "Replace". Vyber ten PCM klip z hardisku. To ti nahradi ten mp3 tim PCM klipem a zachova vsechny efekty, strihy, urovne, nastaveni, umisteni na timeline. Proste se jen jakoby Vegas zmenil referencni adresu na ten novy klip na tvem hardisku.
Nebo zkus mp3 -> PCM prevod ve Vegasu , ale udelej si pro to specialne novy projekt, jen s tim klipem, pokud s tim bude problem, vis 100%, ze to dela to mp3.
Funce "replace": klikni pravym na to mp3 v "Project Media" okne a zvol "Replace". Vyber ten PCM klip z hardisku. To ti nahradi ten mp3 tim PCM klipem a zachova vsechny efekty, strihy, urovne, nastaveni, umisteni na timeline. Proste se jen jakoby Vegas zmenil referencni adresu na ten novy klip na tvem hardisku.
Nebo zkus mp3 -> PCM prevod ve Vegasu , ale udelej si pro to specialne novy projekt, jen s tim klipem, pokud s tim bude problem, vis 100%, ze to dela to mp3.
Ešte sa s odstupom času vraciam k tomuto problému po rôznych pokusoch. Pozitívny výsledok som dosiahol jedine tak, že som nerenderoval celý projek naraz ale postupne po tretinách. Zrenderované tretiny som načítal do nového projektu a ten som potom renderoval do formátu mpeg2 (blu-ray), alebo do avi. Skúsil som rendering pôvodného projektu priamo do mpeg2 (blu-ray) ale po pár sekundách rendering "havaroval" (možno v tom momente keď začal prepočítavať prechod). Už rozmýšľam či to nemôže byť problém hardwaru - no ale neviem aký.
Zkousel jsi nacist PCM misto toho mp3 do Vegasu?
Jak jsem psal, nebo proste jen funkci "Replace" to mp3 na timeline jen vymenis za to nove PCM, pokud uz mas to mp3 hodne editovane.
Jak jsem psal, nebo proste jen funkci "Replace" to mp3 na timeline jen vymenis za to nove PCM, pokud uz mas to mp3 hodne editovane.
Tak mp3 som prekonvertoval do PCM a nahradil som ich na timeline ale výsledok renderingu bol taký ako som písal na začiatku, čiže prerušovanie zvuku v poslednej tretine projektu až po úplné vynechanie zvuku v posledných cca 10 minútach. Podarilo sa mi však odstrániť problém renderingu do mpeg2 tým, že som zmenil v "Preferences" hodnotu "Dynamic RAM preview" z 500 MB na 0. Výsledok renderingu do mpeg2 čo sa týka zvuku bol však rovnaký. Tak som teda renderoval do mpeg2 prvú a druhú polovicu projektu osobitne a po vytvorení nového projektu renderoval bez rekompresie celé video. V prípade renderingu častí projektu do AVC tieto nemôžem potom renderovať ako celok bez rekompresie, preto som zvolil rendering do mpeg2. Výsledné video síce mám hotové, ale problém zostal.
To je problem Vegasu, problemy s exportem, tahne se to uz asi od verze 9 snad,
existuje DebugMode Frame server, kde muzes primo enkodovat do nejakeho externiho enkoderu z Vegasu, ja to s uspechem pouzivam nekolik let a tyto Vegasovy problemy jsem tedy nikdy nemel. Neni to ale primocare reseni zvlaste poprve, potrebuje to i Avysynth.
existuje DebugMode Frame server, kde muzes primo enkodovat do nejakeho externiho enkoderu z Vegasu, ja to s uspechem pouzivam nekolik let a tyto Vegasovy problemy jsem tedy nikdy nemel. Neni to ale primocare reseni zvlaste poprve, potrebuje to i Avysynth.
To ai: Aj nad tým som rozmýšľal - voľakedy som to používal pri enkódovaní v TMPGenc. Asi to skúsim.
To marko65: Uvedené na začiatku v prílohe
To marko65: Uvedené na začiatku v prílohe
AmatérRobert: sorry nevsimol som si, tam problem asi nebude. Skus vypnut hardwarovu akceleraciu - vypnut podporu gpu, problem je sice v audio ale ci to nahodou neblbne v tejto suvislosti. Ak to nepomoze, tak potom ten debug mode bude jedinym riesenim. Ja ho tiez pouzivam cez avisync a posielam video do procodera a to ide naozaj na 100 %.