Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Kamera nepřehraje video z pásky - Canon Legria HV40

Filc@ (8)|19.10.2013 12:59
Ahoj, bohužel sem mi stala nepříjemná věc. Dnes jsem vložil do kamery kazetu, kterou jsem nahrával minulý týden a chtěl jsem se podívat, kde jsem skončil. Bohužel se mi ale video vůbec nepřehraje, zůstane modrá obrazovka a čas se také nehýbe, i když pokud kazetu přetáčím, tak se čas pohybuje. Zkoušel jsem i jiné svoje kazety ale ze žádné se v kameře nepřehraje video. Nevíte, prosím, kde by mohl být problém? Jsem z toho docela zoufalý :/ Všem moc děkuji za nápady.
RoPo (6061)|19.10.2013 14:14
Spina, prach, posunuta paskova draha. Servis. Zkusul jsi nekterou pasku v jine kamere?
asverusmusic (66)|19.10.2013 14:15
[QUOTE=Filc@;469977]Ahoj, bohužel sem mi stala nepříjemná věc. Dnes jsem vložil do kamery kazetu, kterou jsem nahrával minulý týden a chtěl jsem se podívat, kde jsem skončil. Bohužel se mi ale video vůbec nepřehraje, zůstane modrá obrazovka a čas se také nehýbe, i když pokud kazetu přetáčím, tak se čas pohybuje. Zkoušel jsem i jiné svoje kazety ale ze žádné se v kameře nepřehraje video. Nevíte, prosím, kde by mohl být problém? Jsem z toho docela zoufalý :/ Všem moc děkuji za nápady.[/QUOTE]

Zdravím. Predovšetkým treba vyskúšať vyčistiť hlavu!!! Na HV 40 som mal i ja takýto prejav nefunkčnosti. Použil som čistiacu pásku. Nezúfať!!!
josefíka (651)|19.10.2013 14:56
Čistící pásku, jako nouzový prostředek. Ikdyž to rozjedeš tak potom hned do servisu. Měl jsem tento problém. Dostala se mi tam špína při výměně pásky.
Filc@ (8)|19.10.2013 16:54
Super, díky moc všem, doufal sem, že to čistící páska alespoň zachrání na chvíli, ale dám na vaše rady a hnedka dám do servisu. Díky moc! Kazetu jsem v jiné kameře nezkoušel, ale výsledek je stejný u všech kazet, které jinak normálně šly, takže to bude orče ten problém, co všichni popisujete. Bohužel kamera už není v záruce, tak jsem zvědav, kolik to bude stát :/
josefíka (651)|19.10.2013 17:13
Není to na 100%, cena vyčištění a seřízení byla kolem 1500,-Kč + pošta do servisu.
RoPo (6061)|19.10.2013 17:25
Cistici paska je jen velke zoufalstvi. Nezridka roztok na pasce zanese drahu/hlavy jeste vic... Urcite servis, jak jsem prvne psal.

Na spinavou hlavu se stjne zaruka nvztahuje. To je proste dan za jemnou mechaniku a pidi havy.
asverusmusic (66)|19.10.2013 17:37
[QUOTE=Filc@;470005]Super, díky moc všem, doufal sem, že to čistící páska alespoň zachrání na chvíli, ale dám na vaše rady a hnedka dám do servisu. Díky moc! Kazetu jsem v jiné kameře nezkoušel, ale výsledek je stejný u všech kazet, které jinak normálně šly, takže to bude orče ten problém, co všichni popisujete. Bohužel kamera už není v záruce, tak jsem zvědav, kolik to bude stát :/[/QUOTE]

Priateľu, žiadny strach. Mal som veľa kamier na mini DVD kazety. Zaručene som čistiacu pásku použil celkovo aj 40x. Kamery som predával po záruke a každému kupujúcemu som dal novú záruku 12 mesiacov. Nikto nereklamoval. Žiadne strachy nad následkami čistiacej kazety. Áno, viem, že je to smirkový materiál. Oznámte výsledok.
Filc@ (8)|19.10.2013 17:52
[QUOTE=asverusmusic;470010]Priateľu, žiadny strach. Mal som veľa kamier na mini DVD kazety. Zaručene som čistiacu pásku použil celkovo aj 40x. Kamery som predával po záruke a každému kupujúcemu som dal novú záruku 12 mesiacov. Nikto nereklamoval. Žiadne strachy nad následkami čistiacej kazety. Áno, viem, že je to smirkový materiál. Oznámte výsledok.[/QUOTE]

Určitě se ozvu. Nemám s čistící kazetou zkušenosti, bydlím v malém městě, tak nevím, jestli ji seženu. Kupoval jste z internetu, nebo by jste mi přímo nějakou doporučil?
asverusmusic (66)|19.10.2013 18:11
Dajte si do vyhľadávača čistíci kazeta mini DV. Používal som Panasonic. Hlavu vzhúru!!!
josefíka (651)|19.10.2013 23:10
Ona snad ani iná není :-) Také mám Panasonic.
asverusmusic (66)|20.10.2013 09:31
[QUOTE=josefíka;470029]Ona snad ani iná není :-) Také mám Panasonic.[/QUOTE]

Priateľu, nemyslite si, že Canon a Sony by pripustili, aby majitelia ich kamier používali čistiace pásky od Panasonicu. Čiže čistiace kazety majú aj Canon, Sony..., Hama...
josefíka (651)|20.10.2013 10:06
[QUOTE=asverusmusic;470039]Priateľu, nemyslite si, že Canon a Sony by pripustili, aby majitelia ich kamier používali čistiace pásky od Panasonicu. Čiže čistiace kazety majú aj Canon, Sony..., Hama...[/QUOTE]
Nemyslel jsem to tak, že jiní výrobci nejsou. Tam kde jsem se ptal jinou neměli a mnoho lidí ji má taky. Ten smajlík to měl naznačit.
bastlir (3245)|20.10.2013 10:09
Já sice mám starého Soňáka, který patřil k prvním digitálům na osmičku kazetu, ale princip je stejný. Za těch už asi víc jak deset let jsem čistící kazetu pouzil jen jednou, jinak vše vč. páskové dráhy čistím ručně. To však každému nedoporučuji. Pokud jsem měl znečištěnou hlavu (tedy když jsem to nechal dojít tak daleko), záznam nejdříve začal kostičkovat. Neboli výše popisovanému stavu by měli nejdříve předcházet nějaké průvodní chyby. Já osobně bych volil servis, pokud si kameru neumíš rozebrat sám. Vyčistění samotné hlavy problém řeší jen částečně. Pokud jsem pochopil, kameru v podstatě máš jen krátkou dobu, takže to chce lepší péči nejen o kameru, ale i záznamový materiál: vlhkost, teplota, prach. V Africe byla u mě kamera v pořadí důležitosti na 1. místě a dodnes bez jediné závady!
RoPo (6061)|20.10.2013 12:17
K čistícím kazetám... nesmí se míchat suché a mokré (s roztokem na pásce) čistící kazety. To pak dokáže udělat pěknou kaši na hlavách. Mám dojem, že Panasonic používal suchou verzi a naopak Sony mokrou verzi.
josefíka (651)|20.10.2013 12:35
Digital8 má hodně robustní mechaniku. Mě kamera spadla i se stativem a stačilo zvednout a jelo se dál. U MiniDV bych si nebyl tak jistý :-)
Ano Panasonic je suchý, mokrou jsem měl na té D8 od Hamy.
Můžeš se starat o kameru jak chceš, ale na 100% to nikdy neuhlídáš. Jednou za čas se ten servis vyplatí a prodloužíš životnost.
RoPo (6061)|20.10.2013 12:46
Tak, tak... miniDV je/byl velmi velký kompromis pro spotřebku.

Sazka do loterie je s tím, zda po čase vůbec kazetu v miniDV ve stejné mechanice přehraješ nebo ještě větší loterie je zda se vůbec přehraje v jiné mechniace stejného výrobce či jiné mechnice jiného výrobce.
bastlir (3245)|20.10.2013 16:18
[QUOTE=josefíka;470059]Digital8 má hodně robustní mechaniku. Mě kamera spadla i se stativem a stačilo zvednout a jelo se dál. U MiniDV bych si nebyl tak jistý :-)
Ano Panasonic je suchý, mokrou jsem měl na té D8 od Hamy.
Můžeš se starat o kameru jak chceš, ale na 100% to nikdy neuhlídáš. Jednou za čas se ten servis vyplatí a prodloužíš životnost.[/QUOTE]
Já mám čistící kazetu origoš suchou. Samozřejmě, je jasné, že některým nehodám se asi nikdo nevyhne. Zkoušel jsem kamery se záznamem na Mini-DV, na mini-DVD, na HDD i na paměťovku. Všechny technologie mají svá pro i proti, ale jako nejlepší mně vyšla právě Digital8 a nejhorší mini-DVD. Přitom jsem bral v úvahu cenu média, rychlost výměny, optimální délka záznamu, přenositelnost média do jiného zažízení, spolehlivost (chybovost) záznamu. Bohužel s technologií Digital8 je spojená i robusnost zařízení.