Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Led Tv "40" - poradit

lenka-k (3)|14.10.2013 23:19
Dobry den.
Rozhodla jsem se koupit novou televizi. Jednalo by se o Tv Led "40" (spokojim se i s "39" nebo "42", ale preferuji "40"). Ziji v zahranici, tudiz vybiram z nynejsim nabidek z obchodu e elektronikou. Investovat hodlam okolo 500 max 550 euro. Televizi hodlam vyuzivat predevsim ke sledovnai poradu, prehravani filmu, videi, a bylo by fajn, kdybych mohla televizi rovnou pripojit k pocitaci a prehravat primo, nebo potom pres externi disk. Pokud se bude jednat o Smart nebo 3D televizi - funkce asi vyuziji a bude to jen plus, ale pokud nebude, nezblaznim se z toho.

Ze vsech nabidek, ktere obchody nabizi, jsem vybrala par druhu, ktere odpovidaji mym kriteriim. Tudiz mam skupinku televizi ated...kterou? Ruzne procitam nazory, parametry...ale jako laik to tezkjo zhodnotim, jsem perfekcionista, takz emi hodne zalezi na tom, vybrat si z te skupinky tu nej...napr. ne vzdy ta nejdrazsi s mnoha funkcemi neznamena, ze je nejkvalitnejsi...byla bych moc rada, pokud byste me nasmerovali, popr. primo urcili, ktery konkretni typ z teto skupinky televizi je nej a proc:

A) Samsung 3D UE40EH6030
B) LG 42LN577S Smart
C) Samsung UE40F6200 Smart TV
D) LG 42LN5400 Essencial
E) SONY KDL 40 R 470
F) PANASONIC TX-L39E6EK
G) PHILIPS 39PFL3208H
H) PANASONIC Viera TX-L39B6E
I) SAMSUNG UE40EH5000

Dekuji, jsem uz z toho zoufala, tak proto jsem se na Vas obratila...urcite takovych dotazu dostavate denne mnoho...presto bych byla rada za odpoved. Dekuji.

S pozdravem
Lenka K.
matusco (376)|15.10.2013 11:56
Samsung rady "E" su minulorocne modely. Ak si perfekcionistka :-), tak co ja viem, uz by som sa po nich neobzeral...

Pokial budes naozaj pouzivat interny prehravac multimedii, tak Philips nepodporuje DTS a Panasonic zase divne zobrazuje subory, nepouziva stromovu strukturu. Ak ma pamat neklame (hladat sa mi to teraz nechce), tak LG nema VGA vstup (pokial uz nebudes cezen pripajat PC, tak ti to moze byt jedno) a tiez drobnost - prerusuje obraz a zvuk pri EPG. O Sony nemam ziaden prehlad... :-(

Takze moje odporucanie z uvedenej zostavy: Samsung F-kovej rady.
lenka-k (3)|15.10.2013 12:31
No prave, vybrala jsem Tv, ktere jsou zde v aktualni nabidce, tudiz musim vybirat z nich....

V kazdem pripade dekuji za radu, potrebovala jsem alespon neco...mym favoritem byl Samsung UE40F6200...ale to vite, jedni jsou s nim spokojeni a druzi ne...alespon vim, ze v teto skupine vyhrava :) Perfekcionista....kdyz uz do toho budu investovat, tak nechci potom litovat a rikat si -jo mela jsem sahnout po te druhy...vedet co kupuji a ze z teto skupiny jsem vybrala tu spravnou :)
RoPo (6061)|15.10.2013 13:30
[QUOTE=matusco;469540] Panasonic zase divne zobrazuje subory, nepouziva stromovu strukturu.[/QUOTE]

Používá hirearchickou strukturu vnoření dle složek. Nebo všechno. Záleží jak si vybereš způsob procházení.
RoPo (6061)|15.10.2013 13:37
Např v porovnání s Sony Bravia KDL-42W653 má Samsung UE40F6200 pod průměrnou kvalitu obrazu. Ale je tam cca 30% příplatek... A to už jsi zase v jiné kategorii a o 2" větší uhlopříčce obrazu.
lenka-k (3)|15.10.2013 14:04
Tak je mi jasne, ze v teto cenove kategorii nemuzu chtit neco extra zazracnyho....taky je televize predevsim na sledovani poradu a filmu pres komp nebo z externiho disku(takze jde mi predevsim o kvalitu obrazu)..nepotrebuji zadne "special" vychytavky, ale kdyz v televizi budou obsazeny-tak nebudou na skodu, urcite nektere vyuziji...ale nezakladam si na tom.

O tom samsungu (UE40F6200) uz jsem cetla pozitivni ohlasy,ale i negativni recenze.... nemuzu si dovolit vetsi investici, kazda z uvedenych Tv urcite ma sve mouchy a nedosahuji kvalit Tv vyssich trid...ale hold musim si jednu z nich vybrat :) Takze prosim o nazory o uvedenych Tv:)
KamilZ (10277)|15.10.2013 14:54
Vykašlal bych se na SMART a zvážil UE40EHxxxx (což bych dřív neřekl :D ) s Direct LED: https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/35817-co-z-tohto-vybrat#post467157