Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Ladění multiplexů Samsung - Praha Cukrák (LE32B650)

Kosiklukas (3)|13.10.2013 18:32
Ahojte, jsem zde nový, mám problém s naladěním multiplexů na svém LCD Samsung LE32B650, mám v něm poslední firmware. Jedná se o televizi z roku 2009. Multiplexy jsem měl v televizi zadané ručně, tuším že to byli kanály 41,53 a 59. Ráno bylo vše v pořádku, ale potřeboval jsem kvůli něčemu jinému dát televizi do továrního nastavení a po znovu zapnutí kanály zmizeli a už se mi je nepodařilo naladit, teď se mi v televizi objevují jen kanály ATV i přeste že dám ladění digitálních, na které jsem se dříve dostal jen tak že jsem si zapl ATV 1 a dal šel jakoby o jeden kanál níže. Kanály chytám na společnou anténu v domě a ostatním to jde v pořádku. Mám doma na chvíli půjčenou i anténu Evolveo SHARK 35dB a na tu chytnu na automatické ladění cca 24 kanálů v DTV ale pokud dám potom ruční ladění a přehodím kabel na společnou tak opět nic. Co vy na to ?

Díky za vaše rady a postřehy.
vivid.sk (11472)|13.10.2013 18:34
Pokial TV nenaladi nic pri automatickom ladeni, mas slaby signal (problem v kabli, atd ...).
Kosiklukas (3)|13.10.2013 18:46
Byl tu člověk z nějaké společnosti, který mi to ladil ručně a řekl mi že jiná možnost než naladit to ručně u nás v domě není. Vzal si za to že mi tam v podstatě vložil 3 čísla 350 korun, což mi v tuto chvíli přijde dost zbytečné. Ráno to ještě šlo v pořádku a s kabele ani anténou se od té doby nic nedělo a jak sem psal, všem ostatním v domě to jde v pořádku.
vivid.sk (11472)|13.10.2013 18:53
Pokial to inym ide - navstiv suseda a opis si presnu frekvenciu na ktorej bezi kanal a skus experimentovat. Pokial sa ti podari naladit aspon program/programy na tejto frekvencii, si na spravnej ceste :)
Kosiklukas (3)|13.10.2013 19:05
[QUOTE=vivid.sk;469383]presnu frekvenciu[/QUOTE]

-dávám tam přesnou frekvenci, respektive několik frekvencí jsem zkoušel furt dokola. z teto stranky http://www.digistranky.cz/prakticke-informace/naladte-si.html#!/mux1 a prevadim touto tabulkou - [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
vivid.sk (11472)|13.10.2013 20:02
[QUOTE=Kosiklukas;469381] řekl mi že jiná možnost než naladit to ručně u nás v domě není[/QUOTE]
Podla tohto to vyzera, ze tam bude nejaky frekvencny posun, nebudu to standardne frekvencie, inak by to TV bez problemov naladila v ramci automatickeho ladenia (mam ten isty model a ladi mi korektne tak DVB-T, ako DVB-C bez nutnosti zadavat cokolvek manualne).

Este dodam, ze je nutne korektne zadat zem (Cesko).
bastlir (3245)|13.10.2013 23:35
A je tam vůbec zapnutý DVB-T tuner? Mně se nezdá, že by si s tím čtyři roky stará telka neporadila automaticky sama ve všech normách. Pokud TV sama nedetekuje frekvenci, pak bych se opravdu zabýval nejdříve anténou.
mirekv (7169)|14.10.2013 16:23
Tam bude problém v tom továrním nastavení, něco není správně zaplé nebo přeplé.
bastlir (3245)|14.10.2013 19:38
[QUOTE=mirekv;469474]Tam bude problém v tom továrním nastavení, něco není správně zaplé nebo přeplé.[/QUOTE]
Myslíš? Hmm, bývá ale spíš obvyklé, že když v uživatelském menu nastavíš default či tovární nastavení, nezmizí ti možnost běžného ladění. To co popisuješ odpovídá spíš vypnutí v "service menu".