Ladění multiplexů Samsung - Praha Cukrák (LE32B650)
Ahojte, jsem zde nový, mám problém s naladěním multiplexů na svém LCD Samsung LE32B650, mám v něm poslední firmware. Jedná se o televizi z roku 2009. Multiplexy jsem měl v televizi zadané ručně, tuším že to byli kanály 41,53 a 59. Ráno bylo vše v pořádku, ale potřeboval jsem kvůli něčemu jinému dát televizi do továrního nastavení a po znovu zapnutí kanály zmizeli a už se mi je nepodařilo naladit, teď se mi v televizi objevují jen kanály ATV i přeste že dám ladění digitálních, na které jsem se dříve dostal jen tak že jsem si zapl ATV 1 a dal šel jakoby o jeden kanál níže. Kanály chytám na společnou anténu v domě a ostatním to jde v pořádku. Mám doma na chvíli půjčenou i anténu Evolveo SHARK 35dB a na tu chytnu na automatické ladění cca 24 kanálů v DTV ale pokud dám potom ruční ladění a přehodím kabel na společnou tak opět nic. Co vy na to ?
Díky za vaše rady a postřehy.
Díky za vaše rady a postřehy.
Byl tu člověk z nějaké společnosti, který mi to ladil ručně a řekl mi že jiná možnost než naladit to ručně u nás v domě není. Vzal si za to že mi tam v podstatě vložil 3 čísla 350 korun, což mi v tuto chvíli přijde dost zbytečné. Ráno to ještě šlo v pořádku a s kabele ani anténou se od té doby nic nedělo a jak sem psal, všem ostatním v domě to jde v pořádku.
Pokial to inym ide - navstiv suseda a opis si presnu frekvenciu na ktorej bezi kanal a skus experimentovat. Pokial sa ti podari naladit aspon program/programy na tejto frekvencii, si na spravnej ceste :)
[QUOTE=vivid.sk;469383]presnu frekvenciu[/QUOTE]
-dávám tam přesnou frekvenci, respektive několik frekvencí jsem zkoušel furt dokola. z teto stranky http://www.digistranky.cz/prakticke-informace/naladte-si.html#!/mux1 a prevadim touto tabulkou - [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
-dávám tam přesnou frekvenci, respektive několik frekvencí jsem zkoušel furt dokola. z teto stranky http://www.digistranky.cz/prakticke-informace/naladte-si.html#!/mux1 a prevadim touto tabulkou - [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
[QUOTE=Kosiklukas;469381] řekl mi že jiná možnost než naladit to ručně u nás v domě není[/QUOTE]
Podla tohto to vyzera, ze tam bude nejaky frekvencny posun, nebudu to standardne frekvencie, inak by to TV bez problemov naladila v ramci automatickeho ladenia (mam ten isty model a ladi mi korektne tak DVB-T, ako DVB-C bez nutnosti zadavat cokolvek manualne).
Este dodam, ze je nutne korektne zadat zem (Cesko).
Podla tohto to vyzera, ze tam bude nejaky frekvencny posun, nebudu to standardne frekvencie, inak by to TV bez problemov naladila v ramci automatickeho ladenia (mam ten isty model a ladi mi korektne tak DVB-T, ako DVB-C bez nutnosti zadavat cokolvek manualne).
Este dodam, ze je nutne korektne zadat zem (Cesko).
A je tam vůbec zapnutý DVB-T tuner? Mně se nezdá, že by si s tím čtyři roky stará telka neporadila automaticky sama ve všech normách. Pokud TV sama nedetekuje frekvenci, pak bych se opravdu zabýval nejdříve anténou.
[QUOTE=mirekv;469474]Tam bude problém v tom továrním nastavení, něco není správně zaplé nebo přeplé.[/QUOTE]
Myslíš? Hmm, bývá ale spíš obvyklé, že když v uživatelském menu nastavíš default či tovární nastavení, nezmizí ti možnost běžného ladění. To co popisuješ odpovídá spíš vypnutí v "service menu".
Myslíš? Hmm, bývá ale spíš obvyklé, že když v uživatelském menu nastavíš default či tovární nastavení, nezmizí ti možnost běžného ladění. To co popisuješ odpovídá spíš vypnutí v "service menu".