Nas Synology DS213J wifi stream - bude fungovat?
Pořizuji Nas Synology DS213J + 2x WD Red 2TB a zajímalo by mě zda-li půjde stream videa mkw 720p (velikost 2-6 GB) bez drátů pomocí wi-fi, mám mmc LG SP820, router Asus DSL-N55U, kabel bohužel připojit nemohu, děkuji za Vaše rady a zkušenosti
[QUOTE=sindy;469050]Pořizuji Nas Synology DS213J + 2x WD Red 2TB a zajímalo by mě zda-li půjde stream videa mkw 720p (velikost 2-6 GB) bez drátů pomocí wi-fi, mám mmc LG SP820, router Asus DSL-N55U, kabel bohužel připojit nemohu, děkuji za Vaše rady a zkušenosti[/QUOTE]
Záleží jak daleko je LG SP820 od routeru vzdálen.
Záleží jak daleko je LG SP820 od routeru vzdálen.
router je vzdálen cca 5metrů a dá se říci že na něj anténky skoro viděj, jak jsem již psal tak byt je po rekontrukci a jak je stavěný tak kabel už nejde
Jak Asus tak LG má 802.11n, takže pokud nejsi zarušen, tak teoreticky by Ti to mělo jet 150 MBit, prakticky samozřejmě méně, ale i tak by to mělo být OK. Možná má dokonce LG i MIMO, ale neuvádí to, to by bylo samozřejmě lepší.
Ale na 100% Ti to nikdo neřekne, vždy hodně záleží na místních podmínkách. Pouvažuj na homeplugem, pokud to máš na jedné fázi.
Ale na 100% Ti to nikdo neřekne, vždy hodně záleží na místních podmínkách. Pouvažuj na homeplugem, pokud to máš na jedné fázi.
[QUOTE=sindy;469053]router je vzdálen cca 5metrů a dá se říci že na něj anténky skoro viděj, jak jsem již psal tak byt je po rekontrukci a jak je stavěný tak kabel už nejde[/QUOTE]
Pokud na router "vidí" MMC, tak by neměl být problém. Pokud však není wifi v MMC nějak osekané či bržděné... Vyzkoušej.
Pokud na router "vidí" MMC, tak by neměl být problém. Pokud však není wifi v MMC nějak osekané či bržděné... Vyzkoušej.
bohužel na jedné fázi zařízení nemám, každopádně Synology je na cestě a uvidíme zda-li to bude fungovat, kvůli tomu jsem kupoval i nový router a moc lepších ADSL routerů než ten Asus asi nebude resp. kvalitních ADSL routrů ani moc na výběr není.
dalsia vec , ze ta susedia mozu rusit a padne to na 1mbps .. atd .. wifi neni moc vhodna technologia na streamovanie videa ..
také proto jsem kupoval 2pásmový router který by mohl rušení eliminovat, alespoň jsem tak doufal ale jelikož tomu až tak nerozumím tak jsem se obrátil na zkušenější o radu, každopádně jak to sestavím a ozkouším tak dám vědět jak jsem dopadl a snad to pomůže i případným dalším pokustónům:-)
[QUOTE=sindy;469060]také proto jsem kupoval 2pásmový router který by mohl rušení eliminovat[/QUOTE]
Který je Ti prd platný, když LG nemá 802.11a ...
Který je Ti prd platný, když LG nemá 802.11a ...
mozes mat 100 pasmovy ruter .. ak niekto vysiela na tvojej frekvencii , tak ta bude rusit .. to vsetko zistis , az ked to zacnes realne pouzivat ..
[QUOTE=KamilZ;469061]Který je Ti prd platný, když LG nemá 802.11a ...[/QUOTE]
případně které mmc má 802.11a ?, kdyby to mělo pomoci tak bych se výměně mmc nebránil
případně které mmc má 802.11a ?, kdyby to mělo pomoci tak bych se výměně mmc nebránil
[QUOTE=Pytkin;469062]to vsetko zistis , az ked to zacnes realne pouzivat .. [/QUOTE]
To zistis uz skor. Na smartfone pustis WifiAnalyzer a prejdes si barak. Ja som prave preto volil vysoky kanal (12,13), ktory malokto pouziva (presnejsie - nikto v okoli) a nieje problem s rusenim (v panelaku je len cca 6-8 wifi sieti, ktore vidim. Horsie su na tom velkopodlazne panelaky, naopak vyhodou je rodinny dom, alebo riedka zastavba)
To zistis uz skor. Na smartfone pustis WifiAnalyzer a prejdes si barak. Ja som prave preto volil vysoky kanal (12,13), ktory malokto pouziva (presnejsie - nikto v okoli) a nieje problem s rusenim (v panelaku je len cca 6-8 wifi sieti, ktore vidim. Horsie su na tom velkopodlazne panelaky, naopak vyhodou je rodinny dom, alebo riedka zastavba)
Wi-fi stream doma tak maximálně na mobil, když chci sledovat zprávy na WC :-D Né vážně, jakékoliv pokusy (alespoň u mne) přenést "slušné" video bezdrátově, skončily dříve či později rychlým útěkem zpět ke kabelu = nejjistější cesta k poklidnému sledování filmu. Škoda, že v onom bytě před rekonstrukcí nebylo myšleno i na síťové zásuvky (já se pojistil snad všude).Bezdrát mám doma vyhrazen opravdu jen pro "chytré" telefony, NTB a tablety + zprovoznil jsem ještě stařičký Asus 500g s velmi dobrým dosahem - trůní mi vedle okna v rohu a obsáhne celou zahradu :)
Kabel mám všude (jen na žádné WC jsem jej nedal...), ale po N síti cpu bez problému do TV i 3D stream... Holt záleží na zarušení a výkonu zařízení.
Každopádně drát je drát... A různými programy (do NTB, telefonu, tabletu...) lze zjistit, jaké jsou v okolí sítě a na kterých kanálech vysílají.
Podle toho nastavit na pevno volný kanál v routeru.
---------- Doplněno v 14:57 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 14:54 ----------
[QUOTE=sindy;469063]případně které mmc má 802.11a ?, kdyby to mělo pomoci tak bych se výměně mmc nebránil[/QUOTE]
Standard 802.11a může být na tebou požadovaný stream málo.
[QUOTE=RossiD;469066] zprovoznil jsem ještě stařičký Asus 500g s velmi dobrým dosahem[/QUOTE]
Jo, legenda... mě umřel (zdroj dávno, ale pak umřel router), ale škoda že nemá N 5GHz pásmo. Jinak jeden z nejlepších routerů ve své době. Dnes je již překonaný jinými modely.
Každopádně drát je drát... A různými programy (do NTB, telefonu, tabletu...) lze zjistit, jaké jsou v okolí sítě a na kterých kanálech vysílají.
Podle toho nastavit na pevno volný kanál v routeru.
---------- Doplněno v 14:57 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 14:54 ----------
[QUOTE=sindy;469063]případně které mmc má 802.11a ?, kdyby to mělo pomoci tak bych se výměně mmc nebránil[/QUOTE]
Standard 802.11a může být na tebou požadovaný stream málo.
[QUOTE=RossiD;469066] zprovoznil jsem ještě stařičký Asus 500g s velmi dobrým dosahem[/QUOTE]
Jo, legenda... mě umřel (zdroj dávno, ale pak umřel router), ale škoda že nemá N 5GHz pásmo. Jinak jeden z nejlepších routerů ve své době. Dnes je již překonaný jinými modely.
každopádně zkusím i WiFiAnalyzer abych viděl jak na tom jsem, bydlím v domě kde jsou jenom dvě wifiny u sousedů (barák se čtyřmi partajemi) a tak se budu modlit aby to běhalo, je mi jasné že kabel je kabel ale nezbývá mi nic jiného než se to pokusit vyřešit vzduchem
Ahoj nečítal som celú diskusiu. Mám 213J pripojený káblom k g wifi routru s jednou malou anténou, teda žiadne n a v miestnosti keď pustím film o velkosti 10GB tak ide bez sekania. Aj na počítači aj na iPade. Na poschodí domu, kde je už slabší wifi signál, to už sem tam sekne.
[QUOTE=vivid.sk;469065]To zistis uz skor. Na smartfone pustis WifiAnalyzer a prejdes si barak. Ja som prave preto volil vysoky kanal (12,13), ktory malokto pouziva (presnejsie - nikto v okoli) a nieje problem s rusenim (v panelaku je len cca 6-8 wifi sieti, ktore vidim. Horsie su na tom velkopodlazne panelaky, naopak vyhodou je rodinny dom, alebo riedka zastavba)[/QUOTE]
to jo .. dnes je to volne , zajtra si tam nahodi tvoj sused svoj novy ruter od telecomu ..
to jo .. dnes je to volne , zajtra si tam nahodi tvoj sused svoj novy ruter od telecomu ..
[QUOTE=Pytkin;469087]zajtra si tam nahodi tvoj sused svoj novy ruter od telecomu .. [/QUOTE]
Neboj sa, raz za cas si pustim smartfon a pozriem, ci si nejaky sused nezaobstarat wifinu. Zadalsie kanaly 12 a 13 nemaju standardne vsetky routre.
Neboj sa, raz za cas si pustim smartfon a pozriem, ci si nejaky sused nezaobstarat wifinu. Zadalsie kanaly 12 a 13 nemaju standardne vsetky routre.