Ano, zkusil jsem si to i do DVD PALu převést taky a když jsem obě porovnal, NTSC je lehce matnější.
Ano, zkusil jsem si to i do DVD PALu převést taky a když jsem obě porovnal, NTSC je lehce matnější.
meni sa framerate , meni sa rozlisenie .. to je degradacia jak diva svina .. to VZDY BUDE VIDIET !!! nechapem , preco to nenechas v PALe ..
Kdyby to bylo na mně, tak bych to samozřejmě nechal v PALu, ale oni to právě chtějí v NTSC.
potom hladaj nejaky specialny program na konverziu .. bezne video strizne to nevedia dobre spravit ..
Pred lety jsem tady resil stejny problem.
Udajne - dle vyjadreni bydlicich v USA - jsou univerzalni (PAL/NTSC) DVD Playery v USA drahe, tak je jen malo lidi, kteri je vlastni. Proto NTSC.
S vydatnou pomoci ai jsem zkousel vsechny mozne metody prevodu PAL/NTSC pres AviSynth - nektere scripty byly vhodne pro pomale svenky, jine zase pro rychle. Kdybych to chtel mit profi, tak by to znamenalo vse rozfikat po scenach a dle jejich charakteru pouzit nejlepsi script....Nakonec zvitezil Procoder - kompromis pro vsechno.
Nechci být šťoura, ale jako hlavní problém se mi jeví dát Pal do projektu NTSC. Pokud chci konverzi - projekt stejný jako zdroj a teprve výstup do NTSC. Co se týče prokládání - v podstatě platí PAL - první UPPER, NTSC - první LOWER. U PAL je vyjimka jen u DV (výmysl Japonců, kteří mají NTSC)
... v praxi, ...., PALove DVD jsou vyrabeny bezne i s lower field first,...., nevim jestli to je ilegalni nebo povoleno, nevim ktere programy to maji nastaveno jako default, ale je to tak ....
ale s tim projektem to je dobra poznamka, nejdrive preklopit video do NTSC a az pak nacist do NTSC projektu, tak by se to melo delat (kdyz trvam na NTSC DVD)
to mas uplne jedno .. podstatne je , aby to v streame bolo spravne nastavene , ktory polsnimok je prvy .. ja som si na HW encodery co som mal k DVD Maestro mohol nastavit Lower aj Upper .. a vsetko fungovalo ..
Specifikace pro PAL DVD je UFF. Ale zalezi, jak se s BFF popere stolni prehravac. Z prehravace Daewoo mi leze jen Scart, tedy do TV jde SD signal. Neni problem s zadnym poradim pulsnimku. U prehravace Hyundai s HDMI - kdyz necham Upscalovat Hyundai na 1080, tak DVD s BFF zubati hrany a video je trhane. Musim poslat do TV rozliseni 576 a nechat Upscalovat TV. Pak je vse v poradku. DVD s UFF lze bez problemu Upscalovat uz v prehravaci.