Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Výběr 32'' televize s DVB-S tunerem

MarekSochor (6)|7.10.2013 15:20
Zdravím místni osazenstvo,

potřebuju vybrat televizi, nejspíš LCD, s uhlopříčkou do 32'' (cca 81cm), co jsem zjistil tak hlavní problém je ten že televize musí obsahovat DVB-S Tuner - pro použití se skylinkem. Původně jsem chtěl samsung, avšak tam jsem narazil s dvb-s tunerem, na alze jsem vybral 32" LG 32LN575S, nic jiného se mi moc nezamlouvalo, přesto že v LG nemám moc důvěru. Doporučili by jste něco jiného ? Od této televize vyžaduji následující :
uhlopříčka 81cm, scart, pokud bude umět ukázat fotky z flashky, byl by to příjemný bonus, ethernet, wifi a podobné srandy nejsou potřeba.

cenově do 14tis včetně daně i se slotem, ale pokud nemá cenu připlácet, tak čím levněji tím lépe.

nejspíše bych nakupoval na alze, abych nemusel lítat po jiných obchodech, je ci modul Smit CA-Modul IRDETO OK ?

Díky za rady :)
RoPo (6061)|7.10.2013 16:08
Limit uhlopříčky je problém.

V 32":
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

Panasonic TX-L32EW6
Philips 32PFL5008K
Sharp LC-32LE352E

Jestli 98cm ještě není moc, tak:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

Jako modul CAM modul IRDETO NEOTION Skylink Ready a druhý mám TechniCrypt CW.
sibelius (329)|7.10.2013 17:16
Jenom pres ten scart,ktery pozadujes, nic nepripojuj;-)
MarekSochor (6)|7.10.2013 17:36
já bych samozřejmně nic přez scart nepřipojil, já bych si hlavně ani nekoupil tak malou televizi v takovém rozpočtu, ale to je věc jiná - je to pro důchodce, který se chce zbavit septoboxu ale nechce se zbavit dvd přehrávače... :) na ten sharp jsem taky koukal, trosku me mrzi nedostupnost černé verze :( Jinak to LG co jsem posílal nebrat ?
vivid.sk (11472)|7.10.2013 17:57
[QUOTE=MarekSochor;468740]ale nechce se zbavit dvd přehrávače..[/QUOTE]
Tak zniz rozpocet na TV nejaky mu kup. Ved BD player stoji > 50Euro, predpokladam, ze dochodca to pochopi (urcite ho namotas lepsim obrazom, ci ovladanim cez jedno DO, a pod.)
MarekSochor (6)|7.10.2013 18:06
to dvd má využítí tak jednou ročně, takže prostě ten scart tam má být jen kvůli tomu "kdyby náhodou" a aby se zbytečně dvd nevyhodilo, vzhledem k požadavku na dvb-s rozpočet moc není kam snižovat :)
vivid.sk (11472)|7.10.2013 18:11
Aha, tak potom je to bezpredmetne.
MarekSochor (6)|7.10.2013 18:18
ano :)

ale ptám se na to jestli se opravdu raději vyhnout lg, sharp bych klidne bral ale trochu me mrzi nedostupnost cerne verze, ale to by se dalo přetrpět
KamilZ (10277)|7.10.2013 18:27
Jestli chceš DVB-S tuner, tak se vyhni Sharpu, má z tohoto hlediska nejhorší SW (a po něm Philips). LG a Samsung jsou v tomhle (komfort DVB-S) asi nejlepší, ale samozřejmě externí přijímač je ještě lepší. Sharp je ale asi v dané kategorii zase nejlepší obrazově, takže si musíš vybrat. Panasonic je také OK (opět v rámci lowendu, kde se pohybuješ).
MarekSochor (6)|7.10.2013 18:36
KamilZ:

díky, přesně něco takového jsem si představoval, externí přijímač je samozřejmně lepší, bohužel ono dvb-s je hlavní smysl výměny staré televize, která je jedno z uplně prvních lcd, no name, takze cokoliv bude obrazově o hodně lepší než stávající panel :) Takže pro použití se skylinkem by jsi mi doporučil do LG co jsem nahoře zmiňoval ?
Bohužel s DVB-S přímo v TV nemám zkušenosti, proto píšu sem, abych právě předešel zbytečným problémům se sw televize.
KamilZ (10277)|7.10.2013 19:28
LG nebo Samsung. Samsung má tu výhodu, že si jednoduše uložit naladěné stanice na flash a v PC přeskládáš dle potřeby. U LG to jde taky, ale tuším jen přes hotelový mód a servisní menu (ruku do ohně za to nedám). Co zde sleduji, tak občas někomu LG rozháže naladěné kanály (ale to se může stát i u kterékoli jiné). Obrazově jsou ty značky v dané kategorii srovnatelné. Akorát myslím Samsung dělá modely s DVB-S až od 40".

PS: Já osobně LG nemusím, raději Panasonic :-)
MarekSochor (6)|7.10.2013 19:54
já osobně nemusím lg ani samsung, právě raději panasonic :) myslel jsem že tedy koupím samsung, ale zjistil jsem že v tomto rozměru samsung dvb-s asi neděla.. takže asi objednám to lg a snad to nebude průser :)