Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Napady : co testovat na TV v predajni?

ajo123 (12)|6.10.2013 16:14
Ahojte,

som sa rozhodol, ze napisem kratky blog o tom, ako "amatersky" testovat televizory v predajni pred kupou. Chcel by som od vas napady, na co sa zamerat pri testovani. Zatial mam niekolko poznamok v zmysle :

- Prilozene k blogu bude testovacie video, kde bude minimalne nasledovny set testov :
* Svetly jednoliaty obraz v 5 farbach (flood fill) - test konzistencie podsvietenia
* SD video s:
~ statickym obrazkom prirody - otestovanie farebnosti a hlavne obloha - ci je vidiet prechody - mracna a pod.
~ s textom (staticky aj pohybujuci) - otestovanie, ci nahodou nerobi obrysy textu (casty problem pri lacnych Philipsoch)
~ s grafikou (infografika) - tiez obrysy, ale aj poradenie si s fraktalovou kompresiou
~ s pomalym pohybom - ako dokaze vyhladzovat pohyb a ako vyzera obraz bez vyhladzovania
~ s rychlym pohybom - dtto...
~ portrety osobnosti - ci vie dobre zobrazit pletovu farbu a ci je vidiet prechody.. Urcite aj fotky s ostrym svetlom - blesk - aby bolo vidiet, ci na presvetlenom (napr. celo cloveka) nebude jednofarebny flak (namiesto tienovaneho fliaciku)
* HD video s tym istym
* ??? co este?

A nejake doporcenia typu:
- Nahrajte si toto video na 2 USB kluce, aby ste vedeli postupne porovnavat obraz na 2 televizoroch zaroven..
- Stiahnite si android apku s univerzalnym dialkovym ovladanim - to maju vzdy problem v predajni... (alebo original apky na dane TV, ktore chcete kupit...)
- Chodte do predajne :)

Mate nejake napady na co sa dalej zamerat? Co testujete vy? Na co pozerate? (nezaujima ma vybava, to si radsej kupim este 2 dalsie zariadenia, ktore budu tlacit signal. zaujima ma to podstatne na TV - obraz)
bastlir (3245)|6.10.2013 16:29
Toto všechno sice zní krásně a idealisticky, jenže v praxi to tak nefunguje. Ideální možností testování je někde u známého, pokud ten typ má doma. Oni zpravidla to prodavači ani moc neumožňují a bez nich se nedostaneš k DO. A hlavně ... v prodejně při zářivkách je úplně jiné světlo, jak budeš mít doma. Když si tu přečteš asi tisíc podobných témat, najdeš si tam odpověď a navíc i o několika typech LED panelů u jednoho typu TV.

Když jsem jednou později viděl nastavení své TV na prodejně, nejspíš bych si ji nikdy nekoupil.:-)