Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Klávesnice k Samsung smart tv

crawn (4)|30.9.2013 20:17
Ahoj
Vlasním smart tv od samsungu s oznacenim UE46d6510wsxxh a zakoupil sem si klavesnici no nemuzu ji nijak rozchodit. Co sem se na netu dozvedel, tak pry je nutno neco prepnout v spravci zarizeni aby slo ovladani pres klavesnici, no problem je v tom ze v menu toho spravce zarizeni (device manager) vubec nemam. Vite nekdo co stim ?
KamilZ (10277)|30.9.2013 20:18
Pro jistotu - jakou přesně jsi koupil?
crawn (4)|30.9.2013 22:09
Klavesnice ma oznaceni VG-KBD2000
KamilZ (10277)|1.10.2013 06:32
Tak jsi přečti specifikaci. Je tam uvedena Tvá řada? Není, tahle je pro letošní modely Fxxxx, Ty máš starou Dxxxx. Musíš někde sehnat tuhle starou mrchu: http://www.clickbd.com/eWinTech/890793-samsung-qwerty-remote-keyboard-for-samsung-d-series-tv.html
bastlir (3245)|1.10.2013 09:04
[QUOTE=crawn;468091]Klavesnice ma oznaceni VG-KBD2000[/QUOTE]
Také jsem si chtěl svého času ke svému déčku koupit klávesnici. Pak jsem přehodnotil své nadšení a usoudil jsem, že by mi stejně byla na dvě věci, protože surfovat na TV je nepraktické z důvodů, které tu už byly několikrát zmíněné. Avšak nikde jsem tehdy u nás pro tuto řadu xxD6xxx klávesnici v nabídce nenašel. A pochybuji, že by ji až teď někdo dovážel.
crawn (4)|1.10.2013 13:41
A neni mozne rozchodit treba nejakou klavesnici od logitechu ?
KamilZ (10277)|1.10.2013 13:43
bastlir (3245)|2.10.2013 21:54
[QUOTE=crawn;468158]A neni mozne rozchodit treba nejakou klavesnici od logitechu ?[/QUOTE]
Já si myslím, že by to bylo spíše dílem náhody. Jinak to není v souladu s marketingovou politikou Samsungu, protože oni potřebují, abys nakupoval u nich. Například tablet, který umí s TV komunikovat apod. Já jsem zkoušel všechno možné (než mě to přestalo bavit), ale bez úspěchu.
Ale teď můj názor trochu mimo téma: Podle mě celý SMART program je jen tahák na peníze. Možná, že někdo z vás v tom našel zalíbení, ale já jsem po krátkém seznámení s celým menu a po stažení všech těch kravin přišel na to, že mě to spíš zdržuje. Tím myslím, že místo jednoduchého seřazení kanálů, musím používat externí kanálový editor apod. Nebo najde se snad někdo, kdo místo užívání DO doma na telku mává rukama? Je to v podstatě jen o hračkách, které stejně časem omrzí. A k čemu je surfování po netu, když nefungují právě potřebné flash playery? Takže co z TV co mám, potřebuji? Kvalitní panel, tuner, FW a DO. Co nepotřebuji - celý SMART a 3D.
RoPo (6061)|2.10.2013 22:39
[QUOTE=crawn;468062]Ahoj
Vlasním smart tv od samsungu s oznacenim UE46d6510wsxxh a zakoupil sem si klavesnici no nemuzu ji nijak rozchodit. Co sem se na netu dozvedel, tak pry je nutno neco prepnout v spravci zarizeni aby slo ovladani pres klavesnici, no problem je v tom ze v menu toho spravce zarizeni (device manager) vubec nemam. Vite nekdo co stim ?[/QUOTE]

Některé TV mají např. integrovaný UNI ovladač pro HID zařízení zapojeného USB adaptéru např. unifying od Logitechu. Nebo umí klasickou klávesnici přes bluetooth.
Nevím co jsi pořídil za klávesnici.
Pokud máš TV v síti lze ji ovládat programem (umí i emulaci klávesnice) nainstalovaném na telefonu.

TV by snad měla umět bluetooth klávesnice a v menu je wizard (kouzelník, ale lépe průvodce) pro synchronizaci/párování klávesnice s TV. Koukni do menu. Menu - System - Správce zařízení
bastlir (3245)|2.10.2013 22:45
[QUOTE=RoPo;468347]Některé TV mají např. integrovaný UNI ovladač pro HID zařízení zapojeného USB adaptéru např. unifying od Logitechu. Nebo umí klasickou klávesnici přes bluetooth.
Nevím co jsi pořídil za klávesnici.
Pokud máš TV v síti lze ji ovládat programem (umí i emulaci klávesnice) nainstalovaném na telefonu.[/QUOTE]

To neplatí ale pro D-éčkovou řadu.
crawn (4)|3.10.2013 08:55
bastlir - no ono cely smart tv je o penezich, tak je to vzdy, uz nemeli co vymislet tak udelali smart tv, jasne ze to casem omrzi ale lidi kteri to nemaji to moc laka ze je to novinka vesvete techniky.

RoPo - jde prave o tom, jak sem uz pominal, ze toho spravce zarizeni v menu nemam.
bastlir (3245)|3.10.2013 10:29
Nojo, bohužel je to tak, jak píšeš.
RoPo (6061)|3.10.2013 13:14
[QUOTE=crawn;468363]RoPo - jde prave o tom, jak sem uz pominal, ze toho spravce zarizeni v menu nemam.[/QUOTE]

Pak TV nemá Bluetooth. Otázkou je zda vůbec TV má podporu externí klávesnice...
bastlir (3245)|3.10.2013 17:37
Originální klávesnice Samsung VG-KBD2000 je kompatibilní s televizory LED řady F6400 a vyšší modely, televizory PDP řady F5500 a vyšší modely.
S TV komunikuje prostřednictvím Bluetooth 2.1 – profil HID.
KamilZ (10277)|3.10.2013 18:10
Jak jsem už psal, s jeho TV funguje klávesnice, co jsem psal v příspěvku #4. TV nepodporuje HID zařízení, ani BR, má nativ protokol.