Sony Bravia KDL-42W805A probíjí
Zdravím, je tu nějaký majitel této TV? Mám ji teprve krátce a teď při ochomítání se okolo ní jsem rukou zavadil o kovový rám okolo obrazovky a přišlo mi, že probíjí. Když rukou přejíždím po rámu tak cítím slabé brnění. je to normální nebo reklamace?díky Martin
Zkus od ní mimo elektriky vše odpojit, jestli to bude dělat stále. Pokud ne, tak je to pravděpodobně smyčka od antény nebo jiného spotřebiče a přes Tebe se to uzemňuje a je to celkem normální, můžeš potom použít oddělovač.
Doporučuji vzít digitální měřák a změřit napětí kostry TV třeba proti zdi, nebo jiné zemi. Pokud napětí bude do 60V a bude měkké,pak je to jen špatně udělaný zdroj v TV a napětí není nebezpečné
pro člověka,nicméně může spolehlivě zničit HDMI u TV,nebo přehrávače při propojování s TV. Zkontroluj si rovněž zásuvku,má-li propojený nulák s kolíkem.Pokud napětí bude vyšší a tvrdé,pak rychle reklamovat.
pro člověka,nicméně může spolehlivě zničit HDMI u TV,nebo přehrávače při propojování s TV. Zkontroluj si rovněž zásuvku,má-li propojený nulák s kolíkem.Pokud napětí bude vyšší a tvrdé,pak rychle reklamovat.
Levit: jakým silovým kabelem máš TV připojenu? Je to jen plochý, nebo stejný jako u PC (včetně kostry)? Nemáš to přes nějakou takovou prodlužovačku (jen plochá, dvojkolíková vidlice)?
[QUOTE=KamilZ;467754]Levit: jakým silovým kabelem máš TV připojenu? Je to jen plochý, nebo stejný jako u PC (včetně kostry)? Nemáš to přes nějakou takovou prodlužovačku (jen plochá, dvojkolíková vidlice)?[/QUOTE]
TV ma kabel plochý dvojkolík a vypadá to, že je v TV na pevno, alespoń se mi ho nepodařilo vyndat a tahat za to hodně silou nechci. A prodlužku mám přepěťovou od Belkinu.
TV ma kabel plochý dvojkolík a vypadá to, že je v TV na pevno, alespoń se mi ho nepodařilo vyndat a tahat za to hodně silou nechci. A prodlužku mám přepěťovou od Belkinu.