Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Sony Bravia KDL-42W805A probíjí

Levit (13)|27.9.2013 12:43
Zdravím, je tu nějaký majitel této TV? Mám ji teprve krátce a teď při ochomítání se okolo ní jsem rukou zavadil o kovový rám okolo obrazovky a přišlo mi, že probíjí. Když rukou přejíždím po rámu tak cítím slabé brnění. je to normální nebo reklamace?díky Martin
KamilZ (10277)|27.9.2013 12:52
Zkus od ní mimo elektriky vše odpojit, jestli to bude dělat stále. Pokud ne, tak je to pravděpodobně smyčka od antény nebo jiného spotřebiče a přes Tebe se to uzemňuje a je to celkem normální, můžeš potom použít oddělovač.
Levit (13)|27.9.2013 14:36
Díky za radu, odpojil jsem vše a dělá to stále.
Pupak2 (328)|27.9.2013 19:12
Doporučuji vzít digitální měřák a změřit napětí kostry TV třeba proti zdi, nebo jiné zemi. Pokud napětí bude do 60V a bude měkké,pak je to jen špatně udělaný zdroj v TV a napětí není nebezpečné
pro člověka,nicméně může spolehlivě zničit HDMI u TV,nebo přehrávače při propojování s TV. Zkontroluj si rovněž zásuvku,má-li propojený nulák s kolíkem.Pokud napětí bude vyšší a tvrdé,pak rychle reklamovat.
KamilZ (10277)|27.9.2013 19:26
Levit: jakým silovým kabelem máš TV připojenu? Je to jen plochý, nebo stejný jako u PC (včetně kostry)? Nemáš to přes nějakou takovou prodlužovačku (jen plochá, dvojkolíková vidlice)?
Levit (13)|28.9.2013 09:57
[QUOTE=KamilZ;467754]Levit: jakým silovým kabelem máš TV připojenu? Je to jen plochý, nebo stejný jako u PC (včetně kostry)? Nemáš to přes nějakou takovou prodlužovačku (jen plochá, dvojkolíková vidlice)?[/QUOTE]

TV ma kabel plochý dvojkolík a vypadá to, že je v TV na pevno, alespoń se mi ho nepodařilo vyndat a tahat za to hodně silou nechci. A prodlužku mám přepěťovou od Belkinu.