Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

VirtualDubMod - audio

mirvan1 (7)|18.5.2005 07:22
Poraďte mi co kde dělám blbě. Na převod videa do DivX používám VirtualDubMod. Na zdrojovém videu z TV karty, nebo DVB karty mi Gspot hlásí audio 48000/128 nebo 192 kbs. Když ale, bez ohledu na to do dělám s videem, dám pro audio "direct stream copy", stejně se mi na výstupu překonvertuje na PCM 48000/ 1536 kbs. Musím pak druhým průchodem aduio prohnat kompresí a pak je OK. Já bych to audio chtěl nechat tak jak se nahraje, vyhovovalo by mi to. Dělá to však jen při zpracování původního zdrojového videa. Jakmile je audio průchodem přes VDM v něm jakkoliv zkomprimované, pak direct stream copy při případných dalších průchodech funguje. Mám něco ve VDM nastavené blbě, nebo se to dá nějak jinak obejít. Platí to samozřejmě i pro VitrualDub. Chová se stejně, vyzkoušel jsem si to. Díky za každou radu. Mirek
pavelpt (2713)|18.5.2005 08:48
A jak je to audio "komprimované" při zachytávání, není to náhodou *MP2 atp., toto v AVI kontejneru memůže být.
mirekv (7169)|18.5.2005 09:08
mirvan1
Nepoužívej Direct stream copy, ale Demux.

Podobná situace je u AC3. Při dsc z toho sice vyleze cosi jako AC3, ale není to ani náhodou.
pavelpt (2713)|18.5.2005 11:08
Tož to zas ne \/

AC3 v avi naprosto bez problémů, takových souborů jsem překodoval desítky, např. abych se zbavil QPel. Video full, audio direct.Naprosto bez problémů.
mirekv (7169)|18.5.2005 12:03
pavelpt
No já měl období, kdy jsem dělal DVD z AVI a ty AC3 z prosté kopie pro auhoring nepoužitelné, jen jakési pískání a šum (jak datový přenos), až Demux to jistil.