Takže další rychlý test a poznatky o pohybu:
1. motion test (viz. odkaz na stažení výše) lze přehrát bez rozmazání a plynule pouze, při nastavení "motion plus" na "standardní a "hladký"
2. úrovně "standardní" a "hladký" jsou pro mě prakticky nepoužitelné neboť sebou nesou příliš silný efekt "soap opera" neboli telenovela = nekoukatelné.
3. žádné jiné nastavení nepřináší 100% výsledek (bez rozmazání či neplynulého pohybu).
4. laborováním s různým nastavením a testem v několika scénách, které mám nakoukané + ten "motion test" a "kyvadlo":
http://uloz.to/xGBz182/testbild-pend...d-settings-mkv
jsem došel k prozatímnímu závěru (vyžaduje ještě nějaká pozorování, zda-li se neobjeví nežádoucí artefakty), že existuje použitelné nastavení pro tuto TV, co se pohybu týče.
5. Rozumným kompromisem, při kterém to tak nemaže, pohyb je v pohodě, ale ještě se nedostavuje neakceptovatelný efekt "telenovela", je vlastní nastavení "motion plus" na 4 (případně na čisté). Toto nastavení je pro mě po krátkém testovaní celkem přijatelné a na první pohled + test několika nakoukaných, náročnějších scén, funguje toto nastavení dobře - bez sekání, škubání, telenovely a artefaktů (nechci to zakřiknout, zatím spokojenost).
6. Snad si tuhle TV budu moci nakonec přeci jen nechat, protože se mi obraz líbí a v poměru cena/výkon, to vychází v současné době moc pěkně.![]()