Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Jakou LCD/Plazmu do 40 tis. Kc bez DPH?

Magicie (85)|22.9.2013 19:38
Premyslim o nove TV s rozpoctem dejme tomu do 40 tis. bez DPH. Vylozene omezen ale nejsem a na druhou stranu pokud by TV stala do 25 tis. take bych se tomu take nebranil. Neorientuji se ale v nove nabidce a tak bych chtel poprosit zkusenejsi o radu.

Momentalne mam tuto http://display.tech-details.com/Thomson_40FF9234B/ (40" = 102cm) se kterou jsem relativne spokojen, pricemz na jejim zastupci bych rad prehraval zejmena blu-ray, 720p a 1080p (fullHD). Nepujde nikdy o hry pres konzoli a sport tam take temer vubec nepobezi.

Pozorovaci vzdalenost jsou 3m. V provozu bude jak pres den, tak vecer. Prime svetlo na ni nebude svitit nikdy.

Zdroj je (mimo bezne digitalni TV) zejmena notebook napojeny pres HDMI a na nem bezici XBMC:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
http://xbmc.org/
http://flirc.tv/

Zvuk v pripade, ze je prehravano z vyse uvedeneho zdroje (nikoliv pouze TV jako kulisa) bezi nyni pres HDMI a tento receiver + repro [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] .

Jestli bude mit TV 3D, tak to beru samozrejme jako vyhodu, kterou bych konecne rad mimo bezneho kina a IMAX vyzkousel (problemy jsme nikdo z pozorovatelu netrpeli). Predpokladam, ze to ale bude u novych TV jiz spise standard.

Pokud bude umet DLNA (predpokladam opet standard), bude mit nejakou Android aplikaci pro vzdalene ovladani (naprosty bezvyznamny detail) a nebo nejake dalsi featurky diky kterym budu moci casem vypustit notebook s XBMC, tak to bude jen dobre. Nekde jsem se docetl, ze uz snad je dokonce u nekterych modelu mozne i DVB-T bez receiveru, nebo tomu tak neni?

Co je pro mne dulezite je obraz, ktery mne pozadi jak se rika na pozadi do kresla, nebude pusobit trhane a opozdene. Jednoduse to bude stat za vlozenou investici.

Otazky:
1) Doporucujete pro vyse uvedene spise LED, nebo Plazmu?
2) Vzhledem k pozorovaci vzdalenosti dle tabulek na internetu vychazi 65", ale myslim ze 70" by to take sneslo. Mel bych tedy vybirat v tomto rozmeru uhlopricek, nebo je to zbytecne moc?
3) Z jake TOP 3 televizi bych mel dle vaseho zkuseneho nazoru vybirat?
bastlir (3245)|22.9.2013 19:44
Poradím ti jedno, přečti si tu odpovědi na asi tisíc stejných dotazů.
Ivo Mašek (10205)|22.9.2013 19:49
2) opravdu to není zbytečně moc
3) v té cenové relaci se mrkni na Philips, Sharp, Sony (LCD-LED)
1) pozitiva / negativa ti tu vysvětlí jiní (já mám LCD-LED)
sibelius (329)|22.9.2013 19:53
v té cenovce a v úhlopříčce od 65" určitě nebudeš mít TOP modely (bylo-li to myšleno, tak že chceš vybírat z TOP modelů výrobců...)
Na hraně s tvým rozpočtem bude PANASONIC TX-P65ST60 (a asi i nejlepší volba v téhle úhlopříčce a v téhle ceně), pak se můžeš podívat sem https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/35487-Samsung-UE55F6400-vs-UE55F6500 pokud by to mělo být LCD - s úhlopříčkou 65" by ses měl vejít do rozpočtu. Nicméně i jako vlastník LCD doporučuji spíše toho Panasonica...
Magicie (85)|22.9.2013 20:25
Ten PANASONIC TX-P65ST60 vubec nevypada spatne! Sice je to rozpoctove na hrane, ale urcite to do vyberu zohlednim. Diky moc za radu.

Jeste nejake srovnani, nebo tohle je model, ktery jednoduse v danem rozpoctu prebije vsechno? Napr. Ivo vyse doporucuje Phillips, Sharp (mam hodne velky strach z tehle znacky, ale asi je to subjektivni) a Sony, ale neuvedl konkretni modely.
Ivo Mašek (10205)|22.9.2013 20:41
[QUOTE]Sharp (mam hodne velky strach z tehle znacky[/QUOTE]
Proč? V těhle cenových relacích dává Sharp své vlastní monitory (obrazovky). Tyto obrazovky se vyrábí jenom a pouze v Japonsku a do filiálek po světě se tam vyváží. Obrazovky Sharp dokonce odebírá B&O (televize Beo Vision, které se montují ručně v Dánsku)
Philips a Sony též v těchto cenových relacích jsou kvalitními televizory.
Karel72 (428)|22.9.2013 20:45
U toho stčka není nad čím přemýšlet :-)
Magicie (85)|22.9.2013 22:44
Ktery konkretni model by jsi tedy za tyto znacky navrhoval pridat ke srovnani s tim Panasonicem?

Tady je jinak na nej odkaz:
http://reviews.plasmatvbuyingguide.com/panasonic-plasma-tv/panasonic-tcp65st60.html
Plutotype (717)|23.9.2013 00:32
High-end plazma.
55VT60 ( 44.000Kč bez DPH ), Samsung 64F8500 ( 52.000 bez DPH ) = moje doporučenie.

Plazma 65ST60 ( 42.000kč bez DPH ) je asi najlepší obraz na film za dané peniaze.
LCD LED = Samsung 65F6400 ( 37.000Kč bez DPH ) alebo 55W905 od SONY.
Pavell007 (790)|23.9.2013 08:11
[QUOTE=Magicie;467229]Jeste nejake srovnani, nebo tohle je model, ktery jednoduse v danem rozpoctu prebije vsechno?[/QUOTE]

tak plazma má trochu jiný podání obrazu než lcd, jsou lidi, kterým se to nelíbí, vnímají ten větší obrazový neklid u plazmy, spousta lidí zase řeší vyšší spotřebu, to chce abys měl v tomhle jasno. Pokud plazmu "můžeš", tak ano, je to to nejlepší, na co se dá asi doma koukat. ST a VT budou mít ten obraz hodně podobnej, tam záleží na tobě, jak to máš doma, jestli chceš fakt velký kino na filmy, nebo highendovou parádičku, (ale o trochu menší), obě ty telky mají obraz super...
Magicie (85)|23.9.2013 08:22
Diky moc za dalsi nadilku modelu k zvazovani.

Dival jsem se na vyse uvedene a vsude v clancich vidim zminky o tom Panasonicu TX-P65ST60, asi to vazne bude stat za to.

Libi se mi take SONY 55W905. Narazil jsem na ni uz drive a vsude ji hodnotili extremne dobre.

Na LED Samsung 65F6400 jsem se docetl docela i kritiku. Vsude pisou, ze ty letosni modely se jim moc nevydarily, tak z toho mam trosku obavu.

Finalni vyber tedy zrejme tento:
Panasonic P65ST60
Panasonic 55VT60
Samsung 64F8500
Sony 55W905

Nasel jsem na tema Panasonic jednu srovnavaci diskuzi ve ktere se koukam jsi take ucastnikem:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Opet vse hraje pro toho Panasonica P65ST60 az mi prijde, ze si na to najali bloggery :). Kdyz bych vybiral mezi Panasonicy, tak highendova paradicka znamena jen cislo, nebo nejake konkretni featurky bez kterych proste clovek nemuze zit? Jinak by totiz vyhral z pohledu logickeho mysleni o neco vetsi obraz.

Rodicum jsem bral pred 2 lety tuto TV [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] , ale zdalo se mi subjektivne, ze ma oproti stavajici LCD jakoby "vyblity" obraz, tak bych se nerad unahlil a dal sanci take LED, ktera je zastoupena vyse jedinou SONY. Takze predpokladam zajit nekam do Elektro prodejny a prohlednout zejmena rozdil mezi Plazmou a LED?

Koukal jsem, ze v Datartu nabizeji sestaveni, zapojeni, ale zejmena nastaveni a odzkouseni. Vubec by mne drive nenapadlo neco takoveho objednavat, ale vzhledem k tomu ze TV uz je preci jen o neco drazsi a ten cas s nastavenim nebude maly. Taky by mne zajimalo jestli to je pak brano jako nakup v kamenne prodejne, tzn. prijdu o 14 dni na prip. vraceni bez udani duvodu. Mate s temito sluzbami nekdo zkusenosti?
Pavell007 (790)|23.9.2013 09:35
Hele to je asi na tobě, VT je papírově samozřejmě lepší-lepší filtr, pokročilejší možnosti kalibrace, už z fabriky velmi dobře nastavenej thx režim, víc různých hertzů a stupňů šedé :) , design, nějakej ten touchpad ovladač... já mám st50 a po roce žití s tou plazmou, kdybych se měl rozhodovat ST/VT, tak bych asi oželel ty kalibrační vychytávky, na běžný neúchylný pokoukání jsem nikdy neměl pocit, že by to bylo potřeba nějak ještě speciálně doladit, pokud si člověk pohraje s běžným nastavením, ten obraz je super i tak, naproti tomu bych se zajímal, jak moc pomůže ten lepší filtr u VT, to je asi věc, kterou bych si dokázal představit lepší, možná zkontrolovat, jestli ST nebude mít pro tebe málo vstupů, tam taky bude rozdíl...
Magicie (85)|23.9.2013 10:43
Ve filtrech se nevyznam, to radeji necham na nekom fundovanejsim tady, aby odpovedel. Touchpad ovladac taky ozelim, predpokladam ze by mi stejne k nicemu nebyl. Kalibraci budu rad kdyz prave vyresim 1x klidne take s pomoci a pak uz na to nesahnu, protoze na takove veci proste nemam cas. Koukal jsem se ted v rychlosti na VT60 a to je cenove o 20 tis. vyse (!!!), to je docela silenost. Co jsem se dival na vstupy, tak horsi, nez-li u toho Thompsona to urcite nebude. Postaci mi HDMI a ty tam jsou 3x, takze v pohode. Radeji tedy pokud ten filtr nebude delat znatelny rozdil vetsi obrazovku.

Premyslel jsem jeste nad vetsi Sony, ale kdyz jsem se dival kolik stoji jeji varianta v 65", tak je to jeste horsi, nez-li s tim Panasonicem. V kazdem pripade je ale hodne dobre hodnocena http://www.trustedreviews.com/sony-bravia-kdl-55w905_TV_review .

Pridal bych tedy do vyberu zpet 64" Samsung 65F6400, protoze takhle by vyber Plazma vs LED nebyl moc objektivni.

Takze tim padem asi muzu s klidem vyber udelat nasledovne:

Plazma
Panasonic P65ST60
Samsung 64F8500

vs LED
Sony 55W905
Samsung 65F6400

Dnes odpoledne pojedu na nakupy, tak bych se na TV mohl podivat nekde v Elektru v akci. Mam ale uz ted docela vazne obavy, ze 4 ks je na vyber stale moc a stravim tam hodne casu.
Pavell007 (790)|23.9.2013 10:51
no právě ten filtr je na tvým subjektivním posouzení, jak moc koukáš ve dne, respektive jak moc máš světlou místnost, umístění tv vůči oknu apod.
Já třeba u tý ST vidím ty největší rezervy právě v tom obraze, když je prosluněná místnost, ale na druhou stranu koukám hlavně večer, takže prakticky mi to nevadí-jen jsem si toho všimnul a kdybych si kupoval příště tv, tak bych prostě zauvažoval, na kolik peněz mi ten kontrastnější obraz ve dne přijde, jestli se to pro MĚ vyplatí... Ale už teď vím, že kvůli thx bych si já osobně nepřiplácel, na to nejsem takovej videofil... Osobně bych si za těch dvacet litrů spíš koupil něco do zvuku, pokud bych třeba měl blbý repráky, nebo nějakej AV receiver apod. K velkýmu obrazu to chce velkej zvuk. :) ano, vivid, připsat nulu, vím :)
Magicie (85)|23.9.2013 12:30
Mne prave naprimo na TV slunce nesviti, protoze jsou prakticky porad zadelane zaluzie. Pres den ale obcas TV bezi a tohle by mi taky lezlo na nervy. Vecer zase TV bezi vetsinou pri zapnutem svetle, tzn. nikdy neni uplna tma jako v kine. Ty mas primo Panasonic P65ST60?

Domaci kino (AVR+repro) uz mam od Samsungu (viz. prvni prispevek), takze zvuk by chodil pres to.

Ted by mne zajimalo jeste srovnani s tou LED Sony (moc maly displej, takze asi pujde z kola ven) a Samsungem, ktery je zastoupen jak v Plazme, tak LED 64" + 65".
sibelius (329)|23.9.2013 12:38
[QUOTE=Magicie;467287]

Plazma
Panasonic P65ST60
Samsung 64F8500

vs LED
Sony 55W905[/QUOTE]
Zustal bych u tohoto vyberu. Samsung F8500 jsem ti nepsal,bral jsem ji jako hodne pres rozpocet,ale zameril bych se tedy na ni....
Pavell007 (790)|23.9.2013 13:48
[QUOTE=Magicie;467296]Ty mas primo Panasonic P65ST60? [/QUOTE]

Já mám 50ST50, čili loňskej model, jak moc ten filtr vylepšili, to nevím. Ale zajímavý je, že večer při umělým osvětlení je ten obraz ok, i když subjektivně je v místnosti z toho lustru světla hafo... Prostě vadí slunce :)
Magicie (85)|23.9.2013 14:21
Koukam, ze vsechno hraje pro plazmu. Uvidim jeste v obchode jak se mi bude zdat v porovnani s LED.

Budu muset pokud dojde k plazme take zvazit Panasonic P65ST60 vs Samsung F8500 , protoze ten rozdil v cene tam nejaky je. V cem by mela byt lepsi?

OLED televize jeste v dostupne mire nejsou, ze?
Magicie (85)|23.9.2013 17:31
Tak jsem byl v Datartu, kde sice neměli 65" ale 55" Panasonic, nicméně finální výběr jsem zúžil na tyto.

Plazma
Samsung 64F8500
vs
LED
Sony 55W905

Samsung byl pri pritmi OK, ale při umělém osvětlení se mi zdála mimo jasu "ostřejší" Sony. Běžel tam zrovna HD sport. V autor. prodejne Sony jsem tento model viděl s nějakým HD filmem a byla to nádhera. Vůbec tedy nevím.
Karel72 (428)|23.9.2013 18:43
Samozřejmě pokud se až tak moc na peníze nehledí tak VT je špička,taky moje příští tv bude další větší VTčko :-) Já už firmě tamtung po zkušenostech po mých známých nedůvěřuju ale samozřejmě to at si každý soudruh rozhodne sám :-)A mimochodem v světelných podmínkách obchodu se tv vybírat nedá
sibelius (329)|23.9.2013 19:47
[QUOTE=Magicie;467331]

Plazma
Samsung 64F8500
vs
LED
Sony 55W905

Samsung byl pri pritmi OK, ale při umělém osvětlení se mi zdála mimo jasu "ostřejší" Sony. Běžel tam zrovna HD sport. V autor. prodejne Sony jsem tento model viděl s nějakým HD filmem a byla to nádhera. Vůbec tedy nevím.[/QUOTE]

Kdyby jsi chtěl mít ještě více zamotanou a nebo odmotanou hlavu:-P http://www.trustedreviews.com/sony-bravia-kdl-55w905_TV_review vs http://www.trustedreviews.com/samsung-ps64f8500_TV_review

Je otázka jak jednotlivé tv byly nastaveny. Myslím, ale že rozhodnutí, jestli LCD nebo plazmu už si v posledním kroku budeš muset udělat ty. Doporučuji vzít na flashku, to co budeš nejčastěji koukat a jít se na to ještě jednou v klidu podívat. Ty TV jsou (teď už opravdu) TOP, tak se s nimi pohraj - nechají-li tě:-)
Pavell007 (790)|24.9.2013 08:03
Magicie-co se týká tý ledky, tak abys nebyl zklamaný, že při týhle velikosti už bude dost patrná jakákoliv chyba v homogenitě podsvícení panelu, o malých pozorovacích úhlech ani nemluvě, je to už velká kráva a když si k tomu sedneš trochu ze strany, protože nebude místo na sedačce, tak ti budou šednout protilehlý okraje...
Ta Samsung plazma vypadá super, ale dvě věci-stojí ve stejný úhlopříčce o 12000 víc než ST-tedy jestli to má smysl, protože recenze se nesou v duchu, že ty letošní Samsung plazmy jsou UŽ tak dobrý jako Panáci. Pak otázka retence-oni se prsí vysokým kontrastem (proto taky vypadá v krámě super) ale to sebou nese tohle nebezpečí, asi bych si zkusil ještě vygooglit někde na forech zkušenosti uživatelů, pak ještě zmiňovali v recenzi kolísání jasu, to dokáže taky otravovat.
Magicie (85)|24.9.2013 16:21
Videl jsem ST Panasonica v mensim provedeni (tusim 55), ale letosni 2013 model a ve srovnani s tim Samsungem a Sony vypadal hoooodne slabe.

Uprimne mam tu hlavu docela zamotanou, budu muset projit review. Momentalne mam po navsteve prodejny vetsi strach z male svitivosti a "neostrosti" u toho Samsungu, nez-li LED Sony. Tam mne stve jen to, ze je o 10'" mensi, nez-li ten Samsung.

Nejradeji bych videl na Samsungu nekde bezet film a ne nejaky fotbal na HD a to pak byl schopen objektivne srovnat s tou Sony. Neni na to odbornici nejaky obrazovy "traileroidni" test co by bezel na obou, ktery bych mohl nahrat na flashku a pak s tim jit do Datartu? Verim, ze po tomhle bych byl schopen se jako humanoid rozhodnout bez zamotane hlavy.
Pavell007 (790)|24.9.2013 17:47
No hlavně nevybírej tv podle toho, jak se ti obrazově zdála v obchodě, hooodně slabý televizor by nedostával ve všech recenzích hodnocení nejlepší obraz za slušný prachy. :) To pravý poznání pak přichází doma večer v obýváku. :)
Magicie (85)|24.9.2013 18:08
Vsak oni mi v tom obchode i zhasli :-). Navic ja mam i vecer pri televizi vzdy zapnute umele osvetleni, takze to tam pak bylo +- nastejno.

Napr. Panasonic mel oproti Samsungu o dost slabsi podsviceni patrne hned na prvni pohled. Na druhou stranu ta SONY LED, kterou jsem videl hned ve 2 obchodech vypadala skutecne excelentne. Navic tam byla docela v ustrani oproti tomu jejich slavnemu 4K modelu (100 tis. CZK za TV vazne nedam, navic pro to par let zrejme jeste stejne nebude obsah, ten obraz byl ale musim konstatovat naprosto UZASNE detailni). V autorizovane prodejne se zrovna snazili predvadet jeji barevnost a kdyz jsem prisel do Datartu bezel tam jak na potvoru jen HD sport.

Urcite nezavrhuji jeste vubec tu plazmu v Samsungu a budu rad kdyz mne presvedci o opaku, stejne tak prodejce ji zda se o neco uprednostnoval pred LED, ale u nej na druhou stranu take tvrdi, ze je to nejlepsi LED, co momentalne za rozumny peniz k dostani. Kdo vi jestli prodejcum jeste neco verit :). Co je ale jasne na prvni pohled je skutecnost, ze Samsung v 65" uz je ve srovnani s tou 55" skutecne monstrozne velka a taky nemene tezka televize. Kdyz uz jsem u te velikosti, tak vezli jste to nekdo v aute, nebo je to nemyslitelne a radeji objednat pres internet, coz mam stejne nejspise v planu udelat?

Zde je prave docela skoda, ze jsem nemohl porovnat nejaky test na USB flashce. Vite nekdo o nejakem lepsim spustitelnem primo na tech TV, co by se tam dalo prinest? Nasel jsem tuhle stranku, ktera vypada dost zajimave: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] , takze asi neco z toho postahuji a vyzkousim. Budu ale rad take za nejake dalsi tipy.

Snad se tedy me obavy z nedostatecne podsvicene plazmy rozplynou a bude mozne to objektivne srovnat.

Edit:

The ultimate test of Triluminos is to run the Sony Bravia KDL-55W905A side-by-side with other screens, using the same footage via an HDMI splitter. If you do, it’s instantly and abundantly clear if you do this that Sony’s set achieves a range and definition of colour that its rivals do not.
Read more at http://www.trustedreviews.com/sony-bravia-kdl-55w905_TV_review_picture-settings-picture-quality_Page-2#l5ZajpxQYFtPe3Mp.99

Edit2:

Zrejme jsem se dival na jinou televizi:
The Samsung PS64F85000’s pictures also excel with their sharpness and detailing. In fact, using the (generally rather over-cooked) factory picture presets HD material tends to look a bit too sharp, to the point where the image can start to be plagued by dot crawl and over-stressy edges. It’s only a few seconds work, though, to sort this initial harshness out – simply nudging down the sharpness setting should do it. And once you’ve reached the point where the fizzing sensation stops you’ve still got a gorgeously textured and crisp image.
Magicie (85)|26.9.2013 11:53
Dnes jsem mel druhe kolo s navstevou prodejny. Z hlediska vyberu TV stale vede 55" LED Sony.

Prodavac pro mne dokonce ztlumil 100% prodejni JAS a kontrast tak, abych videl realne hodnoty a stale se mi to oproti plazme zdalo ostrejsi a lepe pozorovatelne.

Co mi je ale neskutecne lito a zvazuji, ze kvuli tomu snad i pockam je 55" vs 65" u plazmy. Nerad bych delal nejake kompromisy a investovat 80 - 100 tis. (4K) se mi vylozene nechce.
sibelius (329)|26.9.2013 12:19
Ono to vnímání obrazu okem LCD vs Plazma je u každého odlišné. Pokud se ti zdá obraz na LCD lepší, ber jej. I když ten rozdíl 10" bude opravdu znát:-) Nicméně, já taky jedu na 40" a žiji:-P (a v kině si sedám úplně do poslední řady, abych se z toho nezbláznil)
sarga (67)|26.9.2013 16:02
Pánové díky za založení tématu, které mě taky v podstatě zajímá. Jsem zvědavý jak to u magicie dopadne, protože se taky se chystám koupit TV v téhle cenové kategorii. Čekám až se malinko pohnou ceny, ale ještě to není kdoví co.Třeba ta Sony 55" 905 je snad na 60T a to je hodně. To i ten dost předražený Panasonic VT oproti řadě ST, vychází ,,jen" na 52T. Ale pokud bych bral LED tak asi jedině tu Sonku. Pokud člověk chce utratit 50T, tak se mu už v téhle ceně nabízí už i 65 ST60. Zatím sedím na netu, chystám se taky na kolečko po prodejnách..Mám dotaz na magicie, dal jsi sem odkaz na demo-world.eu/trailers/, díval jsem se na to, je tam toho hodně.. Nemáš nějaký tip na demo špičkové kvality,co by si člověk mohl stáhnout a dát USB.?
Magicie (85)|26.9.2013 17:32
Panasonic 65ST60 subjektivne za mne nedoporucuji. Videl jsem ji v 55" a ta byla ve srovnani se Samsungem 64F8500 kousek opodal hodne slaba.

To uz radsi tu VT, ale prozatim jsem ji nikde nemel na prodejne moznost videt. Prodavac dnes rikal,ze je Panasonic VT o dost lepsi, nez-li Samsung 64F8500 a nemel bych ho srovnavat s ST (zakladni varianta), takze muzes zkusit otestovat. VT je ale cenove opet o dost drazsi, nez-li ST, nebo ten Samsung.

Ja zrejme skoncim pres vsechny nazory, ze plazma je lepsi (prodavaci+lide zde) nakonec u LED, protoze na mne plazma pusobi "neostre, vyblite a tmave" a nedokazu se vnitrne presvedcit jit do plazmy. Je mi ale hrozne lito tech 10", takze jsem dnes zacal zvazovat jestli taky nepockam na +- 65" LED a pokles cen. :-/

Jestli ale klesne cena i pro Sony KD-55X9005 (nyni +40 tis. rozdil), tak si myslim, ze se uz snad vyplati vzit ten v 55", protoze jeho obraz byl zase jeste o tridu lepsi jak u te Sony 55W905. Mivaji je v obchodech vedle sebe. Sony 65W905 je pak o +30 tis. drazsi, takze do toho se mi taky nechce.

Zaver: Co si o tom myslite, jit do te 55", nebo pockat na "65" /4K? Nevim jake jsou trendy a jak brzo se TV slevnuji, tzn. zda-li muzu cekat napr. do vanoc vyrazny pokles, nebo je to moc brzo.

Btw. Taky jsem dnes koukal na Samsung LED televize v cene cca 35 - 40 tis. Kc vc. DPH, ktere maji vestavene neco jako "kinect" a jdou na nich hrat Angry Birds. Vim, ze je to totalni blbost (manzelce se to hrozne libilo) a zrejme bude lepsi prikoupit tohle jako stand alone zarizeni vc. sirsi podpory ruznych her, ale mate s tim nekdo zkusenosti? Predpokladam, ze to SONY v sobe nema, ze? Klidne mne jen odkazte do nejakeho vlakna, kde se tohle resi at to tu nespamujeme. Hlavni je stale vyber TV a prioritou kvalita obrazu.

Edit: Sarga : Stahni si ty nejnovejsi 2013. Nekde je tam dost pekna krajinka, stridani barev a ohnostroj (proste to co vidis na TV v prodejnach a neco navic). Vybirej jen ty datove nejvetsi, tzn. napr. 300 - 400 Mb. Ja to na 100 Mbitu postahoval behem chvilky v objemu cca 13 - 14 Gb a pak "osekal" na 4 Gb flashku, kterou asi pred finalnim odkupem vezmu jeste do Ostravske autor. prodejny Sony, kde mi nabidli, ze si tam muzu pustit, co budu chtit.
Karel72 (428)|26.9.2013 18:28
Když si nedáš říct je to tvůj boj však si vzpomeneš až budeš zakládat nové téma clouding u led lcd :-) Ale samozřejmě ti přeju aby si měl štěstí a nepotkalo tě to
Plutotype (717)|26.9.2013 19:08
@Magicie
Samsung 64F8500 je lepšia TV ako Panasonic 65ST60
Panasonic 65VT60 nie je o dosť lepšia ako Samsung 64F8500 ( ako tvrdil pán predajca )
http://www.soundandvision.com/images/051613_Shootout-Results_600x760.jpg

4k TV áno, ale len s HDMI 2.0 a za max 80.000Kč v 65". Celkovo 4k ešte nie. Vidím to na obdobie presne za rok, kedy budeme mať k dispozícii zlacnené 2014 HDMI 2.0 4K LCD LED. A vzhľadom, že okrem pár filmov od Sony na ich prehrávači nemáme k dispozícii natívny 4k materiál / filmy, máme čas.

Pozeral si na tú Samsung 65F6400?
KOCOUR65 (653)|27.9.2013 16:58
Televize panasonic rady 60 jsou velke slupky jednu mam a v zivote tv teto znacky uz nekoupim - panasonic byval kvalitni dnes je to prodprumerny smejd ktereho prekonava kdejaky obycejny korejsky vyrobce - televize samsung tuto znacku kvalitou obrazu panasonic drti - co panasonic predvadi v evrope je jen velka silenost - v asii by s timto neuspel a v porovnani s evropskymi modely jsou tv o necem jinem - nechapu takovy kvalitativni rozdil - kdo videl asijske modely tak jen potvrdi
sibelius (329)|27.9.2013 17:38
kocoure alias istanbule, už zase? Že tě to pořád baví. Proč konečně tu svou imaginární Panasonic TV nereklamuješ??
sarga (67)|27.9.2013 20:19
Tak jsem dnes udělal kolečko, datart a elektroW, všude ochotní, nebyl problém s použití flash disku. Oni ti prodavači to taky nemají jednoduché, směna dlouhá, monotonní, tak se celkem zapojovali ochotně..Měl jsem sebou Kuro Best z demo trailerů a nějaký Samsung demo.Nebyly ty dema až tak navybírané, přeci jen si příště vezmu něco s větším pohybem. Na tom Kuro demu k mému překvapení dost velký šum nebo hluk. Taky to demo asi není nejmladší..
55VT jsme si pustily, ale ten prostor kde byla uložená, vlastně uskladněná, blízko skladových dveří, nic moc. Pořád tam někdo jezdil z bednama..Chvilka klidu nebyla. U té 55 mám už problém, že mi najednou připadá malá..:) Za ten ranec peněz, malá TV. Přešel jsem na Datart, kde jak vím běží Sam 64F8500. Líbila se mi moc. Hlavně ta bílá bylo parádní. To mě štvalo na mé staré GT20, že ta černa byla šedší budiž, ale ta bílá byla taková špinavá. Tady to bylo něco. Na to osvětlení tam hluboká černá a krásně sněhobílá bílá. Vedle stála LED a ta bílá při nějakém krasobruslení, žádný rozdíl.Na jednom demu jsem si ale všiml maličkého šumu, nebo takového mrlení chvilkama v obličeji, nebo někde v detailech. To později jak jsem zjistil na ST60 bylo perfoktně vyhlazeno. Samozřejme aby řeč nestála jsem se ptal na spotřebu, řekl mi 300W, Jistě řádně proškolen se mě jal poučit, že dneska ty plasmy už tak nežerou..Ale těch 300W bych bral..ne, že ne..:).Takže Sam se mi líbil moc.
Ještě jsem viděl a měl puštěnou 65ST60 a taky to bylo ok. Všiml jsem si jakoby měkčího obrazu, vyhlazenost od malinkého šumu v obličeji byla větší jak u Sam., otázka jaké tam kde ale byly korekce. Byli tam puštěny zpravy Nova a to DVBT má Panasonic perfektně zmáklý, to byla radost pohleďet.
Otázka ceny. Sam v 64 je za 60T a v 51" je za 38T. Rozdíl v 13" je dost značný. 64ST a 64VT tam je 20T rozdíl, ST řada je tady přeci jen déle a cenová ,,progrese " směrem dolů je více viditelná. Tak uvidím, do listopadu, kdy to chci koupi nějaký čas zbývá. myslím, že není kam spěchat.
P.S.Měl jsem ještě debatu s klučinou, kterého tam mám vyhlídlého jako velmi ochotného. Říkal, že byli na školení u Sony a viděli tam nějaké nové 4K tv a byli prý velmi překvapeni, jak si ty nové tv dokážou poradit s sd rozlišením. Nedá se nic dělat, přezbrojování pomalu začíná..
Magicie (85)|28.9.2013 14:23
Takze jsi presne tam, kde ja a 55" ti pripada mala :).

Samsung 65F6400 jsem myslim si videl a vypadala docela dobre. Stala pokud se nepletu nekde okolo 40 tis. Kc. Zacinam ale nabyvat dojmu, ze to byl ale jiny model, protoze ji ted vubec nemuzu pod timto oznacenim na napr. Heurece najit. Neprodava se u nas pod jinym kodem, nebo uz je to vybehovy kus?

Ty "nejake nove 4K" jsou jinak v temer kazdem obchode a skutecne kdyz se podivas na tuhle TV, tak vsechny ostatni pak vypadaji uz hodne slabe. Neni pro to ale obsah, tak tam maji vzdycky pusteny myslim nejaky Playstation.
sibelius (329)|28.9.2013 14:26
Porad pod stejnym [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Magicie (85)|28.9.2013 17:11
Diky moc Plutotype + sibelius, zvazim ji tedy jeste pred finalnim vyberem LED TV - 65" Samsung vs 55" Sony.

Zeptam se jen o co bych s nadhledem prisel pominu-li to ze ziskam 10"?
dumar (59)|29.9.2013 11:37
Jelikož mám doma plazmu ,led tv a projektor(pouze dočasný stav) Epson EH TW 5500 (top projektor na doma 2010), Plazma Pioneer 5090 (top 2008) a Led tv Sharp LC 70LE835E (Full led !!vlajka Sharpu 2012). Pokusím se zhodnotit tyto technologie po obrazové stránce. Nebudu se tady moc dlouze rozepisovat , jedná se pouze o můj subjektivní názor ,neberte ho proto jako bernou minci.
SD Pioneer Vítěz
SD Sharp na tak velké Ledce opravdu nic moc, určitě je to daň za velikost tv.
SD Epson netestováno
HD Pioneer opět nejlepší
HD Sharp a Epson nastejno v celkovém dojmu.
Testováno na stejném časovém úseku filmu (asi 20 min), V době test plazmy a projektoru bylo pochopitelně trochu zatemněno. Fotka je přiložena , ať nejsem nařčen z virtuálního vlastnictví. Pro představu a srovnání velikosti, v pravém rohu dole je opřen 10'' tablet Sony Xperia Z a plátno je 108". Neberu v potaz clouding, ghosting, spotřebu,vypalování atd....je to pouze srovnání obrazu mého ''hardware''.
tv.jpg
sarga (67)|29.9.2013 18:23
Tak jsem se trochu umoudřil a reguloval svoji představu, ohledně velikosti. Vzhledem k tomu, že budu mít DK na šířku pokoje, tak ta 55" bude naprosto ok. Reprodukce bude na šířku vzhledem zvukové aparatuře. Přeci jen to zní o mnoho lépe. Vzdálenost 2,5-3 metry. Teď mám na video doma Dell 30" 3011 a zezačátku jsem se na to díval snad z metru, ale pomalinku jsem se začal odtahovat. Bylo to moc blízko. Dneska nejlepší vzdálenost 1,5 metru. Ono jak je člověk v ,,kvelbu"tak tam se mu zdají všechny tv malé..
Takže jsem výběr omezil na 55" Sony 905 a Panasonic VT60 a možná i ta ST60. Ona dnešní ůspora 20 tisíc mezi řadou ST a VT mi trochu nejde na rozum. O 20T nemůže být VT lepší a ST horší. Třeba DVB-S bych nevyužil, protože mám představu, že externí řešení by mělo být více bezkompromisů. Trochu nechápu Samsung s 51"8500 plasmou, proč není na našem trhu. Dnes vychází na 38T, jistě by se našly kupci.
dumar-Vzpomínám jak jsem před pár lety, možná vlastně 2008, viděl ve studiu Pioneer 5090 v menší verzi s puštěnou smyčkou sat.HD obsahem. Turnaj v golfu nebo něco takového. Nádhera. Ještě teď na to vzpomínám. Prodejce mě tehdy přesvědčoval, ať do Pioneera jdu, že už nebudou..Poslední šance. Nešel jsem a možná až letošní řadou VT od Panasonicu bych se dostal na tu Kuro úroveň.
dumar (59)|29.9.2013 21:56
[QUOTE=sarga;467963]Vzpomínám jak jsem před pár lety, možná vlastně 2008, viděl ve studiu Pioneer 5090 v menší verzi s puštěnou smyčkou sat.HD obsahem. Turnaj v golfu nebo něco takového. Nádhera. Ještě teď na to vzpomínám. Prodejce mě tehdy přesvědčoval, ať do Pioneera jdu, že už nebudou..Poslední šance. Nešel jsem a možná až letošní řadou VT od Panasonicu bych se dostal na tu Kuro úroveň.[/QUOTE]
Ne nadarmo se každoročne v HDTV Shootoutu používá Pionner Kuro jako referenční tv , se kterou se srovnávají ostatní top tv....
Magicie (85)|29.9.2013 22:35
Tak ja mam rozhodnuto. Dnes jsem po par prehrani flashky zakoupil a odvezl Sony 55" 905. Nejlepsi obraz za tyhle penize, dokonce by se nekomu mohlo hodit, ze v Datartu muzete prikoupit zaruku az na 5 let, coz ja sice nemohl, protoze to slo na IC.

Plazma Panasonic absolutne nepresvedcila (pro me je dead) stejne jako zadna jina (stale lepsi Samsung, nez-li Panasonic). Jen na chvili jsem zvazoval 4K od Sony, ale to je moc drahe a neni pro to vazne obsah. Pak jeste novejsi radu Samsungu v 55", ale Sony preci jen ma lepsi obraz. Zitra to jdu zapojovat.
Plutotype (717)|30.9.2013 19:23
@magicie - gratulácia!
@sarga - dobrý výber. Prechod z DELL 3011 ( IPS ) na plazmu VT60 môže byť zmena, na ktorú si budeš musieť zvyknúť, plazma inak zobrazuje všetko ( blikanie hlavne ). Tu je to otázka peňazí - VT60, potom W905, ST60 ( treba 65" ! )
sarga (67)|30.9.2013 23:10
magicie-
Tak to gratuluji. Doufám, že se podělíš se svými dojmy. Ta 905 mě taky ,,svrbí"..jen ta cena je pro mě ještě hodně namaštěná..Mám limit nanejvýš 50t. a i to je trochu nad moje možnosti.
plutotype
Mám dotaz k té samsung 8500. Někde jsem tady na foru četl, asi určitě od tebe, že evropská verze je bez nějakých korekcí šumu v obraze. Nemohu to zde najít, rád bych ti to přímo odcitoval odbornější terminologii, jak jsi to snad ty napsal. Já když si tam pouštěl ty dema, tak tam v tom špičkové HD od Samsungu,byl vidět lehounký šum, snad i zrno. Na puštěné řadě 65ST to bylo vyhlazené, bez chyby. Bylo to tím, že na té 8500 nejsou korekce, nebo byly snad vypnuty? To mě tam snad jediné vadilo, jinak ten obraz byl krásný,plastický, s vynikající hloubkou obrazu. Připadalo mi, že větší jak na 65ST60. V prodejně ale nebylo při posuzování tolik světla, jako u 65ST60, tak taky možná proto..
i-zer (60)|5.10.2013 20:40
Ahoj
Možná se bude někomu hodit... kamarád má ST50, já měl VT50. Rozdíl v obraze večer - nula. Přes den jsme se shodli, že na VT je to lepší, asi díky o něco lepšímu kontrastu a filtru. VT50 má také samořejmě líbivější design. Závěrem chci říci, že absolutně nevidím důvod proč připlácet za VT.
Na VT jsem přecházel z FULL LED, po měsíci jsem VT prodal, pač mě z toho každý den šíleně bolela hlava. Sledoval jsem z cca 3m. Vadilo mi blikání. Takže jsem zpět na FULL LED, kde zase musím říci, že pokud jde o kvalitní full HD obsah, full led a plazma VT5O si mohou podat ruku. Jinak vede v obrazu VT50, lepší obraz jsem ještě nikdy neviděl.
Plutotype (717)|5.10.2013 22:17
@sarga
Samsung F8500 vs VT60 je ťažké porovnávať, lebo som ich nevidel vedľa seba nakalibrované v tmavej miestnosti. Čítal som len kopec testov a reakcie od kolegov kalibrátorov. ZT60/VT60 som kalibroval. F8500 si chcem kúpiť sám pre seba. Obe plazmy majú problém so zašumením v tmavých scénach, lebo zašumenie v pohyboch je vlastné plazmovej technológii. Panasonic VT60, ak je kalibrovaná so svietivosťou panelu na nastavení "stredná/mid", tak má zvýšený dithering a čierno-šedé detaily nie sú také hladké ako pri nastavení "nízky/low". Pri prvom nastavení je však kontrast a úroveň čiernej výrazne lepšia. Panasonic VT60 vykazuje viacej DFC/posterizácie v pohyboch ( netestoval som ale 24p na 60Hz cez madVR based HTPC ). Samsung F8500 má zase viacej dithering šumu na okrajoch pohyblivých objektov, ale negeneruje taký výrazný DFC efekt ako Panasonic. Samsung F8500 sa dá kalibrovať aj viac ako na 120cd/m2, čo je devíza ak má byť TV aj v presvetlenej miestnosti. Samsung F8500 nemá ON/OFF kontrast ako VT60 ( nemá takú čiernu ), ale intrascénny kontrast ANSI je lepší, lebo panel si udržuje dobrú svietivosť.

PS: 120cd/m2 je THX/ISF norma svietivosti pre 100% bielu pre zatemnenú miestnosť.
Filipch (29)|6.10.2013 08:46
Zdravim, neviem sa rozhodnut medzi samsungom 65f6400 a panasonicom 65st60, chcel by som tv primarne na hranie cez konzolu, poznam vsetky klady a zopory lcd aj plazmy.. Zaujima ma vas osobny odborny nazor, pripadne ktoru by ste si vybrali vy a preco. Dakujem velmi pekne
Cila (109)|6.10.2013 09:05
Ak chces TV, kde bude primarne hranie na konzole tak z nich ani jednu. ST60 vysoky input lag (GT60 je ovela lepsia co sa tyka input lagu) a F6400 ho ma priemerny.
Na primarne hranie na konzole by som hladal inu TV.
Filipch (29)|6.10.2013 09:52
No lenze ta gt60 je najvacsia len 50" a to je malo, tak teda skor ten samsung?
Cila (109)|6.10.2013 12:36
[QUOTE=Filipch;468600]No lenze ta gt60 je najvacsia len 50" a to je malo, tak teda skor ten samsung?[/QUOTE]
Ak vyberas len z tychto dvoch tak ano, skor ten Samsung ale nebude to ono...
Pozri aj tu:
http://www.techradar.com/news/television/tv/top-7-gaming-tvs-for-the-xbox-one-and-ps4-1158413
Filipch (29)|12.10.2013 12:56
co poviete na tuto tv Samsung PS64E8000 v porovnani s 65 F6400, hlavne na hranie cez konzolu