problém s grabováním videa v DVD rozlišení
Rád bych požádal o radu k následujícímu problému - mám TV kartu Leadtek DV 2000 a při nahrávání TV nebo grabování VHS videa mi při nastavení formátu grabování v DVD rozlišení (myslím že jeto 704 x 576 ) přes obraz skáčou zelené proužky a ty zůstanou i v grabovaném videu. Když rozlišení stáhnu na SVCD nebo VCD je vše OK.
Procesor mám Athlona XP 2000, grafiku Ge Force 4 MX 440 ( 64 MB ), systém XP SP2, ovladače jsem stáhnul nejaktuálnější a výsledek stejný. Nemáte někdo představu kde může být problém ? Díky za radu.
Procesor mám Athlona XP 2000, grafiku Ge Force 4 MX 440 ( 64 MB ), systém XP SP2, ovladače jsem stáhnul nejaktuálnější a výsledek stejný. Nemáte někdo představu kde může být problém ? Díky za radu.
myslím že jeto 704 x 576
Není to náhodou 768 x 576, nebo 720 x 576 ? (to jen mimo, s proužky to nemá nic společného)
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
přes obraz skáčou zelené proužky
Jsou tam i při sledování TV ?
Není to náhodou 768 x 576, nebo 720 x 576 ? (to jen mimo, s proužky to nemá nic společného)
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
přes obraz skáčou zelené proužky
Jsou tam i při sledování TV ?
Zkoušel jsem všechny možný formáty - stahovat jsem to zkusil jak přes ovladač TV karty přímo v přednastavených formátech, tak i stahovat v MJPEG kodeku a pak v Tmpegu překlopit do mpeg2 - těch defektů v obraze jsem se nezbavil. Takže teď to dělám přes Virtual Dub v rozlišení SVCD, ale radši bych to pálil rovnou na DVD, víc se tam toho vejde.
ale radši bych to pálil rovnou na DVD,
Já osobně jsem tedy zastáncem to nejdříve nahrát na HDD a potom to vypálit. Ono to přímé nahrávání dělá často neplechu, ale jsou výjimky (tuším nick Vladoc to rovnou vypaluje - má ale, myslím, výkonější mašinu). Potíže také dělají některé verze Nero.
Já osobně jsem tedy zastáncem to nejdříve nahrát na HDD a potom to vypálit. Ono to přímé nahrávání dělá často neplechu, ale jsou výjimky (tuším nick Vladoc to rovnou vypaluje - má ale, myslím, výkonější mašinu). Potíže také dělají některé verze Nero.
Sorry, asi jsem se blbě vyjádřil - nepálím to rovnou při grabování, nejdříve to stáhnu na HD a pak v Neru pálím - jinak při sledování TV nebo videa je obraz čistý - proužky se objeví až při grabování v uvedeném vyšším rozlišení. Zkoušel jsem i nekomprimovaný formát, DivX, MJPEG, ale ty proužky jsou tam stéle.Nevím, kde může být problém, jakmile to stáhnu na SVCD, je vše OK - zkoušel jsem nastavit i nějaký hybrid mezi SVCD a DVD - stáhlo to taky ještě OK, Ale jak takový formát dostanu na DVD, aby mi to přehrál DVD přehrávač ?
Tak to možná bude stát za to, si přečíst (pokud jsi to už neudělal) thread "Než se zeptáte" v této sekci. Články: Interlace a deinterlace, Zachytávání a zpracování videa pro začátečníky.
Brko -výrazné proužky cca po 5-7mm se vyskytují nejen u Experta u nahrávek do rozlišení 640x480!!! (480 je vhodné spíše pro NTSC (720x480) a blbý číslo v Evropě pro systém PAL s 576 řádky a tedy karta musí při digitalizaci interpolovat, přepočítávat a asi vypustit každý cca 12. řádek !!!!! U nižšího rozlišení např. Xx288, což je jednak přesně dělitel, tedy 1/2 z 576, karty vypustí každý 2. řádek což není navíc při tak malém rozlišení až tak postřehnutelné! Pro zpětnou kompatibilitiu se stolními přístroji používej 720x576, ideální a přesně 4:3 by\ ale bylo fyzické rozlišení karty-tedy 768x576, kdy navíc méně zatěžuje CPU (nemusí nic přepočítávat) než při 720x576.
Tak te´d tomu moc nerozumím - myslíte grabovat v rozlišení 352 x 288 a pak vypálit jako DVD ? Mám vyzkoušeno, že formát 352 x 288 jde grabovat bez problémů, 482 x 576 taky ( jen je to deformovaný, ale po překlopaní v TMPegu OK ), zkoušel jsem i 640 x 480, stále to ještě běželo bez těch rušivých proužků, ale jakmile to zvednu výš, objeví se to rušení. Chci si zdigitalizovat hlavně domácí video a samozřejmě bych chtěl grabovat v maximálním možném rozlišení. U SVCD nabyla kvalita nijak katastrofální, ale na CD se vejde cca 35 min filnu při maximálním datovém toku, a to není moc. Myslíte, že grabovat v kodeku MJPEG Pegasys je dobrá volba ? A pak to celé v Tmpegu překlopit do mpeg 2 ?
ODsakEda - v mém příspěvku žádných 480 rozlišení nenabízím. Pokud karta nemůže, dle nastavení na obrázku 352*576 tak bych zvolil 384*576. Z toho by DVD mělo jít taky stvořit.
Mám tam 3 kvality mpeg2, ale když to grabuju přímo přes ovladač TV karty, tak mi právě při Mpeg 2 naběhnou ty zelené proužky (i při nejnižší kvalitě mpeg 2) , mpeg 1 běží v pohodě. Proto jsem to graboval v Mjpegu a pak to teprve překlopil do mpeg2 - tak to alespoň šlo. Asi si s tím zkusím ještě pohrát- nemůže být problém třeba v ovladačích - třeba že by spolu kolidoval mpeg 2 ve winfastu a v Tmpegu ? Možná zkusím odinstalovat všechny kodeky , tmpegy , virtual duby a spol a zkusím grabovat jen přes ovladač win fastu.