GoPro Pinnacle Studio 16
Řeším problém s editací videa z kamery GoPRo Hero 3 Black Edition. Video bylo nahrálo ve formátu mp4 (h264, přenosová rychlost 30 000 kbps) při úpravě v programu Pinnacle Studio 16 není možné při exportu nastavit více jak 12 mbps ? Dělám někde problém ? Další problém je zhoršení kvality ve 1080p na youtube kdy kvalita neodpovídá souboru před uplodem.
Exportuješ to asi blbě, viz obrázek.
[ATTACH=CONFIG]24590[/ATTACH]
Jak nahrávat na YT je v helpu
[CODE]https://support.google.com/youtube/answer/1722171?hl=cz[/CODE]
1080p lze na 50 mega, ale málokdo si to přehraje, jiné nižší zkonvertuje na 8 mega.
[ATTACH=CONFIG]24590[/ATTACH]
Jak nahrávat na YT je v helpu
[CODE]https://support.google.com/youtube/answer/1722171?hl=cz[/CODE]
1080p lze na 50 mega, ale málokdo si to přehraje, jiné nižší zkonvertuje na 8 mega.
Spiše mi nejde Nastavit Pinnacle při expertu na tyto hodnoty. V Pinnaclu mam maximamalne 12 mbps vice tam dostat nejde. Dělam tedy něco bblbě při exportu ?
já bych se tím tolik netrápil..taky nahrávám 40mbps a výsledek exportuju tak to 10mbps..stejně ti je víc zbytečný.nebo jakej cíl to video bude mít?
[QUOTE=Alien123456;466248]Spiše mi nejde Nastavit Pinnacle při expertu na tyto hodnoty. V Pinnaclu mam maximamalne 12 mbps vice tam dostat nejde. Dělam tedy něco bblbě při exportu ?[/QUOTE]
Nastavit jde, viz obrázek v předchozím threadu. Lze tam napsat ručně, co chceš.
Nastavit jde, viz obrázek v předchozím threadu. Lze tam napsat ručně, co chceš.
Právě že jsem zkoušel v PS zadávat ručně, ale i když tam dam 30 tak tam skočí 12. Jediné kde lze nastavit 30 mbps datový tok je už ve formátu z koncovkou *.mts. Pokud má být výstup *.mp4 jde mi jen max 12. Jaké je tedy optimální nastavení když vstup je z GOpro 1080p 50Hz s 30mbps datovým tokem. Pokud porovnám originalní video s 50hz a potom 25 zdá se video zpomalené ? Má tedy nějaký vliv změny z 50hz na 25 ? Pokud srovnám video nahrané na YT z vyrendrovaným z PS zdá se mi hrozně zhoršená kvalita. Optimálně mám tedy nastavovat výstup jak aby se zbytečně nezhoršila kvalita videa ?
optimálne je zmenil pinnacle za inú strižňu, napr. Corel alebo Magix. Tam problém mať nebudeš. Tak či tak podpora pinnacle je už dávno v háji a ak chceš mať výsledok kvalitný, na pinnacle nesiahaj. Rozdiel medzi 25/50 fps bude jasný vždy, pokiaľ točíš outdoor, tak zaraď vždy 50 fps kvôli kvalite, ostrosti pohybu a pod. Podčiarknuté, zhrnuté, vymeň strižňu !
Něco tedy podobného v jednoduchosti pinnaclu ? Sony vegas už mi přijde hodně složité a hromadu parametrů co nechápu.
Magix je hrozný na ovládání skoro žádné přechody. Corel je o něco lepší, ale opět nelze nastavit 50 fps při souboru MP4 mohu nastavit maximálně 30 fps.
Ještě trochu nechapu co se děje když originalni video mám natočeno ve formátu MP4 při 50FPS progresivně a uložím ho jako 25 FPS progresivně video se potom bude zdat pomalejší (zpomalý se obraz nebo dojde jen ke zhoršení ostrosti videa ? ) Když bych měl video v 25 fps a uložil jsem ho do 50fps video bude zrychlené ?
Z 50fps na 25 video se bude jevit sekane a naopak to proste nefunguje.nahravat 50fps se dle meho nazoru zatim nevyplati
[QUOTE=Alien123456;466541]Magix je hrozný na ovládání skoro žádné přechody. Corel je o něco lepší, ale opět nelze nastavit 50 fps při souboru MP4 mohu nastavit maximálně 30 fps.[/QUOTE]
Každému sa možno páči niečo iné. Každopádne ak ti ide o prechody, ťaháš si ich online ( Magix ) v balíku a je ich myslím že viac, ako dosť. Napokon aj tak tie prechody sú viac na škodu, ako na osoch. Čo je ale hlavné, tak ako aj Corel, ako aj magix vedia 50fps a to dokonca v režime smart rendering. Ale voľba je na tebe.
Každému sa možno páči niečo iné. Každopádne ak ti ide o prechody, ťaháš si ich online ( Magix ) v balíku a je ich myslím že viac, ako dosť. Napokon aj tak tie prechody sú viac na škodu, ako na osoch. Čo je ale hlavné, tak ako aj Corel, ako aj magix vedia 50fps a to dokonca v režime smart rendering. Ale voľba je na tebe.
jaká využití podle vás má záznam s 50fps? já v tom zatím vidím docela minimální využití. jediné kde mě napadá podpora 50fps a je blu-ray, nebo se pletu?
Napriklad mozes obraz lepsie spomalit.. Inak 50 fps je krasa.. Vsetko ostatnd ti potom pride trhane..
[QUOTE=Alien123456;466737]Souhlasím s tebou problém, ale je že GOPro ti nedá na výběr 1080p jen 50 fps v palu a 60 v ntsc.[/QUOTE]
A co máš prosím Tě za GoPro? Mě to ukazuje 24, 25, 48, 50fps. Točím zásadně na 50fps. Pod vodou se to vyplatí zpomalit a tady je to přímo super možnost. Potom se i v Twixtoru lépe pracuje s 50fps progressive. Jo a HD nezná PAL a NTSC. Klidně můžeš točit na těch 60, když to potom budeš přehrávat jen v HD a nepřevádět na DVD. LCD (plasmě) TV je to jedno. A jestli se to bude trochu trhat na webu, to mě nikdy neštvalo.
A co máš prosím Tě za GoPro? Mě to ukazuje 24, 25, 48, 50fps. Točím zásadně na 50fps. Pod vodou se to vyplatí zpomalit a tady je to přímo super možnost. Potom se i v Twixtoru lépe pracuje s 50fps progressive. Jo a HD nezná PAL a NTSC. Klidně můžeš točit na těch 60, když to potom budeš přehrávat jen v HD a nepřevádět na DVD. LCD (plasmě) TV je to jedno. A jestli se to bude trochu trhat na webu, to mě nikdy neštvalo.