Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Panasonic - divné nahrávání.

OgarZlin (6)|10.9.2013 08:51
mám problém s nahráváním na TV TX-L50DT60E. Nahrávky některých programů jsou OK, některé nikoliv.
Nesouvisí to ani s tím, jestli je program kódovaný nebo volný.
DVB-C, UPC CR
ČT1 HD - v pořádku
ČT2 HD - nejde
ČT2 - v pořádku
Nova HD - v pořádku
Prima HD nejede
Prima Zoom HD nejede
ale např. dtto SD je v pořádku, atd...
Systém jsem v tom bohužel nenašel, v zásadě se zdá že nejedou všechny PRIMA HD kanály a ČT2 HD. SD verze jsou OK.

Nahraje se vše, při pokusu o přehrání se u zmíněných objeví na časové ose nesmyslný čas.
Nahrávka má dejme tomu 5 minut.
Začnu přehrávat od začátku, na programech které jsou OK se objeví čas na ose 00:00 a přibývá s přehráváním. Na programech kde je problém se objeví čas na ose např. 23:55 (což je nesmysl) a přibývá. Nahrávka v tomto případě jde sice celá přehrát, ale nefunguje převíjení (při FF skočí okamžitě na začátek, při REW také)
Další zjištění je, že na problematických programech nefunguje ani REW LIVE TV funkce (TIMESHIFT). Obraz lze pouze zastavit, nejde vrátit ani posunout, na časové ose je stále 00:00.

Setkal se někdo s něčím podobným? (HDD vyzkoušeno několik, nemá to vliv)

Děkuji za případnou odpověď
OgarZlín
Snah (48)|10.9.2013 10:22
Mám podobný problém na LG 37LV5500 taky UPC ve Zlíně (ČT2 HD, Prima HD, na NOVA HD se občas v nahrávce seká zvuk, ZOOM HD jsem nezkoušel). Na mojí TV se to projevuje tak, že při pokusu o nahrávání se začne nahrávat a po několika desítkách sekund se TV restartuje. To samé pokud zapnu TIMESHIFT a přepnu na některý "problémový" kanál. Vypadá to na nějakou nekompatibilitu signálu nebo něco takového.
OgarZlin (6)|10.9.2013 10:59
Zajímavé je, že BluRay rekordér Panasonic DMR-BCT835 funguje bez problémů, tedy alespoň na Prima ZOOM HD. Ale tam mám nastavenou zemi Rakousko, protože ofiko CZ nepodporuje.
peto.vac (525)|10.9.2013 17:01
No a aktualizaciu FW na TV ste skusali...???
OgarZlin (6)|10.9.2013 19:28
Tož skúšal, šak mám poslední verzi. Furt blbne... :-)
roman.t (11)|10.9.2013 23:27
Ohledně toho zvuku jsem se taky už setkal. Prej je to chyba v nastavení nebo co. Zkus jim napsat na FB https://www.facebook.com/lgecz?fref=ts
OgarZlin (6)|11.9.2013 13:31
Po delší konzultaci s technikem UPC jsem dostal informaci, že signál uvedených TV údajně neobsahuje časové synchro pakety (framy) - nejsem technik, omluvte nepřesnou formulaci.
Nevíte o tom někdo více? Je to možné vysvětlení problému?
OgarZlin (6)|16.9.2013 12:49
Takže...
Dle všeho je to nějaký druh ochrany proti nahrávání/kopírování. Zajímavé je, že Blu-Ray HDD recordér Panasonic tyto kanály nahraje bez potíží.
Moje hypotéza je taková, že TV pravděpodobně nahrává nezměněný TS stream v kterém něco chybí (časové synchro, nebo tak něco). TV při přehrávání nahraného "neví kde je" - místo času 00:00 na začátku přehrávání se objeví nesmyslná pozice v nahrávce, např 23:59.
Rekordér pravděpodobně nenahrává originální TS ale s vlastním transkódováním. Vzhledem k tomu že se to děje reálném čase, doplňuje si "time značky" sám.

Ještě poznámka - dějě se to jak v DVB-C, tak v DVB-T (v kabelu UPC, On Air jsem nezkoušel, nemám anténu)
sibelius (329)|16.9.2013 13:27
Zkus zmenit zemi z CR v televizoru na nejakou jinou.. Treba nemecko...

---------- Doplněno v 13:27 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 13:26 ----------

Zkus zmenit zemi z CR v televizoru na nejakou jinou.. Treba nemecko...
OgarZlin (6)|16.9.2013 13:36
Tak za zkoušku nic nedám, kromě toho že budu vše ladit znova...
Jen mi není jasné jaký by měla vliv volba země na HD programy PRIMA a ČT2 HD (a NOVA CINEMA HD). Jinak totiž všechny ostatní HD i SD fungují bez problémů.
sibelius (329)|16.9.2013 14:54
Znas to,za zkousku nic nedas. Ta volba zeme se pouziva spise u problemech s ladenim stanic, ale znas to... A nahoda je blbec
dekemadec (1)|14.8.2014 18:47
Koupil jsem Panasonic TX-P55VT60E a mám úplně stejný problém s nahráváním na USB HDD. Zdrojem signálu DVB-T je UPC.
Podařilo se to nějak vyřešit případně obejít?

Díky
lafore (73)|14.8.2014 20:16
OT: zdrojom dvbt zrejme nebude upc :)
RoPo (6061)|14.8.2014 20:22
UPC ve své siti vysílá i DVB-T.

Koukni http://www.upczone.cz/download/seznam_muxu.htm
Ivo Mašek (10205)|14.8.2014 20:31
[QUOTE=lafore;494464]OT: zdrojom dvbt zrejme nebude upc :)[/QUOTE]
Na Slovensku, jestli se nemýlím, tak už UPC_SK signál DVB-T po kabelu nešíří (nejdéle to bylo, tuším, v Bratislavě - a ne zase tak dávno). UPC_ČR signál DVB-T nadále po kabelu šíří. Samozřejmě, že šíří i digitální DVB-C, a také ještě analog.
tahlovej (304)|15.8.2014 09:54
[QUOTE=OgarZlin;466560]Takže...
Dle všeho je to nějaký druh ochrany proti nahrávání/kopírování. Zajímavé je, že Blu-Ray HDD recordér Panasonic tyto kanály nahraje bez potíží.
Moje hypotéza je taková, že TV pravděpodobně nahrává nezměněný TS stream v kterém něco chybí (časové synchro, nebo tak něco). TV při přehrávání nahraného "neví kde je" - místo času 00:00 na začátku přehrávání se objeví nesmyslná pozice v nahrávce, např 23:59.
Rekordér pravděpodobně nenahrává originální TS ale s vlastním transkódováním. Vzhledem k tomu že se to děje reálném čase, doplňuje si "time značky" sám.

Ještě poznámka - dějě se to jak v DVB-C, tak v DVB-T (v kabelu UPC, On Air jsem nezkoušel, nemám anténu)[/QUOTE]Protože používáš UPC,předpokládám,že s nějakým CI modulem - takže to zřejmě bude "nevyzpytatelnost" funkce CRM(copyrightmanager) v modulu CI+.Zkus nahrávat něco bez použití modulu(pokud máš tu možnost).