Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

LG 32LN575S vs. Samsung UE32F5500

marcek006 (2)|8.9.2013 16:20
Zdravím, mám zájem o koupi Smart TV a vybírám mezi LG 32LN575S a Samsung UE32F5500.
TV jsou temer srovnatelne, samsung ma výhodnější cenu, avšak kvůli mému dojmu lepšího obrazu a dalším přednostem nad tímto samsungem jako je satelitni tuner, flash 11, WiDi a jedno USB navíc, jsem začal upřednostňovat LG.

Po přečtení recenzí jsem na rozpaku.. U LG jsem se dočetl o problému s nahráváním na USB flash disk pomocí Time Machine II.

Údajně přímo v návodu je uvedeno: Chcete-li použít zařízení USB jen pro funkci Time Machine II, musíte zařízení inicializovat. Dále: Pouze pro funkci Time Machine II lze jako zařízení USB použít pevný disk (HDD) nebo disk Solid State Drive (SSD). Úložné zařízení, na kterém byla provedena Inicializace zařízení USB, nebude rozpoznáno počítačem. Dále jsem se někde dočetl kapacita musí být nejméně 40GB. Tudíž se dá vyvodit, že k televizi LG, kde bych chtěl i nahrávat bych potreboval zvášť jeden HDD pro nahrávání s nemožností jej dále použít někde jinde např: PC.

Muj dotaz smeruje jestli nema nekdo s temato TV zkusenosti a kterou by doporučil. A zda-li je tomu opravdu u LG tak? Nechtel bych mit jeden HDD urceny primo a jen k nahravani u TV, ale abych ho i po odpojeni mohl plnohodnotne pouzivat na pc a podobne ;) Slysel jsem ze prave takto jako LG pracuje i panasonic. Nechtel bych kvuli tomuto problemu koupit Samsung a pak zjistit ze i ten pracuje takto, ikdyz sem nekde cetl ze by prave nemel ;)
KamilZ (10277)|8.9.2013 16:25
Tohle je u všech stejné, Samsung, LG, Panasonic, nevybereš si. Všechny šifrují a zařízení pro nahrávání není použitelné v PC. Pouze tuším u Samsungu to lze obejít rozdělením na více partition (jedna bude v PC přístupná a druhá ne), což u flash stejně nemá cenu. Flash stojí pár korun, pokud už chceš nahrávat, nemá cenu to řešit. Stejně díky šifrování to nelze nijak archivovat. Přečti si tohle: https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/33686-nez-se-zeptate-hdmi-3d-zvuk-lan-dlna-hbbtv-dalkove-ovladace#post434505 a https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/35693-tv-nahravka-na-pc
marcek006 (2)|8.9.2013 20:33
Dik za odpoved :) Takze v obou pripadech bude nejlepsi sahnout po externim ulozisti urceny primo a jen k nahravani u TV. Ted jeste otazecka zdali je tak jak jsem se nekde cetl ze LG pro nahravani zvlada pouze HDD nad 40GB a flashky ne?
KamilZ (10277)|9.9.2013 18:00
Stačí si přečíst návod a je jasno (odpověď je HDD>40GB).