Nejde zvuk DVD u DVD Architect
Ahoj, prosím o radu.
Vytvářím DVD v DVD Architectu 6, projekt mám upravený a vyexportovaný v pinnacle jako mpeg2 (zkontrolovaný a v pořádku). Architect mi nevypisuje žádné zásadní chyby, jen mi tříhodinový film (8.5GB disk) rekóduje (asi zvuk nejdéle AC3) cca 1 a půl dne!!! Na čtyřjádru sandibridge a 8GB oper.paměti. To jsem ještě zkousl, ale výsledek byl takový, že při puštění dvd (čehokoliv- menu, film) vždy zazní na začátku zazní jen jemné lupnutí, ale vše je naprosto hluché- bez zvuku. Přitom v náhledu před exportem (masteringem) je vše ok a se zvukem. Prosím o radu. Momentálně už cca 24 hodin exportuji na formát Blu-ray, jestli to nebude ok.
Prosím o radu.
Vytvářím DVD v DVD Architectu 6, projekt mám upravený a vyexportovaný v pinnacle jako mpeg2 (zkontrolovaný a v pořádku). Architect mi nevypisuje žádné zásadní chyby, jen mi tříhodinový film (8.5GB disk) rekóduje (asi zvuk nejdéle AC3) cca 1 a půl dne!!! Na čtyřjádru sandibridge a 8GB oper.paměti. To jsem ještě zkousl, ale výsledek byl takový, že při puštění dvd (čehokoliv- menu, film) vždy zazní na začátku zazní jen jemné lupnutí, ale vše je naprosto hluché- bez zvuku. Přitom v náhledu před exportem (masteringem) je vše ok a se zvukem. Prosím o radu. Momentálně už cca 24 hodin exportuji na formát Blu-ray, jestli to nebude ok.
Prosím o radu.
Je mi trochu záhadou, proč když už používáš Architect, nepoužíváš taky Vegas, programy jsou na sebe napasované. Jo a pokud dělá Architect reencoding, tak je něco špatně!
architekt potrebuje AC3 ako zvuk .. MP2 neberie .. ale 1.5 dna rekodovat .. to je fakt nieco zle nastavene ..
Roky stříhám v pinnacle a je pravda, že mě stále více vytáčí. Na HD video nestačí ani špičkové čtyřjádro. ALE. Mám strach z přechodu na něco jiného, zvláště na programy v AJ, jelikož tímto jazykem nevládnu. Architect jsem se postupně """naučil""" z nucu. :-) a úplně jednoduché to pro mne nebylo.
Spíše uvažuji o změně na Cyberlink Powerdirector 11 (česky).
A zjistil jsem, že zvuk, který je v mém projektu, je ve formátu MP2. Je tedy možné, že architect reencoduje proto? Jaký zvuk mu tedy mám v projektu předložit?. PCM? DolbyDigital v Mpeg2-Ts videu? nebo něco jiného? Aby nedělal problémy?
Nicméně když enkóduje, znamená to, že vytvoří funkční dvd, nebo se mýlím? DVD je plně funkční i s dvěma podmenu, ale vše bez zvuku!!!. A Architect nezmínil, že má problém.
???
Spíše uvažuji o změně na Cyberlink Powerdirector 11 (česky).
A zjistil jsem, že zvuk, který je v mém projektu, je ve formátu MP2. Je tedy možné, že architect reencoduje proto? Jaký zvuk mu tedy mám v projektu předložit?. PCM? DolbyDigital v Mpeg2-Ts videu? nebo něco jiného? Aby nedělal problémy?
Nicméně když enkóduje, znamená to, že vytvoří funkční dvd, nebo se mýlím? DVD je plně funkční i s dvěma podmenu, ale vše bez zvuku!!!. A Architect nezmínil, že má problém.
???
Mám takový dojem, že pinnacle neumí vložit do mpeg2 audio AC3. :-( Jen možnosti ,co jsem popsal. Zajímavé ale je, že když jsem pracoval v Architectu 5.2, tak jsem nikdy takový problém neměl.
Zkus exportovat z toho Pinnaclu video a audio zvlast, umi treba m2v?. Audio PCM treba, kde Architect at si vyrobi co chce. Pak to mozna zvladne bez rekomprese to DVD, tedy jen enkoduje audio.Musi se to i nastavit v DVD Architectu, ze nechces rekompresi.
presne tak, pytkin ma pravdu, ved to tam aj je vidiet, co mu rekoduje. Z pinnacle musi dostat m2v a ac3 a potom mu to Architect bez problemov zoberie. Nakoniec, ved pinnacle tiez umoznuje autorizovat DVD nie?
Tak tak, ale obecně platí pro všechny Mastering programy: zdroj = m2v + m2a/ac3/wav/dts a provádí se pouze multiplex plus obezličky (menu a navigace). Tudíž na výstupu z toho Pinnacle zázraku nesmí být Program Stream mpg.
Jinak encoding audia ac3 5.1 2 hodiny je cca orientačních 30 minut na staré historické vykopávce (10 let staré jednojádro a aspoň je čas na zalití kytiček nebo pohlazení manaželky nebo vnoučat apod.).
Jinak encoding audia ac3 5.1 2 hodiny je cca orientačních 30 minut na staré historické vykopávce (10 let staré jednojádro a aspoň je čas na zalití kytiček nebo pohlazení manaželky nebo vnoučat apod.).
Bohužel asi si s tím neporadím. Vzhledem k mé angličtině. Nevím, jak to správně nastavit. A když to vytváří to dvd (2dny) tak procesor vůbec pořádně nezatíží cca 15-25% každé jádro, možná je to nastavením ale opět nevím co změnit.
Jakou máš verzi Architecta? Asi není udělán na nové typy procesorů. Ale v každém případě doporučuji četbu návodů nejen zde na tvfreaku cz, ale i na tvfreaku sk, kde jsou podrobně zpracovány návody. Vegas, Architect nebo Soundforge jsou určeny pro zkušené uživatele, kde stačí na něco blbě kliknout a program funguje úplně jinak.
[QUOTE=mirekv;465806]Jakou máš verzi Architecta? Asi není udělán na nové typy procesorů. Ale v každém případě doporučuji četbu návodů nejen zde na tvfreaku cz, ale i na tvfreaku sk, kde jsou podrobně zpracovány návody. Vegas, Architect nebo Soundforge jsou určeny pro zkušené uživatele, kde stačí na něco blbě kliknout a program funguje úplně jinak.[/QUOTE]
Architect 6,
měl jsem už 5.2 a s tím jsem neměl problém.
Architect 6,
měl jsem už 5.2 a s tím jsem neměl problém.
[QUOTE=StD;465749]Tak tak, ale obecně platí pro všechny Mastering programy: zdroj = m2v + m2a/ac3/wav/dts [/QUOTE]
Toto neplati pre dvd architect.. On nevie mpeg audio layer 2..
Toto neplati pre dvd architect.. On nevie mpeg audio layer 2..
[QUOTE=Pytkin;465822]Toto neplati pre dvd architect.. On nevie mpeg audio layer 2..[/QUOTE]
[OT] Pak je to zmrd, který nerespektuje normu. Ještěže jsem si o to nikdy pracky neumazal. [/OT] To by se mi ve Scenaristu stát nemohlo, ovšem info pro tazatele - ten není czesky a pro dvojklik-obecenstvo. To ti v tom nastavení nepomůže ani tlumočník strejdy špiona Gúgla? Tak aspoň screenshoty toho tvého nastavení (=snímky pracovní plochy --> Ctrl+Alt+PrintScreen) by jsi sem nahodit mohl jako přílohu příspěvku; pak ti mohou zdejší masochističtí uživatelé toho zgarbu poradit.
Edito: [HL]P.S. Patří to do sekce Mastering - to pro Mod-a[/HL] a pro Ordnung.
[OT] Pak je to zmrd, který nerespektuje normu. Ještěže jsem si o to nikdy pracky neumazal. [/OT] To by se mi ve Scenaristu stát nemohlo, ovšem info pro tazatele - ten není czesky a pro dvojklik-obecenstvo. To ti v tom nastavení nepomůže ani tlumočník strejdy špiona Gúgla? Tak aspoň screenshoty toho tvého nastavení (=snímky pracovní plochy --> Ctrl+Alt+PrintScreen) by jsi sem nahodit mohl jako přílohu příspěvku; pak ti mohou zdejší masochističtí uživatelé toho zgarbu poradit.
Edito: [HL]P.S. Patří to do sekce Mastering - to pro Mod-a[/HL] a pro Ordnung.