Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Nejde zvuk DVD u DVD Architect

Muti (25)|5.9.2013 10:46
Ahoj, prosím o radu.
Vytvářím DVD v DVD Architectu 6, projekt mám upravený a vyexportovaný v pinnacle jako mpeg2 (zkontrolovaný a v pořádku). Architect mi nevypisuje žádné zásadní chyby, jen mi tříhodinový film (8.5GB disk) rekóduje (asi zvuk nejdéle AC3) cca 1 a půl dne!!! Na čtyřjádru sandibridge a 8GB oper.paměti. To jsem ještě zkousl, ale výsledek byl takový, že při puštění dvd (čehokoliv- menu, film) vždy zazní na začátku zazní jen jemné lupnutí, ale vše je naprosto hluché- bez zvuku. Přitom v náhledu před exportem (masteringem) je vše ok a se zvukem. Prosím o radu. Momentálně už cca 24 hodin exportuji na formát Blu-ray, jestli to nebude ok.
Prosím o radu.
mirekv (7169)|5.9.2013 12:55
Je mi trochu záhadou, proč když už používáš Architect, nepoužíváš taky Vegas, programy jsou na sebe napasované. Jo a pokud dělá Architect reencoding, tak je něco špatně!
Pytkin (7947)|5.9.2013 13:57
architekt potrebuje AC3 ako zvuk .. MP2 neberie .. ale 1.5 dna rekodovat .. to je fakt nieco zle nastavene ..
Muti (25)|5.9.2013 14:03
Roky stříhám v pinnacle a je pravda, že mě stále více vytáčí. Na HD video nestačí ani špičkové čtyřjádro. ALE. Mám strach z přechodu na něco jiného, zvláště na programy v AJ, jelikož tímto jazykem nevládnu. Architect jsem se postupně """naučil""" z nucu. :-) a úplně jednoduché to pro mne nebylo.
Spíše uvažuji o změně na Cyberlink Powerdirector 11 (česky).

A zjistil jsem, že zvuk, který je v mém projektu, je ve formátu MP2. Je tedy možné, že architect reencoduje proto? Jaký zvuk mu tedy mám v projektu předložit?. PCM? DolbyDigital v Mpeg2-Ts videu? nebo něco jiného? Aby nedělal problémy?
Nicméně když enkóduje, znamená to, že vytvoří funkční dvd, nebo se mýlím? DVD je plně funkční i s dvěma podmenu, ale vše bez zvuku!!!. A Architect nezmínil, že má problém.
???
Muti (25)|5.9.2013 14:08
Mám takový dojem, že pinnacle neumí vložit do mpeg2 audio AC3. :-( Jen možnosti ,co jsem popsal. Zajímavé ale je, že když jsem pracoval v Architectu 5.2, tak jsem nikdy takový problém neměl.
ai (2993)|5.9.2013 15:41
Zkus exportovat z toho Pinnaclu video a audio zvlast, umi treba m2v?. Audio PCM treba, kde Architect at si vyrobi co chce. Pak to mozna zvladne bez rekomprese to DVD, tedy jen enkoduje audio.Musi se to i nastavit v DVD Architectu, ze nechces rekompresi.
Pytkin (7947)|6.9.2013 00:14
rekodovanie audia nemoze trvat 1.5 dna .. to rekoduje video .. je tam nieco zle nastavene .
marko65 (193)|6.9.2013 09:37
presne tak, pytkin ma pravdu, ved to tam aj je vidiet, co mu rekoduje. Z pinnacle musi dostat m2v a ac3 a potom mu to Architect bez problemov zoberie. Nakoniec, ved pinnacle tiez umoznuje autorizovat DVD nie?
StD (8612)|6.9.2013 10:49
Tak tak, ale obecně platí pro všechny Mastering programy: zdroj = m2v + m2a/ac3/wav/dts a provádí se pouze multiplex plus obezličky (menu a navigace). Tudíž na výstupu z toho Pinnacle zázraku nesmí být Program Stream mpg.

Jinak encoding audia ac3 5.1 2 hodiny je cca orientačních 30 minut na staré historické vykopávce (10 let staré jednojádro a aspoň je čas na zalití kytiček nebo pohlazení manaželky nebo vnoučat apod.).
Muti (25)|6.9.2013 18:36
Bohužel asi si s tím neporadím. Vzhledem k mé angličtině. Nevím, jak to správně nastavit. A když to vytváří to dvd (2dny) tak procesor vůbec pořádně nezatíží cca 15-25% každé jádro, možná je to nastavením ale opět nevím co změnit.
mirekv (7169)|6.9.2013 18:50
Jakou máš verzi Architecta? Asi není udělán na nové typy procesorů. Ale v každém případě doporučuji četbu návodů nejen zde na tvfreaku cz, ale i na tvfreaku sk, kde jsou podrobně zpracovány návody. Vegas, Architect nebo Soundforge jsou určeny pro zkušené uživatele, kde stačí na něco blbě kliknout a program funguje úplně jinak.
Muti (25)|6.9.2013 19:55
[QUOTE=mirekv;465806]Jakou máš verzi Architecta? Asi není udělán na nové typy procesorů. Ale v každém případě doporučuji četbu návodů nejen zde na tvfreaku cz, ale i na tvfreaku sk, kde jsou podrobně zpracovány návody. Vegas, Architect nebo Soundforge jsou určeny pro zkušené uživatele, kde stačí na něco blbě kliknout a program funguje úplně jinak.[/QUOTE]

Architect 6,
měl jsem už 5.2 a s tím jsem neměl problém.
Pytkin (7947)|6.9.2013 22:13
[QUOTE=StD;465749]Tak tak, ale obecně platí pro všechny Mastering programy: zdroj = m2v + m2a/ac3/wav/dts [/QUOTE]

Toto neplati pre dvd architect.. On nevie mpeg audio layer 2..
StD (8612)|6.9.2013 22:50
[QUOTE=Pytkin;465822]Toto neplati pre dvd architect.. On nevie mpeg audio layer 2..[/QUOTE]

[OT] Pak je to zmrd, který nerespektuje normu. Ještěže jsem si o to nikdy pracky neumazal. [/OT] To by se mi ve Scenaristu stát nemohlo, ovšem info pro tazatele - ten není czesky a pro dvojklik-obecenstvo. To ti v tom nastavení nepomůže ani tlumočník strejdy špiona Gúgla? Tak aspoň screenshoty toho tvého nastavení (=snímky pracovní plochy --> Ctrl+Alt+PrintScreen) by jsi sem nahodit mohl jako přílohu příspěvku; pak ti mohou zdejší masochističtí uživatelé toho zgarbu poradit.

Edito: [HL]P.S. Patří to do sekce Mastering - to pro Mod-a[/HL] a pro Ordnung.