Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Baterie pro kameru Panasonic HC-V720EP-K

lucky rider (9)|3.9.2013 11:05
Měl jsem videokameru Panasonic HC-V700EP. Vlastní hloupostí jsem ji v srpnu ztratil. Celou brašnu i s dvěma bateriemi(VW-VBK180 a VW-VBK360). Koupil jsem si tedy novou, jejího nástupce HC-V720EP. Výrobce uvádí tuto řadu s novým typem baterií (VW-VBT190 a VW-VBT380). Po staré kameře mi doma zbyla neznačková nabíječka Avacom. Jde mi hlavně o baterii VW-VBT380. Eshopy ji mají pouze na dotaz. Poté se zjistí, že je nedostupná. Když vložím baterii (VW-VBT190), která byla přímo k nové kameře, do uvedené nabíječky, baterie tam jde a normálně se nabíjí. Nabíječka Avacom má redukci pro baterie na loňskou kameru HC-V700EP. Přitom, nikde se neuvádí kompatibilita baterií kamer loňské i letošní řady. Jde mi o to,že když nemůžu sehnat baterii VW-VBT380, jestli ji nemůže nahradit loňský typ VW-VBK360. Podle toho, co si pamatuji, připadají mi baterie stejné, nebo aspoň hodně podobné. Jestli s tím má někdo zkušenost, nebo možnost to vyzkoušet, byl bych moc rád, kdyby mi to sdělil. Moc děkuji za případné příspěvky.
KamilZ (10277)|3.9.2013 12:27
Zde se někdo ptal na Panasonic a dostal odpověď, že pro jeho kameru je VW-VBT380: http://www.avsforum.com/t/1453931/the-official-panasonic-hc-v720-owners-thread#post_23094095 (ale může to být jen snaha prodat dražší baterii). Protože se ale liší v písmenku, tak bych i věřil tomu, že kompatibilní nebude (viz http://www.pkmshop.cz/shopik/eshop/22-1-Baterie-do-fotoaparatu/0/5/101-Baterie-Panasonic-VW-VBK360-VW-VBK360E-K-VW-VBK180-VW-VBK180E-K-VW-VBK180GK-3580-mAh). Na vzhledu nezáleží, uvnitř je elektronika, která to může hlídat. Ale praktickou zkušenost nemám.

VW-VBT380 bez problémů seženeš venku, ale stojí docela dost.
lucky rider (9)|3.9.2013 14:04
Moc děkuji za odpověď. Objednal bych ji v zahraničí, ale nepřišla by včas. Volal jsem do Panasonicu, ale taky mi nepomohli. Snad jen se dohodnout u Avacomu a vyzkoušet u nich někde v prodejně loňský model. To mi taky jen tak mimochodem doporučili.