Déčko + Art
Třebaže jsem téměř "u zdroje" nemůžu se dopídit dosažitelnosti tohoto kanálu. Vím, že se vysílá v multiplexu 7, ovšem ten má zatím malé pokrytí. Čekal jsem, že se bude dočasně vysílat na dostupných kanálech, ale nic se neděje. Příjde mi to podivné stáhnout programy pro děcka na kanál, který půl republiky nechytí a číst, že lidi jsou nevzdělaní a neumějí si otočit anténu a naladit televizi. http://www.novinky.cz/kultura/312133-ceska-televize-odstartovala-nove-stanice-s-ostudou.html
Já to v Praze a na kopci tedy chytnu celkem s dobrým signálem, ale ti, co to nechytají moc litovat nemusí. Vysílá to tu s průměrným bitratem asi 1500 Kbps a ještě je ten mpeg zprasenej nějakými divnými GOPy nebo co, takže to stejně není moc ke koukání (obsah nehodnotím :) )
https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/13762-nez-se-zeptate-obecne-informace-anteny-sta#post465375
Proč sem to tam psal - ani nevím. Ale nikdo to stejně nečte, jak pozoruji
Proč sem to tam psal - ani nevím. Ale nikdo to stejně nečte, jak pozoruji
Ale čte, jenže v tom threadu si nemůžeme zanadávat, tak je to tady :)
Chodím se sem dívat už spíš dost nepravidelně, ale čekal jsem, přiznám se, okolo tohoto celkem průs..u na tvfreaku možná víc reakcí.
Chodím se sem dívat už spíš dost nepravidelně, ale čekal jsem, přiznám se, okolo tohoto celkem průs..u na tvfreaku možná víc reakcí.
Taky nenaladím na mojí stávající anténě. Jaká by byla nejvhodnější anténa na příjem Déčka a Artu? Lokalita https://www.google.com/maps/preview?hl=cs#!q=Nenkovice+212%2C+Nenkovice%2C+%C4%8Cesk%C3%A1+republika&data=!1m4!1m3!1d140106!2d17.0277566!3d49.0536844!4m28!2m15!1m13!1s0x4712df4c174cbc1f%3A0x1d54d224401e2cf7!3m8!1m3!1d2191!2d17.0161801!3d49.0049805!3m2!1i1366!2i643!4f13.1!4m2!3d49.0046975!4d17.0153077!6zxb1lbGV0aWNlLCDEjGVza8OhIHJlcHVibGlrYQ!5m11!1m10!1zxb1lbGV0aWNlLCDEjGVza8OhIHJlcHVibGlrYQ!4m8!1m3!1d21836550!2d-95.677068!3d37.0625!3m2!1i1366!2i643!4f13.1
Zatím si tím nelámej hlavu. S velkou pravděpodobností zatím nemáš šanci
[ATTACH=CONFIG]24441[/ATTACH]
[ATTACH=CONFIG]24441[/ATTACH]
no u nás vůbec není šance, z Pradědu jde chytnout jenom MUX1, 2 a 3...naštěstí tady lidi mají z 90% satelity :) a ČT :D/Art má na satelitu celkem slušných 1,5-6Mbitps
Regionální síť 7 dokryje Česko do dvou let
Diváci z různých koutů České republiky si stěžují na nedostupnost nového DVB-T multiplexu Regionální sítě 7, kterou provozuje společnost Progress Digital. Stížnosti se začaly zvyšovat po startu nových tématických kanálů ČT D (Déčko) a ČT art, které jsou šířeny v této síti.
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Diváci z různých koutů České republiky si stěžují na nedostupnost nového DVB-T multiplexu Regionální sítě 7, kterou provozuje společnost Progress Digital. Stížnosti se začaly zvyšovat po startu nových tématických kanálů ČT D (Déčko) a ČT art, které jsou šířeny v této síti.
ČT D a ČT art pro Liberec a Jablonec n/N.
Pravděpodobně do 14 dní by měly být dostupné oba nové programy. Budou pokryty z vysílače Černá Studnice. Regionální síť 7 je bude vysílat na kanále K29. Problém je ovšem ohledně mezinárodní koordinace s Polskem, takže je předpoklad nízkého výkonu vysílače.
Zdroj: DigiZone
Pravděpodobně do 14 dní by měly být dostupné oba nové programy. Budou pokryty z vysílače Černá Studnice. Regionální síť 7 je bude vysílat na kanále K29. Problém je ovšem ohledně mezinárodní koordinace s Polskem, takže je předpoklad nízkého výkonu vysílače.
Zdroj: DigiZone
[ATTACH=CONFIG]24484[/ATTACH]
vysílač Černá Studnice
vysílač Černá Studnice
Zdravím,
chytám Déčko v Jihlavě z Jeníkova, (Mux Regionální síť 7, 50k, 706 MHz, H, 19,95 kW )
ČT2, ČT1 HD,ČT Sport HD,Retro, - vše jde skvěle
pouze Déčko+Art je o poznání horší, občas kostičkuje.
Nechápu to, myslel jsem, že když je špatný příjem jednoho kanálu, tak jde špatně vše na tom kanálu a ne jenom jeden program ??
chytám Déčko v Jihlavě z Jeníkova, (Mux Regionální síť 7, 50k, 706 MHz, H, 19,95 kW )
ČT2, ČT1 HD,ČT Sport HD,Retro, - vše jde skvěle
pouze Déčko+Art je o poznání horší, občas kostičkuje.
Nechápu to, myslel jsem, že když je špatný příjem jednoho kanálu, tak jde špatně vše na tom kanálu a ne jenom jeden program ??
Multiplex 4 a RS7 má problémy na některých vysílačích
Společnosti Digital Broadcasting a Progress Digital, tedy provozovatelé digitálních celoplošných pozemních vysílacích sítí Multiplex 4 a Regionální síť 7, mají problémy na některých vysílačích.
U programů skupiny NOVA (TV Fanda, TV Smíchov, TELKA) či ČT Sport HD byly zpozorovány tzv. nahodilé rozpady obrazu. Ty ale nebyly a nejsou způsobeny poklesem signálu ale nestandardní délkou GOPu, což se na některých přijímačích projevuje zakostičkováním obrazu. Nepomůže ani úprava nastavení přijímací antény. Problém je totiž na vysílací straně na některých vysílačích.
Společnosti Digital Broadcasting a Progress Digital, tedy provozovatelé digitálních celoplošných pozemních vysílacích sítí Multiplex 4 a Regionální síť 7, mají problémy na některých vysílačích.
U programů skupiny NOVA (TV Fanda, TV Smíchov, TELKA) či ČT Sport HD byly zpozorovány tzv. nahodilé rozpady obrazu. Ty ale nebyly a nejsou způsobeny poklesem signálu ale nestandardní délkou GOPu, což se na některých přijímačích projevuje zakostičkováním obrazu. Nepomůže ani úprava nastavení přijímací antény. Problém je totiž na vysílací straně na některých vysílačích.
Tak toto potvrzuji, chytám mux z Ov a na B650 se obraz rozpadá, na novější ue32eh5440 jede bez problemu. Síla signálu dostatečná, slabší kanály se nerozpadají. Dělají to všechny ČT HD. (1, 2, sport)
To jsem zvědav, jestli s tím něco udělají.
To jsem zvědav, jestli s tím něco udělají.
ČT:D a ČT art v Multiplexu 3
https://ct24.ceskatelevize.cz/clanek/media/decko-a-ct-art-ode-dneska-naladi-95-domacnosti-316461
https://ct24.ceskatelevize.cz/clanek/media/decko-a-ct-art-ode-dneska-naladi-95-domacnosti-316461