Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: Nahrávání z kamery

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    12

    Zdravím, potřeboval bych poradit od zkušenějších. Mám několik nahraných kazet Hi8(kameru samozřejmě s kompozitním a s-vhs výstupem mám) a potřeboval bych nahrávky převést na dvd a aby to bylo ve slušné kvalitě.
    Postačí mi na to třeba televizní karta Leadtek Winfast DTV 2000 H, nebo je lepší použít střižnu do usb AVerMedia DVD EZMaker 7
    a nebo ještě něco kvalitnějšího AverMedia AVerTV CaptureHD PCI-E (H727)?

    Předem díky za rady
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    1,105

    Nejjednodussi cesta - kamera Digital 8 s moznosti prehravani Hi-8 + na kamere uvolnen A/V-DV Out. Primo zdigitalizuje docela fajnovym prevodnikem do DV-avi a pres IEEE-1394 (FireWire) posilas On-Line do compu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    12

    To by bylo nejlepší, ale kamera má jen speciální hranatý konektor(kamera Hitachi), do kterého se zapojí kabel, který má kompozitní a s-vhs výstup - nemá firewire .
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    1,105

    Kamera Digital 8 ne Analogova (8,Hi-8). Do ni vlozis kazetu s nahravkou v Hi-8 formatu a dalsi postup viz vyse.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    12

    Už jsem to pochopil, není levnější a míň krokolomné řešení přes televizní kartu nebo střihovou kartu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2004
    Příspěvků
    1,105

    Tak budes laborovat s kartou, kterou asi budes muset koupit? Neni jednodussi pujcit kameru Digital 8. Mas zaruceny synchron audia a videa. U grabovacich karet, ktere nemaji vstup zvuku primo na karte a musi se zvuk zapojovat do zvukove karty je temer 100% jistota pri delsich nahravkach posun videa od audia.
    Dalsi moznost je pichnout kameru do DVD Recorderu a zdigitalizovat pomoci nej. Ten uz ma i filtry, ktere "optimalizuji" video. To je uplne nejjednodussi reseni.
    Necekej ale v zadnem pripade zazraky - viz specifikace analog zaznamu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    12

    Tak to je fakt - výborné postupy, ale bohužel nevím kde bych si kameru nebo DVD recorder zapůjčil, proto jsem o tom ani nepřemýšlel. Proto jsem myslel střižnu do usb AVerMedia DVD EZMaker 7 a nebo ještě něco kvalitnějšího AverMedia AVerTV CaptureHD PCI-E. které můžu zakoupit od 700-1100.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pravidelně Avatar uživatele arkij
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    548

    Citace Původně odesláno od ufak Zobrazit příspěvek
    Proto jsem myslel střižnu do usb AVerMedia DVD EZMaker 7 a nebo ještě něco kvalitnějšího AverMedia AVerTV CaptureHD PCI-E. které můžu zakoupit od 700-1100.
    Výsledek bude přesně odpovídat té ceně, neboť kvalitní A/D převodníky se pohybují někde kolem 15 tis (viz Syntex).
    Dej na radu hrocha1 a zkus půjčit kameru Digital 8 (nebo kup v bazaru a pak prodej) a nebo alespoň půjč kameru DV s odblokovaným analogovým vstupem, propoj Tvoji přes ni a FireWire do PC. Kvalita převodu pomocí těch kamer se může srovnávat s těmi převodníky.

    http://www.bazarus.cz/44387-prodam-d...prislusenstvim

    Pokus jich máš jen několik a záleží Ti na nich, tak si to nechej někde udělat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    12

    A uvedená kamera převodník A/D má, protože na stránkách sony je uvedeno, že nemá .
    Našel jsem tuto DCR-TR7100E a ta by ho měla mít, zkusím poptat.

    Díky za pomoc
    Naposledy upraveno uživatelem ufak: 02-09-2013 v 12:20
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pravidelně Avatar uživatele arkij
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    548

    Citace Původně odesláno od ufak Zobrazit příspěvek
    A uvedená kamera převodník A/D má, protože na stránkách sony je uvedeno, že nemá
    Máš pravdu, já už jsem dál nezkoumal podrobně parametry a neuvědomil jsem si, že ne všechny modely uměly přehrávat taky Hi8, nicméně jsi pochopil co máš hledat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    843

    Opravdu je lepší někde sehnat Digital8, která umí přehrávat Hi8, je to o hodně jednodušší
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    12

    Takže zatím jsem našel tuto DCR-TR7000E a tu co jsem psal DCR-TR7100E - může mi je někdo zkouknout?
    vypadá to, že ano http://www.slashcam.de/info/Sony-Han...ht-560149.html


    Díky předem
    Naposledy upraveno uživatelem ufak: 03-09-2013 v 23:50
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    843

    máme 8000 a tam to jde, zkoušel jsem to
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Nov 2012
    Příspěvků
    14

    Pokud chceš kartu , tak já koupil AVer3D CaptureHD PCI-E a nemůžu si stěžovat. Má všechny analogové vstupy , obraz i zvuk je OK.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Nahrávání z NTSC kamery
    Od alpalicka v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 07-01-2010, 10:42
  2. Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 18-08-2007, 05:47
  3. Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 15-06-2007, 06:58
  4. Nahrávání z analogové kamery
    Od imported_PetrX v sekci Zachytávání videa
    Reakcí: 30
    Poslední příspěvek: 10-07-2005, 20:04