Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: Nekvalitní SD obraz na HD STB Zircon T2 HD

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    38

    Mám ho čerstvě doma a dvě věci nechápu:

    A) obraz SD kanálů - je v pořádku, ovšem jak jsem nastavil na výstupu 720 či 1080, je najednou obraz SD kanálů nekvalitní (rozmazaný), HD kanál mi přijde pořád stejný i když nastavím cokoli. Pro kvalitní obraz SD kanálů musím navolit 576 výstup - na HD ready telce (1024x720) jsem u HD kanálu nepozoroval rozdíl ať jsem na výstupu nastavil cokoli.
    Logicky ale myslím, že když nastavím výstup 576p, nedostanu na HD kanálu maximální možnou kvalitu obrazu nebo ne?
    Mám to chápat tak, že se STB snaží SD obraz upscalovat do vyššího rozlišení a díky nekvalitnímu technickému provedení obraz akorát rozmaže? V nastavení mu nic "zakázat" nemůžu. Přeci nebudu u sledování SD a HD kanálů pořát měnit nastavení výstupu STB

    B) anténní průchodka - když je STB on, TV má signál (přes vlastní tuner), když je v pohotovostním režimu, TV signál ztratí - tzn. průchodka funguje jen když je STB zapnutý!? Fakt nechápu, všechny starší co jem měl v ruce propuštění signál i v standby režimu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Dec 2005
    Příspěvků
    672

    ad B) Je to tak, bohužel. Opatření EU pro šetření el. energií. No comment...
    Místo loop out STB použij rozbočovač signálu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,536

    Citace Původně odesláno od pribylh Zobrazit příspěvek
    díky nekvalitnímu technickému provedení obraz akorát rozmaže?
    Presne tak. Upscalery su v tychto STB viacmenej nepouzitelne, ak je moznost, treba pouzivat upscaler v TV. To by vsak musel byt aspon s rozumom naprogramovany fw (a to zial, nebyva samozrejmost ani pri serioznejsich znackach).

    Mnohe STB maju moznost nastavit vystup "by source". Cize v pripade SD zdroja pouziju 576i vystup, v pripade HD zdroja 1080i vystup. Pri prepinani medzi SD a HD kanalmi je sice dlhsia pauza (koli detekcii video signalu v TV), ale pri rozumnom zoradeni HD a SD kanalov, to nemusi byt az take strasne. Tymto sa ignoruje upscaler v STB a do TV by mal ist signal v minimalne zprznenej kvalite.

    V tvojom pripade neexistuje idealna moznost (ak sa neplanujes vymenit STB). Pri upscalingu SD na HD dokonca STB upscaluje a HD ready TV downscaluje, cize tam je dalsi zbytocny medzistupen, ktory rozhodne neprinesie lepsi obraz.


    Citace Původně odesláno od pribylh Zobrazit příspěvek
    Fakt nechápu, všechny starší co jem měl v ruce propuštění signál i v standby režimu.
    To, ze je pristroj v standby, neznamena este ze je naozaj v "standby" (rozumej vypnuty s prikonom <0.5W a reagujuci len na povel DO - ON).

    Starsie STB len vypinali video out, skutocne boli zapnute a ich prikon dosahoval 80% z bezneho prikonu. Cize akoby boli zapnute (dnes sa to oznacuje v linuxovych STB ako Deep Standby vs. Standby).

    Nastastie dnesne nelinuxove STB maju aj v zapnutom stave maly prikon (obvykle <6-10W), takze ho mozes nechavat zapnuty.
    Naposledy upraveno uživatelem vivid.sk: 29-08-2013 v 12:13
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    38

    Tak s anténnou jsem si samozřejmě poradil rozdvojkou, ale je to stupidita, pak ten loop na STB totálně nemá smysl.
    STB mám nově, takže ho můžu i vrátit, ovšem otázkou je, zda jiný bude lepší, ačkoli asi by stačilo ohlídat si, aby měl na výstup možnost "auto režimu", já musím natvrdo něco nastavit Ale pořídil jsem si ho na sledování a nahrávání HD kanálů (ČT v muxu7), na SD mám TV tuner či případně starý MPEG2 STB též s nahráváním, takže s tím asi přežiju než si pořídím novou větší FullHD plazmu, která věřím bude mít integrovaný tuner lepší kvality
    Nejlepší je, že si člověk přečte dvě recenze kde dopadne velmi dobře a o tomhle tam ani slovo, grr...
    Díky za odpovědi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád Avatar uživatele vivid.sk
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    12,536

    Citace Původně odesláno od pribylh Zobrazit příspěvek
    o tomhle tam ani slovo, grr...
    Vsimni si, ze v tychto "recenziach" (parabola.cz, a pod) byva spomenuta obrazova kvalita jednou vetou (t.j. velmi dobra), ak vobec.
    Zato nezmyslom sa venuju na dve strany.

    Vela veci odhali navod na pouzitie, ktory si treba nastudovat pred kupou (spotrebicov vsetkeho druhu).
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    38

    Ono holt takové porodní bolesti když je něco nové (to platí zejména o DVB-T2 tunerech, kde prakticky není co koupit zatím), podobné to bylo kdysi i s MPEG2 tunery.
    V té recenzi (Digizone) holt asi sledují jen HD obraz a SD neřeší, o loopu na koax ani nemluvě
    Původně jsem zvažoval Evolve Arcadia (není ale DVB-T2), ale tam lidi zase nadávali na spoustu drobností (rozhazování kanálů atd.), holt to není jen tak něco koupit no
    Alespoň to tu visí a někomu to může ušetřit zklamání po nákupu - zejména notorický TV závislák a přepínač kanálů by u tohoto STB trpěl (je pomalý a pak ta nutnost přehazování výstupu u SD a HD), já to překousnu páč to mám jen na HD vlastně. Ale i tak zklamání.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Mar 2013
    Příspěvků
    46

    No tak jsem to pročet a zajímaví pak věř ofic recenzi.Taky se rozhoduju mezi Evolve Arcadia a http://set-top-boxy.heureka.cz/hyundai-dvb4h-531-pvr/ kterej zase ofic recenze není,potřebuju dostat obraz do Pc monitoru přes redukci DVI-Hdmi tak jsem narazil na tyto dva nakonec i na Zircon když jsem hledal recenze.Tak nevím jestli je lepší koupit nějaký z těchto nebo USB který maj obdobný problémy.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,156

    1/ ad "recenzie" na heureka. No jo, no jo. Myslím, že tak 10% príspevkov sú normálni užívatelia, ktorí to niekedy videli. Zvyšok si píšu predajcovia sami, najímajú na to študentov. Keď sa tam prehrabávaš viacej tak zistíš, že u rôznych výrobkov sú tam rovnaké texty. Študent raz napíše o tom aký je to skvelý výrobok a potom copy-paste

    2/ ad "oficiálne recenzie" - už si videl takého vola, čo napíše, že prinášame na trh nový prijímač, je fajn, má tieto nové funkcie, ale mrzne FW a obraz tiež nie je príliš dobrý?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Mar 2013
    Příspěvků
    46

    Tak beru ofic třeba na EH se dělaj recenze na věci k pc a vesměs to sedí,už jsem podle toho vybral hafo věcí a spokojenost.Vemu asi nakonec tu Evolve Arcadia jeto klump značka ,ale zatu cenu to snad bude Ok,mě jde jenom otu tv a ne ty sr.. kolem tak uvidíme nakonec můžu vrátit do 14 dnů ,ale jestli bude obraz ok tak není co řešit,a jako jedna z mála má audio výstup stereo což potřebuju a její parametrově jediný konkurent je Hyundai kde na soft kašlou ůplně.Recenze beru kde jsou Alza ,CZC ,kde se na výrobky i dost nadává a to studentíci psát nebudou.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Zircon T-PREMIUM - zkušenosti?
    Od dawie v sekci DVB-T
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 27-05-2012, 10:53
  2. Samsung PS42A457 nekvalitní obraz
    Od kuka v sekci Televize: LCD, plazma
    Reakcí: 24
    Poslední příspěvek: 18-09-2008, 07:18
  3. AP - nekvalitní výsledek
    Od mrtvolkar v sekci Editace videa
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 22-11-2007, 19:47
  4. Nekvalitní přenos z MiniDV do PC
    Od raisone v sekci DV/HDV
    Reakcí: 30
    Poslední příspěvek: 17-11-2006, 10:36
  5. Nekvalitni video z Architecta
    Od imported_fireboy v sekci Editace videa
    Reakcí: 26
    Poslední příspěvek: 03-02-2006, 15:12