Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 13 12311 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 185

Téma: TechniSat TechniStar S3 ISIO

  1. #1
    Je tu pořád Avatar uživatele golfLC
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    1,952

    TechniSat TechniStar S3 ISIO

    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: DV012_ppic_0001+4748_020300_001.jpg 
Zobrazení: 532 
Velikost: 21.8 KB 
ID: 24343


    Takže ako som sľúbil, hneď po zapojení nového S3 ISIA hlásim prvotné infá

    Balenie obsahuje prijímač, CD, návod v originále a náš preklad, dosť obšírny, nie tri strany. Na moje prekvapenie (zistil som to už z netu) HDMI kábel už nie je pribalený. Musel som si ísť pre prijímač do centrálneho skladu eshopu, nakoľko cez Premium Line nie je možné doručovanie kuriérom (už v SIR príspevku som písal, že je to zaujímavé, nakoľko na DE stránke Technisatu tento produk sa nepredáva cez Premium Line). Predajca, s ktorým som dosť podebatil o technisat výrobkoch, bol veľmi korektný a ústretový a HDMI kábel mi pribalil grátis. Nie že by som bol na to odkázaný pri 200€-ovom prijímači, ale urobil si u mňa očko, klobúk dole

    Prijímač som sprevádzkoval s CI modulom Technisat Irdeto. Prijímač musí s modulom plne nabootovať pre jeho inicializáciu s prijímačom, vsunutie "za jazdy" nie je korektné ani reštartom len CI rozhrania. Karta ICE, ktorú som cca mesiac nemal v žiadnom prijímači nabehla cca do 15-20 sekúnd s novými zápismy.

    Rýchla inštalácia totožná s ISIOM S a S1, menu a ovládanie totožné. Po pripojení do sieťe korektne vidí všetky nahrávky uložené na HDD ISIA S, prehrávanie korektné, rýchle a so správnym rozlíšením formátu 4:3 a 16:9. Hlavne na toto som bol zvedavý, nakoľko TV Samsung mi prehrávala korektne len nahraté HD nahrávky, SD nebolo možné zobrazit v správnom pomere 16:9.
    Naladenie programov svižné, editácia bezproblémová, je to ozaj echte Technisat
    Aplikácia MyTechnisat plne funkčná, len pri jej spustení na smartphone je potrebné v prípade viacerých zariadení ISIO rady, vybrať prijímač, ktorý chcete ovládať, programovať (viď screen). Setting som robil komplet nanovo, zatiaľ som neskúšal robiť zálohu, skúsim neskoršie.
    HbbTV na CTHD sa mi zdá byť rýchlejšie oproti ISIU S, neviem aké čipy a ostatné komponenty sú použité v S3-ke v porovnaní s ISIOM S (za záruku to otvárať nechcem).
    Celkové zhrnutie... prijímač v podstate kvalitou zvuku, obrazu, diaľkovým ovládaním totožný s ISIOM S, len je to jednotuner s brilantným obrazom, zvukom, ale hlavne, bez VŠETKÝCH FIČURIEK a la fastscan Skylink.

    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: IMG_5828.PNG 
Zobrazení: 298 
Velikost: 682.1 KB 
ID: 24344Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: IMG_5829.PNG 
Zobrazení: 295 
Velikost: 292.6 KB 
ID: 24345
    Naposledy upraveno uživatelem golfLC: 21-08-2013 v 21:51 Důvod: doplnené screeny
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    1,331

    Super mohol by to byt prirastok do rodiny kvalitnych prijimacov.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pořád Avatar uživatele golfLC
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    1,952

    Ako som už písal, s prijímačom používam modul CI+ Technisat Irdeto. Neviem, či je to ešte nedoladeným fw-om modulu, alebo rošádou Skylinku, no niektoré nahrávky mi prijímač neprehrá z licenčných dovodov (max. 90minút po zriadení nahrávky - všetky nahrávky zriadené zo základnej ponuky). Nepomože pretáčanie, ani kopírovanie. Nakoľko mám ICE kartu, šibol som tam moj klasický modrý CW modul od Philipsu a všetko maká na jedničku. Ach, zlatý život bez obmedzení

    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    1,331

    golfe,
    skus nahravat teraz, zda sa ze Skylink vratil "upravy" na stare hodnoty spred tyzdna. Aspon mne ide vsetko OK, myslim tie problemy pri prepnuti na plateny balik - bola tma hodne dlhu chvilu...
    Asi dnes vyskusm tie Tech. Ird moduly.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pořád Avatar uživatele golfLC
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    1,952

    Nazdar Horner!
    Teraz všetko OK aj s Technisaťáckym Irdeto modulom.

    Dal som ešte nejaké časovače na zajtra na ČT HD, tam mi to vypisovalo a boli to nahravky z časovača, čo robili šarapatu s obmedzenim.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    1,331

    golfe,
    tak som ich vyskusal...( moduly Technisat Irdeto - aby bolo jasno vsetkym). ide to bez obmedzeni
    Snazil som sa nahodit ich korektne. Najskor jedn modul bez karty, potom s kartou. V tomto pripade to islo super, aj start ok, prepinanie ok, pri zapnutom dualdecrypt, PIP aj dvojite nahravnie z jedneho TP ok.
    Ale po vlozeni druheho modulu( bez karty) uz zacali problemy pri starte - opakujuce sa hlasky o inicializacii modulov, kodovani atd, nakoniec sa to rozbehne. S dvomi kartami to iste pri starte....
    Nahravanie, dvojite nahravanie, z casovaca, napriamo, vsetko ok, plynule, bez zasekov, nejaka hlaska o kodovani len vynimocne.
    Takze v prevadzke je to ozaj ok, teda pokial nezapnu surflock alebo nejake obmdzenia

    Ale ten start je fak katastrofa, mozno len u mna. Jeden modul s kartou je ok.

    S tymto poslednym fw som ich este neskusal, az teraz. Ale ked budu pretrvavat tie problemy pri starte, tak davam naspat Mascomy
    Naposledy upraveno uživatelem Hornet F-18: 29-08-2013 v 23:18
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    1,331

    Bohuzial, odvolam co som napisal
    Dal som na vecer dve sucasne nahravky - co urobia moduly zo stand-by. Jedna zacinala 23:55 Automoto sport a druha zacinala 00:00 na Travel. Rano pozriem a TMA, keby len tma, ale na OBIDVOCH nahravkach hlaska o licencnych pravach- vyprsane a ze mozno prehrat len do 90min !!!!!!!!!!
    kua, chlapi, tak som sa nas*al. Navyse som ho skusal rano dva krat zapnut, zakazdym do nemoty hlasky o moduluch.

    Takze moduly Technisat Irdeto do dvojtunera, radsej NIE. !!! Zahodit za psom.

    Pre Admina:
    Mozno sa tento prispevok viac hodi do vlakna o Isiu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    39

    Zdravím všetkých,
    nastal čas vymeniť môj starší Technisat digit HD8 a rozhodujem sa medzi nasledovnými:
    - TechniSat TechniStar S3 ISIO,
    - Xtrend ET6500,
    Kritériá pre výber:
    - výborný obraz v HD a upscaling z SD,
    - bezproblémové zapojenie a naladenie,
    - občasné použitie ako multimediálny prehrávač, hlavne prehrávanie video formátov: MKV HD, MKV, Divix a pod,
    - bezproblémový chod.

    Hlavne sa chcem spýtať majiteľov technisatu, či tento spĺňa požiadavky na prehrávanie uvedených video formátov, lebo o tom som sa nikde nedočítal.
    S linuxovým satom nemám zatiaľ žiadne skúsenosti, takže tu váham, aj keď recenzie na Xtrend ET6500 (alebo Xtrend ET4000) sú výborné.
    Dík za názory.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád Avatar uživatele golfLC
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    1,952

    Čo som skúšal námatkovo video formáty, prehralo mi z mojich takých 85-90% (zbytok bez zvuku, asi nejaký iný kodek), všetko v správnom formáte 16:9 a zobrazení čiernych pruhov hore a dole (tam, kde mali byť) alebo 4:3 (staré archívy čb filmov). DivX-y však prehráva bez tituliek, nepripojí ich k súboru. Mkv idú v pohode, len ak je to ozaj nejako vysoký dátový tok, už sa seká (Oceanics skúšobné video). Bežné BRripy v pohode. Zvukové stopy je možné prepínať.

    Video-Formate MP4, MKV, MOV, TS, TS4, VOB, WMV, M2TS, AVI, ASF
    Audio-Formate MP3, AAC, MP2, DDAC3
    Bild-Formate JPEG
    Video-Codecs MPEG-4, MPEG-2, H.264, VC-1


    Ostatné tvoje požiadavky spĺňa na 100%, no a keď si do teraz vlastníkom Technisatu, tak hádam nie je o čom

    Uvedom si, že STB ako MMC nikdy nebude, preto mám na tento účel MMC do WD. Či už z dôvodu bezproblémovému chodu ( nové kodeky, hned zakomponované do novej aktualizácie ), ale hlavne preto, že MMC je určené na... však to máš aj v názve vysvetlené a STB ako prehrávač multimediálnych súborov je len taká čerešnička na torte - bonus


    Korektne nahráva aj na pripojený HDD naformátovaný na NTFS, s Technisat Irdeto CI+ modulom všetky nahrávky odkódované.
    Kopírovanie nahrávok ide bez problému priamo z prijímača na externé úložisko v sieti priamo z menu v správe filmov (je rýchlejšie ako z HDD na USB, alebo z HDD na HDD)
    Naposledy upraveno uživatelem golfLC: 05-09-2013 v 09:56
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád Avatar uživatele golfLC
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    1,952

    Popozeral som teraz ten Xtrend ET6500, no nevypadá to zle. Druhá vec je laborovanie s nastaveniami, pluginmi a absencia CI slotu. Neviem čo uprednostňuješ, či laborovanie pluginov, ktorý Ti bude vyhovovať, alebo zoberieš niečo osvedčené a otestované z "vyššej" ISIO rady, s plnou podporou HDMI CEC, pre teba známym menu a ovládaním.
    Mňa napríklad tiež lákajú tie fičurky s archivmi TV vysielaní, EPG s CSFD infom, .... Ale nakoniec, zatiaľ ma ešte žiadny STB s enigmou neoslovil tak, aby som sa vždy nevratil k Technisatu ( v prvom rade preferujem bezproblémový chod, nahrávanie EPG s nočnou aktualizáciou, kvalitný obraz a zvuk, no a hlavne bezproblémový chod s prístupovými kartami, bez nelegálneho príjmu )

    Nekameňujte ma, toto je len môj názor
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    39

    golf dík za info,
    som si vedomý toho, že MMC bude ako prehrávač vždy lepší ako STB.
    Technisaty poznám, ale tento je novinka a tak potrebujem o ňom nejaké info..
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu pořád Avatar uživatele golfLC
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    1,952

    Novinka je len v tom, ze je to novy typ. Gro a jadro je totozne ako na vyše dvojročnom dvojtuneraku ISIU S1, len toto je jednotuner. Mam oba, tak viem a mam s cim porovnat
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Je tu pořád
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    3,157

    Prístroj bez CI-modulu.... No neriskol by som to.

    Pri príležitosti tohto dotazu by možno sa mohol niekto vrátiť aspoň k jednej z mojich otázok, na ktoré som tu NIKDY nedostal odpoveď - čo som urobil zle v nastaveniaich VU+, že vždy pri začiatku nahrávania prístorj zobrazil okno "prijímač bude z dôvodu začiatku nahrávania o 20sekund prepnutý na iný program" a toto bežalo na obrazovke 20 sek a potom prepol na ten program kde bol nastavený časovač. Následne som mohol prepnúť naspäť a pozerať ako sa vytešujú hráči z gólu o ktorý som touto fičurkou prišiel...
    všetky pitomosti, v ktorých boli nejaké možnosti okolo nahrávania v 30-stránkovom menu PLI boli pritom vypnuté
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    39

    Ano, Xtrend ET6500 vyzerá naozaj dobre. Ale nemám s tým žiadnu skúsenosť a zas až taký odborník nie som.
    Preto preferujem kvalitu obrazu a bezproblémový chod. A to nehovorím o manželke, ktorá je absolútna "odborníčka.."
    A tiež mi na ET6500 vadí absencia CI slotu.
    Len škoda, že ten jediný obchod na SK čo predáva ten technisat, ho nezasiela na dobierku, lebo 190 km je dosť.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Je tu pořád Avatar uživatele golfLC
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    1,952

    Ano, to je pravda s tým zasielaním, a nechápal som iniciatívu nemcov v tomto smere, nakoľko na DE stránke je napísané toto:

    Příloha 24478

    Pre CZ a SK trh je však daný "zástupca" technisatu, ktorý prechádza aj webshopy s technisat výrobkami a kontroluje predajnú cenu s ich katalógovou. Nesmie byť iná, ako na DE technisat stránke....
    Pre nás trošku nelogické, pre niektorých predajcov tiež, že prečo im má firma určovať cenu, veď jej môže byť v podstate jedno, hlavne že má odbyt. Veď si zoberme príklad... Predávam 4 prijímače pod ich netovú cenu ( o 20€/ks ) za mesiac. Na každom však zarobím "len" 30€, spolu 120,-€/mesiac. Technisat však určí, ak chceš dodávky, budeš predávať so ziskom 50€/ks! No dobre, ale predám mesačne len dva kusy a môj zisk je spolu 100,-€ (v porovnaní s predchádzajúcim -20€). Pre nás nepochopitelné, veď logikou obchodu sme mohli mať zisk o 20€ vyšší a predaných ešte raz toľko produktov? Ano, to možno ano, ale mali by sme si uvedomiť už to až "umelé" zosekanie ceny na doraz, kedy sa dostávajú do obehu prijímače cez "garážové" firmy len so založeným webom a presunom preobjednaného tovaru len so ziskom 5%, bez serióznej záruky a servisu. Už sme sa dostali do štádia len čínskych šuntov, kde cena víťazí nak kvalitou - podporou. Nedeje sa to len s elektro technikou, ale aj potravinami a všetkým možným na predaj a to je smutné. Seriózny predajca, ktorý sa stará o svojho zákazníka by mal byť rád, keď má fixne určenú cenu dodávateľom s fixne určeným ziskom. V Nemecku to pri veľmi veľa produktoch funguje takto pre udržanie svojho trhu s určitým štandardom, technisat nevynímajúc ani u nich. Týmto spôsobom sú práve tieto pokútne, pofidérne garážové firmy z kola von. A o tom to je. A podľa mňa preto sa aj tento prijímač v CZ a SK predáva práve týmto spôsobom. Nie ako určité typy prijímačov vyrábané priamo na objednávku určitým skupinám, ešteže všetky mali v názve "SIR" bez určenia fixnej ceny, však znalejší vedia o ktorých píšem
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: S3.jpg 
Zobrazení: 312 
Velikost: 86.0 KB 
ID: 24487  
    Naposledy upraveno uživatelem golfLC: 06-09-2013 v 09:31
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 13 12311 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. TechniSat Technistar S3 ISIO
    Od Dagy2 v sekci DVB-S
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 01-03-2017, 20:29
  2. Reakcí: 1009
    Poslední příspěvek: 27-04-2016, 20:18
  3. Technisat technistar sir nebo isio s
    Od drdar v sekci DVB-S
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 26-11-2012, 17:36
  4. technisat digit isio s1
    Od zajko65 v sekci DVB-S
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 14-12-2011, 17:12
  5. TechniSat Digit ISIO 1
    Od Dagy2 v sekci DVB-S
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 19-02-2011, 18:21