TechniSat TechniStar S3 ISIO
Takže ako som sľúbil, hneď po zapojení nového S3 ISIA hlásim prvotné infá
Balenie obsahuje prijímač, CD, návod v originále a náš preklad, dosť obšírny, nie tri strany. Na moje prekvapenie (zistil som to už z netu) HDMI kábel už nie je pribalený. Musel som si ísť pre prijímač do centrálneho skladu eshopu, nakoľko cez Premium Line nie je možné doručovanie kuriérom (už v SIR príspevku som písal, že je to zaujímavé, nakoľko na DE stránke Technisatu tento produk sa nepredáva cez Premium Line). Predajca, s ktorým som dosť podebatil o technisat výrobkoch, bol veľmi korektný a ústretový a HDMI kábel mi pribalil grátis. Nie že by som bol na to odkázaný pri 200€-ovom prijímači, ale urobil si u mňa očko, klobúk dole
Prijímač som sprevádzkoval s CI modulom Technisat Irdeto. Prijímač musí s modulom plne nabootovať pre jeho inicializáciu s prijímačom, vsunutie "za jazdy" nie je korektné ani reštartom len CI rozhrania. Karta ICE, ktorú som cca mesiac nemal v žiadnom prijímači nabehla cca do 15-20 sekúnd s novými zápismy.
Rýchla inštalácia totožná s ISIOM S a S1, menu a ovládanie totožné. Po pripojení do sieťe korektne vidí všetky nahrávky uložené na HDD ISIA S, prehrávanie korektné, rýchle a so správnym rozlíšením formátu 4:3 a 16:9. Hlavne na toto som bol zvedavý, nakoľko TV Samsung mi prehrávala korektne len nahraté HD nahrávky, SD nebolo možné zobrazit v správnom pomere 16:9.
Naladenie programov svižné, editácia bezproblémová, je to ozaj echte Technisat
Aplikácia MyTechnisat plne funkčná, len pri jej spustení na smartphone je potrebné v prípade viacerých zariadení ISIO rady, vybrať prijímač, ktorý chcete ovládať, programovať (viď screen). Setting som robil komplet nanovo, zatiaľ som neskúšal robiť zálohu, skúsim neskoršie.
HbbTV na CTHD sa mi zdá byť rýchlejšie oproti ISIU S, neviem aké čipy a ostatné komponenty sú použité v S3-ke v porovnaní s ISIOM S (za záruku to otvárať nechcem).
Celkové zhrnutie... prijímač v podstate kvalitou zvuku, obrazu, diaľkovým ovládaním totožný s ISIOM S, len je to jednotuner s brilantným obrazom, zvukom, ale hlavne, bez VŠETKÝCH FIČURIEK a la fastscan Skylink.
![]()