Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

60' s lepsim obrazem

hwheeler (7)|19.8.2013 16:15
Ahoj,

zde na foru jsem hledal doporuceni na 60' televizi se slusnym obrazem za rozumnou cenu (nejde mi o zadne smart funkce, chci velkou televizi kvalitnim obrazem). V jednom vlakne se tu shodli lidi na Sharp AQUOS LC-60LE635E, jinde na serverech v uzivatelskych recenzich take prevazne kladny ohlas.

Pak prijdu do obchodu a prodejce me upozorni na LG 60LA620S - i kdyz drazsi, tak obraz v te prodejne opravdu pekny a s 3D jsem si kdysi rekl, ze bych pockal, az bude na bryle s polarizakama - coz tahle uz ma. Navic LG uz jsem mel plazmu a byl jsem s ni naprosto spokojeny. Porad perfektne slouzi.

Prodejce me ale prekvapil, kdyz jsem se zeptal na zminenou Sharpku - pry zadna Sharpka, co kdy videl, nemela pekny obraz a ze by mi ji urcite nedoporucil. Hadat se s nim nemuzu, nevyznam se.

Jaky na to mate nazor vy? LG se mi sice libi, jeji 3D vypadalo taky dobre, ale prvotni je pro me porad co nejvetsi televize s velmi kvalitnim obrazem v teto cenove relaci. Sharp, LG nebo mate nejaky jiny tip?

Diky, Jindra
Dagy2 (3153)|19.8.2013 23:49
Myslím, že objektívne zhodnotiteľné je menu prístroja, správna funkčnosť (triedenie, ladenie, ukladanie programov), možnosti nastavenia obrazu a pod.
Kvalita obrazu je veľmi subjektívna - až na jasne viditeľné nedostatky.
Preto čo sa týka obrazu budeš sa musieť spoľahnúť na vlastné oči. U mňa bol Sharp aj pred dvomi rokmi vždy jasný favorit aj keĎ som nakoniec kúpil LG - z dôvodu matnej obrazovky ktorú potrebujem v svetlej miestnosti a z dôvodu pasívneho 3D.
hwheeler (7)|20.8.2013 08:16
Diky za reakci. Ono v obchode se blbe vybira i podle obrazu, myslim. Protoze nevim, jak jej maji zrovna nastaveny. Kdyz jsem ho pozadal, aby mi na te LG pustil normalni TV signal a ne tu 3D upoutavku, tak rekl, ze to momentalne neudela, ze by musel prepojovat kably a kdyby mi ten 3D signal dal na normalni, ze by to bylo zkreslujici.

Mate nekdo nejakej tip, jak v obchode vybirat podle obrazu, ceho si vsimat, co vyzadovat?
Dagy2 (3153)|20.8.2013 20:33
Plný súhlas, proste oni páni obchodníci asi ani nechcú nič predať pretože potom by si mohol niečo reklamovať a oni by museli niečo riešiť.
V Datarte stáli 3D pasívne telky NA ZEMI !!! Takže kto k nim prišiel, videl zvrchu pruhovanú skladbu obrázku a neznalý problematiky si niečo takého v živote nemôže kúpiť. Pýtal som sa predavača, či si mám k tomu ľahnúť na zem a ten reagoval že to dostali príkazom s ich marketingu...
Ivo Mašek (10205)|20.8.2013 20:57
[QUOTE]Prodejce me ale prekvapil, kdyz jsem se zeptal na zminenou Sharpku - pry zadna Sharpka, co kdy videl, nemela pekny obraz a ze by mi ji urcite nedoporucil.[/QUOTE]
To je neuvěřitelné, co si ti podavači dovolují. SHARP je snad jedinou firmou, která svá zobrazovadla nevyrábí mimo Japonsko. Do firmy SHARP si jezdí vybírat zobrazovadla lidé od firmy Bang & Olufsen ( http://www.bang-olufsen.com/cs-CZ/picture ).
Výroba SHARP: http://technet.idnes.cz/jak-se-vyrabi-lcd-televizory-sharp-reportaz-primo-z-japonska-p5y-/tec_reportaze.aspx?c=A080821_123743_tec_reportaze_nyv
vivid.sk (11472)|20.8.2013 23:56
[QUOTE=Ivo Mašek;464779]Do firmy SHARP si jezdí vybírat zobrazovadla lidé od firmy Bang & Olufsen[/QUOTE]
Ivo klidek :D. Aj SHARP je firma, ktora vyraba TV (a panely) roznych kvalit v danych cenovych urovniach. A rozhodne si B&O nebude vyberat low-end, pretoze by bol obdobne kvalitny ako produkcia inych firiem. A ze dodava Sharp spickove panely pre B&O mu sluzi ku cti (to vsak neznamena, ze akykolvek SHARP je automaticky spicka).
tesla15 (505)|21.8.2013 11:46
vivid.sk Před cca 12 ti roky mi prodejnu navšívili dva " zákazníci ". Krom jiných TVP jsem předvedl možnosti ORIGINÁL TV GRUNDIG ( né BEKO ). Tato řada měla možnost pro každý program samostatně nastavit obvod CTI a i jiné možnosti / utíkající trenýrky fotbalistům, znatelné vylepšení hlavně v SECAMU ). Oba " zákazníci " se neudrželi a mezi nimi začala komunikace.... a) toto by měl B&O také umět, měli bychom je upozornit... b) ty vole, k nám chodí ti kravaťáci, ti se zajímají o vzhed. Z toho jsem seznal, že to jsou vyzvědači firmy B&O . Poté se mi představili. STAČÍ ??? :-!!!
Ivo Mašek (10205)|21.8.2013 19:41
[QUOTE](to vsak neznamena, ze akykolvek SHARP je automaticky spicka).[/QUOTE]
To máš jistě pravdu, ale to co řekl ten podavač je přece kardinální blud, lež a nesmysl
vomic (671)|22.8.2013 08:54
SHARP LC-60LE635E mám koupený do práce jako zobrazovadlo pro kamerový systém. Za ty prachy je to super telka, nicméně v porovnání obrazu s mou domácí LG 55LW980S je to holá bída. Zkusil jsem na ní v práci i nějaké to MKVčko 1080p a i klasické DVB-T obrazově na to LG ani z daleka nemá a jak v HD tak hlavně v SD, SD fakt nic moc v porovnání.
Tím nechci SHARP shazovat ani omylem, ale rozdíl mezi high-end LG a low-end SHARP je prostě sakra znát. Nicméně za ty prachy co stojí předvede dobré divadlo a pokud nemáš (nejsi ochoten dát) 2-3x tolik budeš s tím SHARPEM určitě velmi spokojenej.
hwheeler (7)|22.8.2013 09:42
LG 55LW980S uz nikde nevidim v prodeji .. jaka je nyni nahrada? Predpokladam, ze LG 60LA620S je nejaka levnejsi verze, kdyz jsi rikal, ze cena tu tvoji LG by byla 2x 3x vyssi. Ta LG 60LA620S ted stoji neco kolem 35 tisic, coz by mi za opravdu dobrou velkou televizi nevadilo dat.
vomic (671)|22.8.2013 10:35
promin, neporadím konkrétní typ - nejsem v obraze jak to je či není s posledníma modelama. To LG 55W980S stálo ve výprodeji když jsem ho kupoval necelých 50K a to byl rok starý vrcholový model. Takže bych předpokládal, že bys měl koukat na nejvyšší řady rok starých modelů aby to mělo finančně smysl.
Jinak podle mě to LG 60la620s bude novější low-end, kde si nijak obrazově nepolepších oproti tomu Sharpu. Najdi si na webu jaké nejvyšší řady TV měl minulý rok Sharp, LG, Samsung, Sony a zkus něco z toho koupit ve výprodeji za slušný kačky. Osobně bych vybíral pouze z dvou nejvyšších modelových řad. Střed a low-end bych vynechal stejně jako současné nejnovější modely. Určitě bude rok starý vyšší model obrazově lepší než současný o řadu nižší model.
Jinak na 3D se vyprdni, to nemá smysl ... sice je pasivní 3D paráda ale nakonec zjistíš, že stejně na něj nekoukáš protože není dost kvalitního zdroje.
hwheeler (7)|22.8.2013 10:45
ok, diky za postrehy a rady. Jinak to pasivni 3D pro me samozrejme neni rozhodujici, je to jen prijemny bonus, pokud by rozdil v cene nebyl nijak vyrazneji znat a pokud by to neovlivnilo kvalitu 2D obrazu smerem dolu.
vomic (671)|22.8.2013 11:30
bez 3D kvalitní TV nekoupíš, myslel jsem to tak aby zda má TV pasivní/aktivní 3D pro tebe nebyl žádný důvod pro rozhodování. Bude tě na něj bavit koukat tak tejden / dva, pak to už ani nezapneš :)
vomic (671)|22.8.2013 12:17
koukal jsem co se v 60" nabízí a za rozumný kačky toho fakt moc není. Zaujala mě tahle TV poměrně vysoká řadal a na pár shopech se dá pořád sehnat skladem ... cena kolem 39K ... asi bych do ní šel, kupovat dnes 60" TV
SHARP LC-60LE840E

Jinak bych si asi nic z toho co se nabízí v 60" do 50K nevybral :(

edit: koukám že zde jí mají dokonce za 33K což je bomba cena http://www.plasmacluster-quattron-aquos.cz/cs/3d-televize/323-sharp-lc60le840e-3x-3d-bryle-zdarma.html
hwheeler (7)|22.8.2013 14:58
Cena je rozumna, to by rozpocet unesl. V cem konkretne vidis v tom modelu vyhody oproti tem levnejsim modelum? Ze je to celkem vysoka rada, to zni dobre, ale konkretne, co si pod tim predstavit? Jsem v tomhle fakt laik.
Diky.
Pupak2 (328)|22.8.2013 15:09
Nehledej v tom žádnou vědu. Osmičková řada od Sharp je velice slušná TV. Důležité je, si ji předem vyzkoušet ,protože rozptyl kvality zobrazení z hlediska cloudingu je u jedn. kusů někdy hodně veliký, ale to platí u všech značek. Buďto vybrat na prodejně, nebo trpělivě vracet a čekat na tu pravou. Jiné řešení je se na to vykašlat,protože pro běžné sledování filmů je obraz vždy dostačujicí. Je to jen o tom, že někdo prostě čeká za své peníze dokonalost a tu zatím výrobci nenabízejí.
vomic (671)|22.8.2013 16:01
[QUOTE=hwheeler;464889]Cena je rozumna, to by rozpocet unesl. V cem konkretne vidis v tom modelu vyhody oproti tem levnejsim modelum? Ze je to celkem vysoka rada, to zni dobre, ale konkretne, co si pod tim predstavit? Jsem v tomhle fakt laik.
Diky.[/QUOTE]

Presny rozdily neznam, urcite ta TV bude mit vsechny mozny ficury co se v TV nabizeji, ma urcite vsechny tunery T,C,S a plno nesmyslu navic.... to ale eneni vubec podstatny. Co je podstatny je ze ta TV bude mit tridu lepsi a kvalitnejsi obrazovku = obraz ... coz je to hlavni co potrebujes u TV :)
Clouding bych vubec neresil, maj ho vicemene vsechny LCD/LED tv vcetne ty mi a ver mi, ze nema smysl se v tom rejpat. Za ty prachy nic lepsiho nekoupis, podle me lepsi koupis minimalne za 2x tolik. Za ty prachy bych nevahal a bral dokud jsou k sehnani.
Hudlanek (18)|23.8.2013 00:25
Sharpky jsou v pohodě :-) Od určité cenové hranice. Low End u Sharpek však dělá ostudu zmíněném slovnímu spojení. A tak ten článek trochu ztrácí význam. Nicméně kdybych měl vybírat 60" za nějaký rozumný peníz, vybral bych si asi LM860V nebo LM960V, rozdíli už jsou minimální, tuším jen MCI a nějaký ten port.
KamilZ (10277)|23.8.2013 05:50
[QUOTE=Hudlanek;464913]vybral bych si asi LM860V nebo LM960V, rozdíli už jsou minimální[/QUOTE]
Rozdíl je zásadní, řada 960 má FULL LED podsvícení.
Ladys (1829)|23.8.2013 13:56
..a i pres full led podsviceni dopadla v recenzich velmi spatne.Lonska vlajkova lod od LG se proste nepovedla a ty investovane prachy za to pry nestoji.
KamilZ (10277)|23.8.2013 16:18
S tím že 960 za ty prachy nestojí (nebo přinejmenším nestála, nevím, kolik stoji teď) souhlasím, i když v recenzích dopadla různě, někde dobře, někde hůře. Největší průšvih byl ghosting a input lag. U LM860V už nesouhlasím, ta byla obrazově na rozdíl od 6xx a 7xx alespoň za mě OK (přestože LG 2012 nemusím).