Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Signál ve vedlejší místnosti

Gollis (4)|16.8.2013 10:48
Dobrý den,

potřeboval bych poradit.
Mám problém s některými programy.
V obýváku na TV chytám všechny programy standardně, ale vedle v ložnici už nechytám některé programy jako je NOVA HD, Očko, Fanda, Prima ZOOM. Nechytnu je na set-top boxu, tak ani na TV s příjmem DVB-T.
Zásuvka od antény je v obýváku a z rozdvojky vede koaxiál cca 20m do ložnice.
Nevíte prosím kde může být problém?
Předem díky za pomoc.
Ivo Mašek (10205)|16.8.2013 10:58
Ta rozdvojka je oficialní rozbočovač, nebo samovýroba? (radši se zeptám). Těch 20 metrů je dost a pokud je signál na hraně, tak nedoleze
Gollis (4)|16.8.2013 11:03
Kupovaný rozbočovač (Téčko)
Ivo Mašek (10205)|16.8.2013 11:18
Na té TV, kde nemáš problém, se podívej, kolik procent (kvalita a síla) ti ukazují kanály, které nechytneš na druhé TV. Ta procenta by měla jít nějak vyvolat přes dálkový ovladač.
A ještě zkus jednu věc. Ten koax, který ti z rozbočovače vede do té druhé TV, kde nechytneš ty kanály, z toho rozbočovače vyndej a přímo ho strč do zásuvky (takže budeš mít odpojený i přívod k první TV, kde vše funguje). A pak zkus na té druhé TV ty kanály naladit
LordofthePing (55)|6.6.2014 09:58
Zdravím,

potřeboval bych konkrétní typ na nějakou kvalitní účastnickou koncovou zásuvku pro DVB-T.

Mám špatnou sílu signálu např. u TV Prima, zasekává se, kostičkuje atd. Když se v té zásuvce porejpu, např. odšroubuju a znovu přišroubuju
kabel, případně se zásuvkou různě viklám, tak se obraz chytne a vydrží několik hodin, třeba i do večera, ale další den to zase třeba nefunguje.

Bydlím v bytovce v přízemí a ty kokoti ze sdružení vlastníků, nechtějí koupit kvalitnější společnou anténu, tak zkouším různé fičury.

Kobercovku do okna se mi zatím dávat nechce a k UPC bych to eventuálně viděl až tak příští rok.

Díky,

Lordoftheping
Ivo Mašek (10205)|6.6.2014 11:56
V té zásuvce řádně dotáhni spoje. tedy střed koaxu i opletení koaxu pod správné příslušné šrouby. Opletení se nesmí nikde dotýkat středového vodiče koaxu. Víc s tím neuděláš, pokud je někde "zlomený" přívodní koax od anteny, musí opravit firma, která má na starosti STA síť po domě.
Dagy2 (3153)|7.6.2014 08:21
A hlavne nič nevymieňaj, pokiaľ nevieš akú štruktúru má celý rozvod STA - hviezdica, priebežný rozvod zvrchu dole a pod.
Potom tiež treba vedieť, že sú zásuvky s rôznym útlmom - od 2dB až do 10dB, pokiaľ nájdeš že je napr. zlomený kolík v zásuvke a chceš ju vymeniť, vymontuj ju opatrne von. Na zadnej strane zásuvky je nálepka s typom. Snaž sa zohnať rovnaký alebo s rovnakými parametrami.
LordofthePing (55)|8.6.2014 08:03
Dík.

Zkusím i řádně zastřihnout to opletení, aby se mi nikde nedotýkalo, snad to pomůže.