Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Sony Bravia KDL-32EX34 - problem s obrazom

Sergej72 (1)|15.8.2013 19:22
Zdravím všetkých fórumákov. Nenašiel som odpoveď na môj problém. Mám LCD LED TV Sony Bravia FULL HD a pri sledovaní filmu, pri nočnej scéne z ničoho nič stmavne obraz, že skoro nič nevidno a cca po 10 sekundách sa dá do normálneho stavu. Už som ho reklamoval, prvý raz mi vymenili kus za kus, druhý raz vymenili základnú dosku (nešiel vôbec spustiť), a tretí raz mi reklamáciu neuznali, v servise nič nespozorovali. Keď som mal požičaný TV Samsung, tak nič sa s obrazom nedialo. Samsung fungoval normálne. Celkovo obraz na Sony je divný. Pri prechodoch scén vidno pixely, nie je úplne čistý obraz. Neviete mi poradiť čo s tým je? Pripojený TV je cez satelit HDMI káblom, (cez skart kábel je problém ten istý). Vďaka za radu.
KamilZ (10277)|15.8.2013 20:21
"Divný" obraz s tím nebude mít nic společného, to bude věc nastavení nebo špatného zdroje, těžko se to představuje, zkus to vyfotit, jestli to bude vidět.

Ty výpadky jsou divné. Pokud to blbe i přes SCART, tak se dá vyloučit problém s HDMI/CEC a jediné, co mě teď napadá, je nějaký problém s potencionálem, který by tam dělal bordel. Nevím, co máš za satelit, ale jestli umí nahrávat, tak zapoj TV a SAT do jedná prodlužovačky, propoj je pouze HDMI nebo Scart, kompletně vše ostatní odpoj (včetně koaxu od paraboly) a otestuj to.
Dagy2 (3153)|15.8.2013 20:52
1/ náhle stmavnutie obrazu -> nemáš náhodou zapnutý "inteligentný snímač" ktorý nastavuje jas? Vypnúť to!
2/ štvorčekovanie -> nemáš náhodou nastavené nejaké "motion" ? neviem ako sa to volá u Sony, u LG je to TrueMotion - t.j. dopočet do 200Hz. Moja skúsenosť je, že keď je biedny dátový tok a nízke rozlíšenie tak TV si musí "toho veľa vymýšľať" čo zobrazí na FullHD z tých pár bodíkov ktoré dostane zo satelitu.

3/ čo máš za "satelit" - akého prevádzkovateľa. Pokiaľ DigiTV tak je to OK, buď rád že len niekedy, pokiaľ SkyLink - robí to aj na Travel channel HD alebo Eurosport? Čo nemecké programy na 19.2E ?

4/ aký sat prijímač máš?

5/ aké máš nastavenie výstupného obrazu do HDMI v SATe a aké nastavenie obrazu v Sony? Pokiaľ je to solídny SAT prijímač, napr. TechniSat :) doporučujem na ňom natvrdo 1080i (alebo 1080p ak je to ISIO) a na TV pixel-to-pixel (len skenovanie).
Mám staršiu Sony HD ready a tá má na dopočítavanie katastrofálny algoritmus.