Nová televize
Dobrý den,
vybíráme do rodiny novou televizi a všude nám doporučují samsung což se nám nechce platit za značku. nenašla by se televize srovnatelně vybavená od jiné firmy? a za nižší peníze.
osobně se nám líbí tato:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
není nutný 3D obraz.
Chtěli by jsme LED televizi
Pokud jsem to zařadil do špatného tématu tak se omlouvám a prosím o přesunutí.
Děkujeme za každou radu
vybíráme do rodiny novou televizi a všude nám doporučují samsung což se nám nechce platit za značku. nenašla by se televize srovnatelně vybavená od jiné firmy? a za nižší peníze.
osobně se nám líbí tato:
není nutný 3D obraz.
Chtěli by jsme LED televizi
Pokud jsem to zařadil do špatného tématu tak se omlouvám a prosím o přesunutí.
Děkujeme za každou radu
Mrkni se po modelech od Sharp, Toshiba, Philips. Na tyto televize opravdu medialní a reklamní masáž neexistuje - o to víc možná budeš příjemně překvapen (se Sharpem určitě)
LED televizi nekoupíš, maximálně LCD s LED podsvícením. Pro trochu slušnější obraz je 3D nutné zlo, vetšinou se lepší modely dělají jen 3D. Nepíšeš žádné informace, podle kterých by se dalo poradit nějak obecněji, Tvůj dotaz je typu chci auto, jaké si mám koupit (kombík? sedan? coupé? dodávku?). Přečti si první podobná témata na výběr TV, je jich zde dost. Pokud si přesto pak nevybereš, tak napiš alespoň základní údaje, viz https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/31664-vyber-televize-do-obyvaku-na-filmy-a-hry#post405944
A nemusíš se bát, Samsung žádná extra značka není, mimo top modely je to slabý průměr. Jestli si představuješ výrobce Sencor, ECG apod., tak na ty zde rady nehledej :D
A nemusíš se bát, Samsung žádná extra značka není, mimo top modely je to slabý průměr. Jestli si představuješ výrobce Sencor, ECG apod., tak na ty zde rady nehledej :D
Nepovedal by som, ze lacna. Patri medzi ostatne cenovo zrovnatelne "spotrebky" ako LG, Panasonic, Sony, Sharp ...(co je so Samsungom TOP5 svetovych TV vyrobcov podla poctu predanych kusov)
Medzi lacne (a to plati aj o kvalite) patri skor uz spomenuty Sencor, Orava, ECG, a rozne Tesco, Kaufland, Lidl televizie noname znaciek (ktore na tomto fore nikto neriesi) a rozhodne ti tu niekto neodporuci, vyberat sa tymto smerom.
[QUOTE=pasecak;464130]nechce platit za značku[/QUOTE]
Rozhodne, nech si vyberies akehokolvek seriozneho vyrobcu, vzdy platis "za znacku". Japonci (Sony, Panasonic, Sharp, Toshiba) su stale v ponimani serioznosti a spolahlivosti znacky o krocik dalej.
Medzi lacne (a to plati aj o kvalite) patri skor uz spomenuty Sencor, Orava, ECG, a rozne Tesco, Kaufland, Lidl televizie noname znaciek (ktore na tomto fore nikto neriesi) a rozhodne ti tu niekto neodporuci, vyberat sa tymto smerom.
[QUOTE=pasecak;464130]nechce platit za značku[/QUOTE]
Rozhodne, nech si vyberies akehokolvek seriozneho vyrobcu, vzdy platis "za znacku". Japonci (Sony, Panasonic, Sharp, Toshiba) su stale v ponimani serioznosti a spolahlivosti znacky o krocik dalej.
vivid :) ja rozlisujem lacne a drahe .. samsung neni drahy .. takze je lacny :) .. ale mas pravdu .. lepsie si to vystihol ..
Samsung je v podstatě šunt, stejně jako ostatní značky.
Jediný důvod proč vám je doporučují je jejich marže a prodejnost.
Tzn. Že jako obchod vezmu těch sraček např. 20 kusů, stejně na ně běží všude reklama a když už jich mám plný sklad tak je přece musím někomu vnutit. Konec konců při větším odběru mám nižší cenu nákupu a větší zisk.
.
P.S.: Mrkněte se v TV na reklamu na vložky. Jsou schopní to vnutit i chlapovi!!!!
Jediný důvod proč vám je doporučují je jejich marže a prodejnost.
Tzn. Že jako obchod vezmu těch sraček např. 20 kusů, stejně na ně běží všude reklama a když už jich mám plný sklad tak je přece musím někomu vnutit. Konec konců při větším odběru mám nižší cenu nákupu a větší zisk.
.
P.S.: Mrkněte se v TV na reklamu na vložky. Jsou schopní to vnutit i chlapovi!!!!
Marže u IT/spotřební el. jsou obecně malé, u některých větší - většinou u těch, kteří mediálně masírují denně spotřebitele. I proto mám rád LG , jsou levné, kvalitní a reklamu jsem na něj neviděl už pár let. Taky se mi líbí ten ovladač do ruky, usnadní ti to neuvěřitelně práci s TV, obzvláště se Smart funkcemi.
[QUOTE=Hudlanek;464218] I proto mám rád LG , jsou levné, kvalitní a reklamu jsem na něj neviděl už pár let.[/QUOTE]
Tak se asi nedivas na Novu- kdyz se jede F1, tam je reklama na LG myslim dostatecna :-)
Tak se asi nedivas na Novu- kdyz se jede F1, tam je reklama na LG myslim dostatecna :-)
Me zarazi to haneni tech znacek jako Sencor,Gogen atd... ale ze by teda nekdo udelal s temahle tv poradnej test to uz ne.
občas se někde nějaký test / recenze na noname TV objeví (něco jsem viděl i ve S&V). Výsledek bývá většinou průměrný, obraz jako u 5 let starých LCD (trochu horší kontrast, úhly, rychlé děje), zvuk trochu plechovější, žádné vychytávky typu SMART, naopak občas překvapí fcí kterou si slovutné značky schovávají jen pro nejdražší modely (nahrávání).
Na druhou stranu ten rozdíl starších a novějších panelů není u LCD tak markantní, aby to většina kupujících v Kauflandu zaznamenala ...
Na druhou stranu ten rozdíl starších a novějších panelů není u LCD tak markantní, aby to většina kupujících v Kauflandu zaznamenala ...
Zdravim, potreboval by som poradit s rozhodnutim medzi kupou Panasonic TX-L42E6EK a Philips 42PFL4208H
Nie som odbornik, ani sa v TV nijak extra neorientujem ,tak by som bol velmi vdacny za vase rady.
Pripajam este linky na konkretne TV:
Nie som odbornik, ani sa v TV nijak extra neorientujem ,tak by som bol velmi vdacny za vase rady.
Pripajam este linky na konkretne TV:
[QUOTE=Karel72;464240]Co chceš na těch šrotech testovat? :-)[/QUOTE]
To že je to "šrot" nevím. Nikde jsem neviděl pořádné srovnání se zavedenými značkami.
To že je to "šrot" nevím. Nikde jsem neviděl pořádné srovnání se zavedenými značkami.
Našel jsem televizi Samsung UE46F6500. V jedné recenzi o ní píšou že má 200Hz ale v každém obchodě uvádějí že má 400Hz. Na které straně je pravda? a není možné že to má 200Hz při 3D a 400Hz při 2D režimu?
[QUOTE=Didaktikus;464257]To že je to "šrot" nevím. Nikde jsem neviděl pořádné srovnání se zavedenými značkami.[/QUOTE]
TV Sencor, Gogen, Technika, apod. - to fakt ne. Do kuchyně na občasné mrknutí při vaření se hodí, ale jako hlavní TV opravdu ne. Testy u těchto TV se nedělají, protože to není laciná záležitost a ten výsledek by byl hroznej (prostě hodně neadekvátní vynaloženým prostředkům, úsilí a času při testování)
Když už něco levnějšího a pořád ještě schopného, tak doposud u nás stále podceňovanou značku Changhong ( http://www.changhongeurope.com/cz/cs/ ). Ale ty výše zmíněné přístroje fakt ne
TV Sencor, Gogen, Technika, apod. - to fakt ne. Do kuchyně na občasné mrknutí při vaření se hodí, ale jako hlavní TV opravdu ne. Testy u těchto TV se nedělají, protože to není laciná záležitost a ten výsledek by byl hroznej (prostě hodně neadekvátní vynaloženým prostředkům, úsilí a času při testování)
Když už něco levnějšího a pořád ještě schopného, tak doposud u nás stále podceňovanou značku Changhong ( http://www.changhongeurope.com/cz/cs/ ). Ale ty výše zmíněné přístroje fakt ne
[QUOTE=Didaktikus;464257]To že je to "šrot" nevím. Nikde jsem neviděl pořádné srovnání se zavedenými značkami.[/QUOTE]
to nejde ani testovat, je to níž než základ, tyto značky jsou pro osoby nemající o kvalitním obrazu ani tucha ale je důležité že 82cm stojí 4990,- a to je rozhodující...tam fakt není co testovat, ten test by byl dalkeko drahší než modely samotné
to nejde ani testovat, je to níž než základ, tyto značky jsou pro osoby nemající o kvalitním obrazu ani tucha ale je důležité že 82cm stojí 4990,- a to je rozhodující...tam fakt není co testovat, ten test by byl dalkeko drahší než modely samotné
[QUOTE=pasecak;464767] jedné recenzi o ní píšou že má 200Hz ale v každém obchodě uvádějí že má 400Hz. Na které straně je pravda?[/QUOTE]
Ani jedno, ani druhé, přečti si tohle: https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/33686-nez-se-zeptate-hdmi-3d-zvuk-lan-dlna-hbbtv-dalkove-ovladace#post434562
Ani jedno, ani druhé, přečti si tohle: https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/33686-nez-se-zeptate-hdmi-3d-zvuk-lan-dlna-hbbtv-dalkove-ovladace#post434562