Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Samsung UE 46F7000 - zvuk do zesáku

Cairo (46)|8.8.2013 12:56
Prosím o pomoc, už se s tím trápím dva dny a nemůžu přijít na příčinu problému.
Koupil jsem TV Samsung UE46F7000 a chtěl jsem zvuk vyvést do repráků 5.1 zesilovače Onkyo HT-S6305. Samsung mi hned správně zdetekoval Onkyo přes Anynet, automaticky vypnul TV repro, automaticky zapnul zesilovač, ale hraje mi pouze středový reproduktor a Surround. 4 satelitní repráky jsou zmlklé. Zapojeno mám jednoduše přes HDMI - výstup z TV je HDMI-stb, vstup do Onkyo port HDMI-TV. Zkoušel jsem i optiku, ale prostě nic, nejede.
Dosud jsem měl identicky zapojeno se svým starším TV Philips a vše pracovalo správně. Nechápu to. A co mi už vůbec nejde do hlavy, že stejně začalo blbnout i Prodigy, které přitom přes TV vůbec nejde. Prodigy mám zapojeno přes HDMI do vstupu Onkyo, ale satelitní repráky nejedou. Jakoby mi Samung rozdrbal něco v zesilovači.
Ze zoufalství se obracím s prosbou o radu.
Díky
vivid.sk (11472)|8.8.2013 14:05
[QUOTE=Cairo;463949]už se s tím trápím dva dny[/QUOTE]
:) staci si precitat manual, podla toho, co pises, si to nespravil, kedze tvoj popis obsahuje zopar ehm ... nepresnosti.

1) TV nema ziadny HDMI vystup, ma len HDMI vstupy.
2) Onkyo (budeme ho nazyvat v tomto priklade AVR) ma zasa plno vstupov ale len jediny vystup do TV (nazvany na zadnej strane OUT).

Riesenie:
Takze pekne po poriadku (na dalsi bod postupuj az v pripade, ze je dany bod vyrieseny):

1) odpoj vsetky ostatne kable z AVR, ponechaj zapojene len repro+antenu na FM radio. Nalad si tam nejake radio a zvol DSP mod "All channels stereo". Ak nehraju vsetky zapojene repro, mas zle nastaveny AVR. Pozri do nastaveni, a aktivuj adekvatne reproduktory. Taktiez pri prepinani rezimov by mali hrat tie repro, ktore su adekvatne danemu rezimu (cize pri Stereo, budu hrat len 2 predne, pri DPLII, budu hrat vsetky cez maticovy dopocet kanalov, atd .....)

2) Prepoj TV a AVR cez opticky kabel (kedze ho mas). Na pozadovanom vstupe v AVR si prirad optiku a zvol ho, vystup musi hrat. Vsetky repro budu hrat opat len v pripade zvolenia si nejakeho DSP na AVR, alebo multikanaloveho zdroja signalu (obvykleho pri HD kanaloch).

3) V tomto bode mozme skusit rozbehat audio cez HDMI-ARC, co je Audio Return Channel (cez HDMI). Prepoj AVR s TV cez HDMi kabel. Z AVR ide len jeden vystup, ten zapoj do vstupu na TV oznaceneho skratkou HDMI ARC (obvykle HDMI 1, pripadne pozri manual). V pripade zapnutia HDMI-CEC (adekvatny nazov je Anynet+ pre Samsung a RIHD pre Onkyo) by si mal pocut zvuk z repro. Opat plati posledna veta z bodu 2).

4) pokial rozbehas bod 3), mozes opticky kabel odpojit, nebude potrebny. Nie je vsak na zavadu, ak si to nechas zapojene aj takto (napriklad ak nebudes pouzivat HDMI-CEC a podobne....)

Ak dodrzis, co som napisal, audio rozbehas.
Cairo (46)|8.8.2013 14:18
To Vivid.sk
Návod k TV jsem sice četl a to hned několikrát, nicméně ty vstupy/výstupy jsem fakt pěkně doplandal. Asi je to tím horkem, připadám si jak idiot. Moc díky za simply-clever návod
vivid.sk (11472)|8.8.2013 14:25
jj, dnes veru skoro 39°C ... a pokial si tie pristroje uz neodpalil, tak bud rad. Zapoj a daj vediet, ci to vsetko hra.
Cairo (46)|9.8.2013 08:38
[QUOTE=vivid.sk;463958]jj, dnes veru skoro 39°C ... a pokial si tie pristroje uz neodpalil, tak bud rad. Zapoj a daj vediet, ci to vsetko hra.[/QUOTE]

Takže díky Tvým radám se mi podařilo rozjet zvuk přes optiku. Zaplaťpámbu za to. Přes HDMI sice zatím pořád nejede, ale hlavně, že funguje alespoň něco.
Ještě jednou moc děkuji za radu