Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

LG 42LW650S vs 42LN577S vs Philips 42PFL4208H

Martyx (6)|7.8.2013 21:27
Prosím o pomoc s výběrem TV v nejlevnější kategorii 42". Zatím jsem vybral tyto TV a zajímá mě primárně kvalita obrazu. TV bude používána hlavně na dvb-t a full hd z PC. 3D u jedné z LG je malé bezvýznamné plus, stejně jako funkční hbbTV u druhé LG. Bohužel nikde neuvidím všechny TV vedle sebe, proto bych rád poprosil o zhodnocení tohoto výběru někoho zkušenějšího. A je mi samozřejmě jasné, že u této kategorie nemůžu počítat se super obrazem, spíš mi jde o to, dostat za tyhle peníze to nejlepší co jde.

Odesláno z mého Nexus 4 pomocí Tapatalk 4
KamilZ (10277)|8.8.2013 06:15
42LW650S je velmi, velmi zdařilý model roku 2011. Pokud je to někde zapomenutý skladový ležák a je na něj plná záruka, tak bych vůbec neváhal a bude o třídu/dvě lepší než ty ostatní. Prověř si raději původ té TV, přeci jenom je to model 2011. Pokud to bude OK, tak je za mě volba jasná. V Datartu je za 12.5 kKč, za ty prachy obrazově lepší TV v dané úhlopříčce budeš velmi těžko shánět.

TV má několik nevýhod, na které upozorním:
- větší input lag, mohlo by vadit u FPS her, ale dá se v pohodě obejít přejmenováním HDMI portu (https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/28822-lg-42lw650s-42lw570s#post378876)
- absence DTS, tohle by Tě trápilo pouze při přehrávání filmů z disku/flash připojeného do USB, pokud budeš filmy pouštět z PC, tak je Ti to jedno
- absence HbbTV, ale dá se obejít nastavením na Německo

PS: A vypni si ten hloupý (sorry) podpis z Tapatalk, zde je celkem jedno, jestli máš Nexus nebo ne :D
Martyx (6)|8.8.2013 09:24
Vypnuto, nějak jsem to zapomněl odmáznout :-)

Jinak přesně tohle jsem si myslel a teď mě tedy trápí jen ta podpora dts, ale dá se to prekonvertovat do ac3. Mohl by být do budoucna problém s tím, že na TV už nevychází aktualizace? I z toho důvodu jsem spíš přemýšlel o té ln577s, ještě když ve vláknu k tomuto typu většina mluví o skvělém obrazu...
KamilZ (10277)|8.8.2013 09:32
Proč Tě trápí DTS, když chceš přehrávat z PC? I kdyby ne, tak MMC stojí pár Kč a strčí podporou a možnostmi do kapsy i nejnovější TV. Co se týká aktualizací, tak pokud nebudeš používat Smart voloviny, tak je to jedno.

Ke chválení: teď nechci hanit, každý má jiné oči, ale někteří zde chválí i hrůzy od LG z roku 2012 typu LS570, což je opravdu trága. LW650S z mého pohledu je obrazově lepší jak celá loňská řada až do 8xx.
Martyx (6)|8.8.2013 10:24
OK, asi tedy objednám tu a za ušetřený peníze koupim MMC. Díky moc za rady.
Martyx (6)|8.8.2013 11:17
Ještě přemýšlim, jestli by se mi nevyplatilo přidat cca 2000,- na la620s, pokud by měla obraz jako lw650s a zároveň funkce nových řad, byl bych asi ochotný si připlati.
mekr (59)|8.8.2013 12:25
Martyx- nechci ti nijak radit, ale KamilZ ma pravdu, ja chtel dokonce koupit taky LG 42LW650S protoze je slusne nadupana+ dobry obraz, jenomze byla v prodejne Okay posledni a asi hodne dlouho jeta tak 2 roky- vystavena+ poskrabanej stojanek za 12.000,- a kdyz jsem chtel slevu aspon na 10.000,- tak ani nahodou, jedine co nema je asi dvoujadrak a uz nemoderni dizajn TV, ale je aspon tensi jak dnesni la620s a obrazove bude asi lepsi LG 42LW650S.

Jinak nakonec jsem koupil LG 47LM860V
Martyx (6)|8.8.2013 20:37
Tak už jsem si objednal LG, kterou jste mi doporučili a teď jsem v electroworldu objevil Panasonic TX-L42ET5E za 10000 s tím, že jim jeden rok visela na stěně v prodejně a každý den 12 hodin zobrazovala nějaký promo videa a je s plnou zárukou. Byla by to lepší volba?
sanchez13 (1071)|8.8.2013 20:41
A cca pred pol rokom bol Dagy koli niecomu v LG servise a servisak mu hovoril, ze LW650s este ani nevidel :-)
Ja musim tiez zaklopat (klop,klop) zatial bez problemov...
Hudlanek (18)|19.8.2013 08:37
Takovéhle názory by si měli v LG číst a ne koukat na nejnovější výzkumy korejských psychiatrů a odborníků na slovo vzaté... Zkusím se po té telce taky někde poohlídnout ...
sanchez13 (1071)|19.8.2013 11:19
LW650s je TV z roku 2011, takze sa bude zhanat dost tazko... Treba si dat pozor aby si nekupil TV, na ktorej 2 roky bezalo nejake demo v obchode od rana do vecera...
Dagy2 (3153)|20.8.2013 00:09
ta pokazená vec bol magic motion ovládač. Problém je, že tento ovládač už sa nevyrába a nový typ nefunguje s touto verziou TV. Mala by vraj fungovať wifi klávesnica s touch padom ale neskúšal som to. u mňa beží LW ako zobrazovač takže používam klasické DO od telky pre zap/vyp toť vsjo a na SMART funkcie 1x mesačne sa to dá tiež vydržať.
k LW650s:
- na obraz si fakt nemôžem sťažovať, mám aktivovaný THX režim v servisnom menu, je výborný. Okrem toho dva expertné mody s možnosťou nastavenia všetkého čo existuje. Kalibrácia podľa flatpanels je veľmi podobná THX. Clouding viditeľný len pri zapínaní TV na šedom obraze pri štarte.
- update sw vychádza na túto TV stále. Ale všetko funguje ako má tak osobne som proti update len preto že je niekde na webe. Urobil som raz jeden za 2 roky používania a zmena žiadna.
- DTS navrhujem riešiť ako tu nado mnou - pomocou MMC a digitálny výstup do AVR.
- Prehrávanie z USB HDD funguje inak na 100%, všetky formáty ktoré som mal bez problémov aj s pridaním titulkov v srt formáte.
- Prehrávanie z PC pomocou DLNA je zvrátenosť, navyše DLNA je implementované polovičate takže nefunguje napr prepínanie zvukovej stopy, natiahnutie obrazu a pod
- pripojenie na net káblom funguje na 100% ale na surfovanie to nie je. Prehrávanie youtube a aplikácií v pohode.
- HbbTV funguje po oživení zo servisného menu podľa návodu tu na fore
- Pasívne 3D je predchádzajúcej generácie, tzn. nemožno pri ňom ležať na boku :) ale už so zobrazením 1080i
- streaming z windows phone 8 (Nokia820) funguje výborne