Zdravím,
Potreboval by som poradit s vyberom 55“ LCD s LED podsvietenim do obyvacky. Momentalne tam mam SONY 40W5800 (tu planujem premiestnit do detskej). Pozeram na to z cca 3,5-4,0m tak sa mi zda uz mala. Dlhsiu dobu pozeram fora (je tu toho dost) ale nie som z toho velmi mudrejsi. Stale sa riesi cluding, mazanie, slaba cierna, VA rerzus IPS panel.....
Jedna sa mi o co najlepsie podanie SD (viem ze pri tejto uhlopriecke to je celkom problem) a taktiez sem tam pozeram sport (hokej, tenis,..) tak nechcem aby to „mazalo“ pri rychlych scenach takze min. 100Hz panel.
Co by som „prezil“ by bol lahsi clouding (pri tejto technologii a uhlopriecke, asi tomu nevyhnem ale aspon aby bol co najmensi) a potom by som prezil slabsie podanie ciernej aj ked by nemuselo byt.
3D, smart a ine veci neriesim ale ak tak preferujem pasivne 3D. Este nezaskodilo ak by bola aj s DVB-T2 tunerom.
Moje typy LG 55LM760 (dufam ze tato uhlopriecka ma min. 100Hz panel, nema zase DVB-T2) videl som ho za 1128€ alebo potom SONY 55HX751 okolo 1200€. Este do uvahy prichadza nejaky Samsung 55F6500 resp. 55F6800 (okolo 1100-1200€). Pripadne minulorocny LG 55LM860 za 1362€. Neviem ci je tam az taky rozdiel oproti LG 55LM760. Ale zase uz ma DVB-T2.
Uvazoval som aj o SONY 55W805 (co som pozeral testy tak SD celkom OK, az na horsiu ciernu – IPS panel). Cena 1367€.
Viem ze nevyberam z vlajkovych lodi ale aspon aby to bolo „pozeratelne“. Nie som extra narocny ale zase nechcem kupit totalny „nepozeratelny“ low-end len kvoli nizsiej cene. Idem mi o nejaky middle-range pomer cena/vykon. Hlavne mi ide o co najlepsie podanie SD. Neviem ci sa oplati cakat kym klesnu ceny tohtorocnych modelov a potom nieco vyberat.
Zdroj signalu satelit (ext. prijimac) skylink + obcas film z HDD. Pozeram menej cez den, hlavne vecer a aj v noci.
Plazmu nechcem. Dakujem za Vase odpovede.
Btw: manzelka chce tenky ramcek

. Cenovy limit mi uz nezvysi. Max. 1350€.