Tazatel: Denis.Bede
Znění dotazu: Zdravím, potrebujem poradiť, ako riešiť prepojenie dataprojektoru na premietanie filmov a reproduktorov pre kvalitnejší zvuk, akú kabeláž použiť a aké reproduktory vybrať.
Technika, které se dotaz týká: projektory
Znění dotazu: Zdravím, potrebujem poradiť, ako riešiť prepojenie dataprojektoru na premietanie filmov a reproduktorov pre kvalitnejší zvuk, akú kabeláž použiť a aké reproduktory vybrať.
Technika, které se dotaz týká: projektory
Nejlépe tak, že se vezme zvuk už ze zdroje signálu pro projektor a ne z projektoru. Dotaz je položen tak, že se na něj nedá odpovědět, protože není vůbec nic specifikováno (typ projektory, zdroj signálu, typ repro, jaký je AVR, ..... ), nejsme kouzelníci nebo vědmy.
Mám dataprojektor s multimediálnym centrom pod stropom a potrebujem k nemu pripojit sustavu reproduktorov na vzdialenost zhruba 3-4 metre. Aké sú najvhodnejšie typy reproduktorov, akú kabeláž použiť a čo s čím prepojiť? Najvyhovujúcejšia by bola dvojica aktívnych reproduktorov aké sa používajú k pc napríklad. Vôbec sa v tom nevyznám, pretože s ozvučením nemám skúsenosti, každý dataprojektor ma rozdielne vstupné a výstupné konektory, tak isto reproduktory.
Napisal si to iste, co v prvom prispevku.
Predpokladam, ze pod pojmom "multimedialne centrum" je klasicke MMC, ktore mas prepojene cez HDMI kabel s projektorom (nepises nic viac, nemozme vediet).
V tom pripade pouzijes vystup z MMC ako zdroj pre externe zosilnovac/AVR + repro (alebo nejake ine aktivne riesenie).
Opat - specifikuj a upresne prispevok:
- finalny pocet reproduktorov v danom priestore
- cenovy strop.
- urcenie (film, muzika ... ?)
Predpokladam, ze pod pojmom "multimedialne centrum" je klasicke MMC, ktore mas prepojene cez HDMI kabel s projektorom (nepises nic viac, nemozme vediet).
V tom pripade pouzijes vystup z MMC ako zdroj pre externe zosilnovac/AVR + repro (alebo nejake ine aktivne riesenie).
Opat - specifikuj a upresne prispevok:
- finalny pocet reproduktorov v danom priestore
- cenovy strop.
- urcenie (film, muzika ... ?)
Ano MMC je prepojene s projektorom cez HDMI to je jasna vec, reproduktory by mali byt dva, rozmyslal som aj nad priestorovými (tj. zvuková lista ale z hladiska umiestnenia je to nepraktické, premietať sa bude na plátno na stene - zvuková lista sa dáva pod televízor...), preto zostávam pri verzii s dvoma reproduktormi. Uz viem, ze by mali byt prepojene so zdrojom obrazu, nie s projektorom ako ste skôr napísali, ide ale o to, že pravdepodobne bude potrebným aj AVR, do ktorého pôjdu reproduktory, comu som sa chcel vyhnúť, ale asi sa to nedá. Ide o "domáce kino" v záhradnom domčeku, a nosiť tam na premieranie projektor, MMC, aj receiver je nepraktické. Problémom je, že MMC je nevyhnutné, nakolko klasické filmové projektory nemajú mechaniku ani nepodporujú priame prehrávanie z usb alebo hdd. Práve preto by som chcel vedieť, či sa dvojica aktívnych reproduktorov, ktoré mám napr. napojené na pc, nedajú prepojiť priamo s projektorom alebo s MMC bez nutnosti kupovat ešte aj receiver, alebo iný prístroj na pripojenie s reproduktormi (ci je teda nutne prepojit projektor-MMC(hdmi), MMC-receiver(hdmi) a potom receiver-repro(cinch...alebo niečo také)).
Ty jsi fakt tragéd :-). To, jestli půjdou napojit nějaké PC-repro do MMC nebo projektoru samozřejmě záleží na tom, jestli má MMC nebo projektor dané výstupy a v případě projektoru ještě na tom, zda do nich v případě HDMI pouští výstup. Jenže Ty jsi opět vůbec nic nenapsal, tak jak to máme poznat? Kdyby jsi aspoň napsal takový detail, jaké máš MMC. Jestli máš v MMC klasické audio Cinche (červený + bílý), tak tam aktivní PC repro s největší pravděpodobností připojíš (jako stereo), nebo přes tohle [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]. Jestli tam máš S/PDIF, tak můžeš koupit na stereo převodník. Ale čekej zvuk odpovídající těm repro.
A místo AVR (pokud se nespokojíš s "PC repro") by mohlo stačit třeba Onkyo HTX-22HDX.
A místo AVR (pokud se nespokojíš s "PC repro") by mohlo stačit třeba Onkyo HTX-22HDX.
NEREGISTROVANY ... zacni tym , ze napises aky projektor mas , ake MMC mas .. A Ake PC repraky mas .. na 99% ma kazde MMC vystup , a na neho sa daju zapojit PC repraky (vacsinou su aktivne) ..
inak ja by som na premietanie filmov odporucil pridat center , kvoli zrozumitelnosti dialogov .. spominane Onkyo HTX-22HDX by to zvladlo ..
inak ja by som na premietanie filmov odporucil pridat center , kvoli zrozumitelnosti dialogov .. spominane Onkyo HTX-22HDX by to zvladlo ..