Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

55" do světlé místnosti

petrveit (26)|2.8.2013 13:38
Vybírám 55" LCD vyšší třídy do světlé místnosti s velkými okny na jihozápad. Mám v této době vůbec šanci vybrat nějakou TV, kde se neuvidím jako v zrcadle? Designově se mi líbí vlajkové lodi Panasonic TX-L55WT60 nebo Samsung UE55F8000, ale když jsem se na ně díval v obchodě, obě obrazovky mi přišly dost lesklé. Sony mi přišlo podobné, navíc se mi nelíbí ta nová kostka s logem ve spodku rámečku. Sharp má taky obrazovky lesklé a LG je mi jako značka nesympatická.

Máte někdo zkušenosti, která lesklá obrazovka je nejméně lesklá?

Pokud se dívám v noci, mám vždy zapnuté nějaké tlumené světlo, takže za tmy TV pozorovat nebudu. Předpokládám tedy, že bych měl preferovat IPS panel před Samsungem (?).
Dagy2 (3153)|2.8.2013 14:47
Mám presne rovnakú konfiguráciu obývačky - jedno okno 1.5x1.5 vedľa TV odkiaľ doobeda svieti slnko napriamo a jedno okno zboku.
Vyberal som presne ako ty matnú obrazovku. síce chlapci v sony centre Harfa mi tvrdili že sa nič neodráža ale presne v ich obchode bola v TV vidieť predavačka za pokladňou namiesto obrazu :) a to chlapci kapitulovali.
Mám 55" LCD a samozrejme LG, ale 2011. Matné tienitko funguje perfektne, aj pri priamom svite slnka "do tváre" je obraz OK. Na CRT ktorá tam bola predtým bolo ťažko čo vidieť.
petrveit (26)|2.8.2013 15:15
Díky Dagy, LG ještě i nyní vyrábí něco lepšího s matným panelem? To mně přijde, že by to byla rarita.
Dagy2 (3153)|4.8.2013 15:52
Fakt netuším, na telky som v obchode nepozeral hodne dlho, takže netuším ako sú na tom 2013 modely.
Skôr som ti to dal ako referenciu - ak by si mal možnosť niekde vidieť LG LW650s, LV5500, LW980s - táto matnosť obrazovky je výborná aj do presvetlených miestností a tam, kde svetlo dopadá na divákov a odráža sa priamo do telky.

Pôvodný môj zámer bol Sony - pretože jednu matnú už som mal - ale zistil som, že u veľkých a lepších modelov už robia len lesklé gorilla sklo. Preto ten príklad z Harfy, kde to mali presne postavené tak ak ot onemá byť.
na jeseň 2011 bol ten LG snáď jediný matný model.
eevil (92)|6.8.2013 22:51
Na Philips jsi se díval? Třeba 7.ková řada má IPS a bude určitě polomatná...
petrveit (26)|7.8.2013 04:41
Od Philipsu mě odrazují problémy se software, na které narážím snad v každé recenzi. A protože vlajkové lodi bývají softwarově celkem nadupané, tak s Philipsem nevím...
eevil (92)|7.8.2013 05:06
No za prvé můžeš telku do 14 dnů vrátit. Za druhé se to Philips snaží řešit novým firmwarem. Přiznám se, že problémy se softem zmizely až cca rok po zakoupení TV...Ale nebylo to nic,co by znemožňovalo chod TV jako takové. Pak ti zbývá asi opravdu to LG nebo zatemňovací závěsy;)
Ladys (1829)|7.8.2013 07:00
Starosti se softem ti odpadnou, hnedka jak si uvedomis k cemu TV budes pouzivat.
KamilZ (10277)|7.8.2013 07:51
eevil (92)|7.8.2013 11:42
No jo zase jeden názor ze sta...Z toho se závěry dělat nedají.
matusco (376)|7.8.2013 11:59
KamilZ (10277)|7.8.2013 13:17
eevil: jenže to není ojedinělý názor na firmware Philips.
eevil (92)|7.8.2013 17:20
[QUOTE=KamilZ;463904]eevil: jenže to není ojedinělý názor na firmware Philips.[/QUOTE]
Ok ok, na všechno se vedou nějaké plky...nejlepší bude zkusit, popřípadě vrátit...
petrveit (26)|8.8.2013 20:34
[QUOTE=matusco;463899]http://www.hdtvtest.co.uk/news/bright-room[/QUOTE]

Díky za zajímavý odkaz. Jen škoda, že až tak moc neporadil :rolleyes:, chtěl bych totiž vybrat právě mezi Samsung UE55F8000, Sony KDL-55W905A a Panasonic TX-L55WT65B, které doporučují všechny... Snad nejlíp tam chválí anti-reflective filter u Panasonicu. Ve tmě se nikdy nedívám, vždy jede aspoň lampa, takže jestli IPS nebo PVA je jedno. Nebo je do světlé místnosti lepší IPS? 3D taky nesleduji.
tdlmarek (1566)|8.8.2013 20:59
[QUOTE=petrveit;463982]Ve tmě se nikdy nedívám, vždy jede aspoň lampa, takže jestli IPS nebo PVA je jedno.[/QUOTE]
Koukám, že tu koluje další nesmyslný mýtus.

Není, rozdíl mezi IPS a PVA lze v pohodě pozorovat jakmile do místnosti přestane pálit slunce a je celkem jedno, jestli je rozsvícená jenom lampa nebo třeba i hlavní světlo. Nechápu, kde se vzala ta domněnka, že snad černá plazmy/konstrast VA panelů/clouding LCD TV lze pozorovat jenom ve sklepě bez oken a nesmím si rozsvítit ani displej mobilu.

Tím nechci kritizovat IPS panely - osobně proti nim nic nemám, na to jsou tu jiní. Rád bych ale uvedl na pravou míru, že jak slabiny IPS panelu tak i obecné neduhy LCD rozhodně nevyžadují zcela zhasnutou místnost, aby si jich člověk všiml.
roman.t (11)|5.9.2013 12:28
[QUOTE=Ladys;463885]Starosti se softem ti odpadnou, hnedka jak si uvedomis k cemu TV budes pouzivat.[/QUOTE]

Tos zabil :-))) Televize je na koukání, ne na hraní, i když se také přikláním k názoru LG. Sice nevyužiju všechny funkce naplno, ale je to pohoda tam mít internet a pár šikovných aplikací :-)