Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Problém s vypalováním full hd videa na dvd nosič.

mirek.111 (19)|27.7.2013 22:04
Dobrý večer, mám menší problem. koupil jsem si před časem full hd kameru ale přišel jsem na to že jakýkoliv záznam natočený toutou kamerou nemůžu vypálit na svém PC. Jelikož je video příliš pamě´tově velké tak počitač třeba jen 10 min. záznam dlouho konfiguruje třeba i hodinu než začne vůbec vypalovat.Samozřejmně že ukládam i na HDD ale chci záznamy ukládat i na DVD nosiče. Ptám se tedy jaký program bych měl mít ve svém PC abych bezproblemově vypalovat full záznamy v nesnížene kvalitě. Nebo musím vlastnit nějaký blu rey rekorder.Děkuji za jakoukoliv radu.
vivid.sk (11472)|27.7.2013 22:09
Program nemusis mat ziadny, uz aj samotny OS (predpokladam, ze mas Win7/Vistu) vie napalovat na media (aj ked je to len nudzove riesenie). Odporucam ti vsak naozaj BD rekorder a napalovat na BD media, pretoze na DVD ti toho naozaj vela nevojde.

Predpokladam, ze tvoj problem spociva v tom, ze si to prehnal cez nejakeho "nera" ktory to konvertuje na format DVD Video. To je nespravne. Vypaluj media ako DVD ISO/UDF, nie DVD VIDEO.
mirekv (7169)|28.7.2013 07:57
Nepíšeš v čem vypaluješ. Pokud vypálíš v IMGBurnu jako data, tak nemůže být problém.
MONYS (460)|28.7.2013 10:27
Nezminujete jakou kameru máte ale ke každé kameře je dodáván program(jednoduchý) s kterým můžete svá videa sestříhat a zároveň převést na dvd či bluray disc vše prog. umí. Např.ke kam. Panas je dodáván HD WRITER jak se to jmenuje u SONY/CANON nevím .Zde vytvoříte pokud nahráváte full hd avchd disk na obyčejné DVD ovšem jen asi max.40 min.Ten ale neumí přehrát obyč. přehrávač a je potřeba koupitBR player.Nové přehrávače BR už podporují AVCHD 2s rozlišením 50p(progresive).Jiným řešením je MMCs HDD přehraje téměř každý formát.
BEPE (539)|28.7.2013 15:13
Hlavně není uvedeno:
- jestli má video být nahráno na DVD jako data (omezení na 4,7 GB, resp. dvojnásobek u verze DL), nebo jako klasické DVD ( v tom případě nemůže být o full HD řeč)
- jaký je výkon počítače a jak velká je operační paměť (také to může vypalování ovlivnit)
Jinak pro full HD jedině nosič BD; osobně používám pro přímé vypalování Adobe Encore CS5.1 a pro dodatečné pálení, z BD adresáře na HDD, Nero 10.
ai (2993)|28.7.2013 17:09
na DVD, kde ulozis video tak jak je jako data by nemel byt datovy tok vetsi nez 18Mbit/s , zjistit jaky datovy tok ta kamera ma, bud ve specifikacich pro kameru nebo programkem mediainfo

40min se mi zda moc trochu, 25Mbit video ma na 1 hodinu skoro 11GB, tedy na kapacitu DVD=4,3 GB by 25Mbit/s video asi odpovidalo 23 minutam,..., na 40 min by musel byt datovy tok kolem 15Mbit/s, coz neni avchd, ale nejaky LQ mod v kamere (normalni HD kamera).Ale u nejakych levnejsich kamer tech asi 15Mbitu muze byt jako hlavni record mode ...