Licence Edius 6.5
Zdravím,
mám OBROVSKEJ problém!
Na licenčním serveru Grass Valley mám na svém účtu aktivované dvě licence a přitom nemám žádné PC s aktivovaným Ediusem. Nebudu tady vysvětlovat, jak se to stalo, ale stalo se. Kontaktoval jsem přímo podporu na Grass Valley a jsem z jejich přístupu opravdu znechucený. Není tam nikdo, kdo by mi byl schopen pomoci a prostě bez řečí uzavřeli moje dva otevřené servisní případy. Pak mi ještě poslali dotazník na zpětnou vazbu, abych jim řekl, jak jsem byl s podporou spokojen. Kdyby nebyli v USA a EMEA supportu, myslel bych, že jsou z ČR. Hrůza.
Kontaktoval jsem také SYNTEX a ti se k mému problému postavili trošičku lépe, nicméně také odeslali můj problém k řešení do Japonska. A zatím žádná reakce. Budeme čekat. Uvidíme, třeba japončíci něco vymyslí.
Vás se chci ale zeptat, jestli nemáte někdo podobnou zkušenost a nějaký akceschopný kanál k řešení.
Díky za jakoukoli pomoc.
mám OBROVSKEJ problém!
Na licenčním serveru Grass Valley mám na svém účtu aktivované dvě licence a přitom nemám žádné PC s aktivovaným Ediusem. Nebudu tady vysvětlovat, jak se to stalo, ale stalo se. Kontaktoval jsem přímo podporu na Grass Valley a jsem z jejich přístupu opravdu znechucený. Není tam nikdo, kdo by mi byl schopen pomoci a prostě bez řečí uzavřeli moje dva otevřené servisní případy. Pak mi ještě poslali dotazník na zpětnou vazbu, abych jim řekl, jak jsem byl s podporou spokojen. Kdyby nebyli v USA a EMEA supportu, myslel bych, že jsou z ČR. Hrůza.
Kontaktoval jsem také SYNTEX a ti se k mému problému postavili trošičku lépe, nicméně také odeslali můj problém k řešení do Japonska. A zatím žádná reakce. Budeme čekat. Uvidíme, třeba japončíci něco vymyslí.
Vás se chci ale zeptat, jestli nemáte někdo podobnou zkušenost a nějaký akceschopný kanál k řešení.
Díky za jakoukoli pomoc.
Tomu nerozumím jak můžete mít aktivovány 2licence když tvrdíte že na pc žádný ED.nainstalován nemáte.Něco jste musel mít nainstalováno a zaregistrováno.Pokud ano před odinstalací ED.jste jej deaktivoval aby jste si zachoval stále první licenci?
Já o tom tady nechci psát žádné detaily, protože by se mohla rozpoutat pitomá nikam nevedoucí debata. Obecně jde o to, že když jsem chtěl spustit deaktivaci, vrátilo to chyby. Stejné to bylo i s offline deaktivací. Všechny chybové kódy jsem do GV poslal. Nikdo z GV, ani ze Syntexu, ani já tomu nerozumíme. V GV mi tvrdí, že něco takového se jim ještě nestalo. Nejspíš jsem mohl udělat něco špatně, ale nikdo jsme nepřišli na to, co to bylo.
Od lidí tady na tomto fóru chci jen vědět, jestli někdo někdy řešil nějaké jiné potíže s aktivací licencí a nemá náhodou kontakt na někoho, kdo je trošičku schopen reagovat. Z GV se totiž dostaví jedna odpověď za několik dní, z Japonska se zatím neozývají vůbec a to už je to tam taky docela dlouho.
Od lidí tady na tomto fóru chci jen vědět, jestli někdo někdy řešil nějaké jiné potíže s aktivací licencí a nemá náhodou kontakt na někoho, kdo je trošičku schopen reagovat. Z GV se totiž dostaví jedna odpověď za několik dní, z Japonska se zatím neozývají vůbec a to už je to tam taky docela dlouho.
nooo, fuha...našťastie takéto problémy s Ediusom som nemal. kupoval som asi pred troma mesiacmi. Aj ked teraz ma hneva, že vypustili sedmičku s podporou Blackmagic.
Hlásím, že už je vše v pořádku. Pánové v GV mi vše (ručně) upravili. Takže teď už mám zase k dispozici tři plné licence. Uf.... ale chvíli se mi orosilo čelo :-)
Na webu GrassValley je ke stažení updater Ediusu na v.6.55. Ten už má jít naistalovat i na Win8.1.Preview a později na ostrou verzi.
Ještě se chci zmínit o licenci, na to pozor, pokud někdo bude Edu zkoušet pod Win8.1.Preview. Tuto zkušební verzi nebude možno aktualizovat na ostrou a bude nutno vlastně provést novou instalaci Windows vč. instalace všech programů. Proto nezapomenout Edu deaktivovat! A tady právě se nachází jeden dosti značný zádrhel!!
Protože jsem chtěl vyzkoušet Win8.1.Preview, chtěl jsem Edius v.6.54 deaktivovat, abych případně o licenci nepřišel. Ale deaktivace se nepovedla a naskočila hláška, že je limit deaktivací vyčerpán. Nevím je-li někde uvedeno, kolik deaktivací a aktivací je povoleno.
Obrátil jsem se na Syntex Pha a musím pochválit pp. Vodrážku a Janču, že to s GV vyřídili, ale na otázku kolik aktivací/deaktivací je možno provést a zda existuje nějaký limit odpověď nedostali.
Myslím že toto story může někomu pomoci a vyvaruje se podobných trablů, které se v mém případě vyřešily dobře!
Protože jsem chtěl vyzkoušet Win8.1.Preview, chtěl jsem Edius v.6.54 deaktivovat, abych případně o licenci nepřišel. Ale deaktivace se nepovedla a naskočila hláška, že je limit deaktivací vyčerpán. Nevím je-li někde uvedeno, kolik deaktivací a aktivací je povoleno.
Obrátil jsem se na Syntex Pha a musím pochválit pp. Vodrážku a Janču, že to s GV vyřídili, ale na otázku kolik aktivací/deaktivací je možno provést a zda existuje nějaký limit odpověď nedostali.
Myslím že toto story může někomu pomoci a vyvaruje se podobných trablů, které se v mém případě vyřešily dobře!
Zdravím, v souvislosti s licenční politikou to mají v GV nějak nedotažené. Poslal jsem jim několik dotazů na počet aktivací/deaktivací a ani ťuk. Nikdo se neozval. Před pár dny jsem aktivoval novou instalaci Edius 7 a jen tak cvičně jsem chtěl zkusit deaktivaci. Pár minut poté. A vyletěla na mě stejná hláška o překročení počtu deaktivací. Takže to vypadá jako kdyby byl limit jedna. Asi blbost, ale kdo to rozsekne, když GV dělá mrtvého brouka. Chtěl jsem po nich taky nějaký dokument nebo odkaz, kde je to popsané. Nic neodpověděli.
[QUOTE=Pavel2000;468456]Zdravím, v souvislosti s licenční politikou to mají v GV nějak nedotažené. Poslal jsem jim několik dotazů na počet aktivací/deaktivací a ani ťuk. Nikdo se neozval. Před pár dny jsem aktivoval novou instalaci Edius 7 a jen tak cvičně jsem chtěl zkusit deaktivaci. Pár minut poté. A vyletěla na mě stejná hláška o překročení počtu deaktivací. Takže to vypadá jako kdyby byl limit jedna. Asi blbost, ale kdo to rozsekne, když GV dělá mrtvého brouka. Chtěl jsem po nich taky nějaký dokument nebo odkaz, kde je to popsané. Nic neodpověděli.[/QUOTE]
Kam jsi ty dotazy posílal?
Kam jsi ty dotazy posílal?
Jak už jsem se před časem psal, trable s licencí mi dopadly dobře. Ale nedalo mi to a tak jsem poslal dotaz na Customer Support. Ještě upřesňuji, že se jedná o studentskou verzi Educational, kterou mám od vnuka. A ejhle, přišla následující odpověď:
> Hello Frantisek,
>
> The Edius 6.5 Educational uses a single license and is good for up to 2 PC installations but a user may operate only one PC per an Edius
licensed seat at one given time. Should a PC require servicing, we highly suggest to first de-activate the Edius software so you do not lose
a permitted license installation and then you may re-install your Edius software without maxing out your licenses, we are not aware of an
activation/de-activation limitation as long as they are done correctly.
>
>Thank You,
>
Grass Valley Customer Support
STROJOVÝ PŘEKLAD OD GOOGLE:
Dobrý den, František,
Edius 6.5 Vzdělávací používá jedné licence a je dobré pro až do 2 PC zařízení, ale uživatel může pracovat pouze jeden počítač za licencovaného na EDIUS sedadlo v jednom daném okamžiku. Pokud počítač vyžaduje servis, vřele doporučujeme nejprve de-aktivovat EDIUS software, takže nemusíte ztrácet povolenou licenci instalaci a pak můžete znovu nainstalovat software EDIUS aniž by maxing své licence, nejsme vědomi aktivaci / deaktivace omezení, pokud se provádí správně.
Děkujeme,
Grass Valley Zákaznická podpora
Z toho bych soudil, že jsou licence dvě (může se to týkat školní verze), ale na aktivačním serveru jsem měl licence tři. Tak nevím co si myslet. Pro mně je důležité, že to funk, funk.
> Hello Frantisek,
>
> The Edius 6.5 Educational uses a single license and is good for up to 2 PC installations but a user may operate only one PC per an Edius
licensed seat at one given time. Should a PC require servicing, we highly suggest to first de-activate the Edius software so you do not lose
a permitted license installation and then you may re-install your Edius software without maxing out your licenses, we are not aware of an
activation/de-activation limitation as long as they are done correctly.
>
>Thank You,
>
Grass Valley Customer Support
STROJOVÝ PŘEKLAD OD GOOGLE:
Dobrý den, František,
Edius 6.5 Vzdělávací používá jedné licence a je dobré pro až do 2 PC zařízení, ale uživatel může pracovat pouze jeden počítač za licencovaného na EDIUS sedadlo v jednom daném okamžiku. Pokud počítač vyžaduje servis, vřele doporučujeme nejprve de-aktivovat EDIUS software, takže nemusíte ztrácet povolenou licenci instalaci a pak můžete znovu nainstalovat software EDIUS aniž by maxing své licence, nejsme vědomi aktivaci / deaktivace omezení, pokud se provádí správně.
Děkujeme,
Grass Valley Zákaznická podpora
Z toho bych soudil, že jsou licence dvě (může se to týkat školní verze), ale na aktivačním serveru jsem měl licence tři. Tak nevím co si myslet. Pro mně je důležité, že to funk, funk.
Mysli si to, že někdo udělal instalace+aktivace 2 a více. Pokud chceš ED používat na dalším stroji musíš provést korektní odinstalaci na jiném stroji.
Odinstalace provádí i "odregistraci" odinstalovávané instalace na registračních serverech Canopusu.
Jinak takovéto dotazy přeci můžeš posílat přímo na [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]. Oficiálního distributora výrobků od Canopusu (Grass Valley) pro ČR.
Odinstalace provádí i "odregistraci" odinstalovávané instalace na registračních serverech Canopusu.
Jinak takovéto dotazy přeci můžeš posílat přímo na [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]. Oficiálního distributora výrobků od Canopusu (Grass Valley) pro ČR.
Milý RoPo, kdyby jsi si přečetl na tomto vláknu můj příspěvek ze 17.9.1013 07:48 (cituji: Obrátil jsem se na Syntex Pha a musím pochválit pp. Vodrážku a Janču, že to s GV vyřídili, ale na otázku kolik aktivací/deaktivací je možno provést a zda existuje nějaký limit odpověď nedostali), tak bys mi snad tak "dobře" neporadil, kam posílat dotazy! :-!!!
Dotazy jsem posílal na Support pomocí web formuláře na stránkách GV. Oni už mi odepsali, že limit aktivací/deaktivací je 4 za měsíc. Ale je to divné, protože mě to nešlo deaktivovat a určitě jsem limit čtyř nevyčerpal.
Také nevím jak si to vykládat. Mně napsali že si nejsou vědomi nějakého limitu aktivací a deaktivací, tobě že je limit 4 za měsíc a pracovníkům Syntexu na to neodpověděli vůbec. Jinak dle nich mohu mít Edu nainstaleného na 2 PC, ale v daném okamžiku mohu pracovat pouze na jednom!! :D To je tedy šaráda!
Edu mám na noťasu a stolním PC. Dnes jsem chtěl deaktivovat Edu z noťasu a také to zase nešlo i když jsem 4 deaktivace nevyčerpal.
Napadá mne jediné řešení: Budu zálohovat HDD s Ediusem tím, že budu HDD klonovat a na aktivace a deaktivace kašlat. Objevil jsem program True Image 2013 od Acronisu a kupodivu klony fungují! :-!!! Jen to chce několik HDD. Při dnešních cenách HDD je to lepší řešení než kupovat Edius i jako upgrade!
Edu mám na noťasu a stolním PC. Dnes jsem chtěl deaktivovat Edu z noťasu a také to zase nešlo i když jsem 4 deaktivace nevyčerpal.
Napadá mne jediné řešení: Budu zálohovat HDD s Ediusem tím, že budu HDD klonovat a na aktivace a deaktivace kašlat. Objevil jsem program True Image 2013 od Acronisu a kupodivu klony fungují! :-!!! Jen to chce několik HDD. Při dnešních cenách HDD je to lepší řešení než kupovat Edius i jako upgrade!
Zdravím.
Jelikož také vlastním Edius 7 a docela mě zaskočilo Vaše info, jak je jednoduché přijít o licence, tak Vás chci poprosit, zda by jste nepopsal postup zmiňovaného klonování pomocí acronis softu. Třeba jenom bodově, co kde nastavit a kolik externích disků je potřeba?
Lze zhotovit pouze klonování složek Eiusu, nebo je nutné klonovat celý disk?
Acronis také vlastním, ale zatím jsem neměl čas se sním blíže seznámit....
Věřím , že by to mohlo pomoci i ostatním uživatelům střižny Edius. Předem děkuji.
Jelikož také vlastním Edius 7 a docela mě zaskočilo Vaše info, jak je jednoduché přijít o licence, tak Vás chci poprosit, zda by jste nepopsal postup zmiňovaného klonování pomocí acronis softu. Třeba jenom bodově, co kde nastavit a kolik externích disků je potřeba?
Lze zhotovit pouze klonování složek Eiusu, nebo je nutné klonovat celý disk?
Acronis také vlastním, ale zatím jsem neměl čas se sním blíže seznámit....
Věřím , že by to mohlo pomoci i ostatním uživatelům střižny Edius. Předem děkuji.
Já klonuji zásadně celý systémový disk, t.j. včetně OS a nainstalovaných programů, jen tak tam je i MBR a tím i GV LicenseManager! Samotné služky Ediusu asi fungovat nebudou, nezkoušel jsem to, ale podle toho, že třeba trial nelze naistalovat 2x, jsou údaje zalezlé v registrech a Eda si je umí najít! Ještě poznámka: Trial True Image 2013 klonování neumí, to je až v plné verzi! Jinak je na webu Acronisu i český manuál, který má 230 stránek. Tam se snadno dá všechno najít!
Ještě doplnění ke klonování: počet disků - originál a druhý na který se klonuje. Zavádějící asi bylo, že jsem napsal několik disků. Klonuji totiž jak na stolním PC,
tak na noťasu. Klonování provádím vždy když nainstaluji několik dalších programů nebo jejich upgrade. Takže mám 3, jeden v PC, druhý jako zálohu (kdyby se při klonování
něco popsulo, ale není to nutnost) a na 3. klonuji. Při klonování mám originál (zdrojový) i cílový HDD v počítači. Na exterňák jsem to nezkoušel, z exterňáku systém nezavádím!
U noťasu to provádím tak, že mám v chladící podložce umístěný druhý HDD na který klon provádím. (Do NTB se mi 2 HDD nevejdou)!
Disky nemusí mít stejnou kapacitu, v NTB mám SSD 120 GB (rozdělený na 2 logické disky) a v podložce plotnový 750 GB. Při klonování si program sám cílový disk rozdělí.
Vlastní postup klonování popisovat nebudu, opisoval bych manuál, který si každý kdo má uvedený program legálně může stáhnout z webu, v triálu klonování stejně nefunguje.
tak na noťasu. Klonování provádím vždy když nainstaluji několik dalších programů nebo jejich upgrade. Takže mám 3, jeden v PC, druhý jako zálohu (kdyby se při klonování
něco popsulo, ale není to nutnost) a na 3. klonuji. Při klonování mám originál (zdrojový) i cílový HDD v počítači. Na exterňák jsem to nezkoušel, z exterňáku systém nezavádím!
U noťasu to provádím tak, že mám v chladící podložce umístěný druhý HDD na který klon provádím. (Do NTB se mi 2 HDD nevejdou)!
Disky nemusí mít stejnou kapacitu, v NTB mám SSD 120 GB (rozdělený na 2 logické disky) a v podložce plotnový 750 GB. Při klonování si program sám cílový disk rozdělí.
Vlastní postup klonování popisovat nebudu, opisoval bych manuál, který si každý kdo má uvedený program legálně může stáhnout z webu, v triálu klonování stejně nefunguje.