Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

Philips 8404 32'' a UPC

reiter (4)|23.7.2013 01:04
Ahojte, mám trošku offtopic dotaz ohledně tohoto televizoru,ale třeba jej ještě někdo vlastníte. Doteď jsem používal pouze DVB T tuner a vše bylo vpohodě. Včera jsem si pořídil connex kartu od UPC. Po prohledání různých fór jsem si v servisním menu aktivoval DVB C pro českou republiku.
Po nainstalaci kanálů se mi ale nezobrazují všechny kanály, které jsem měl na předchozí TV (Samusung monitor). Hledání mi našlo cca 140 kanálů. Když změním zemi na např Německo, tak mi TV najde všechy (asi) kanály - jejich přes 180 (např óčko, mtv apod, které u volby česká republika chybí), ale zase bohužel nejde EPG v češtině.
Nevíte někdo, jak docílit toho, aby u volby země čr televizor našel všechny kanály nebo jak u volby jiné země mít EPG s českými znaky?
peto.vac (525)|23.7.2013 01:40
Skor by som kontaktoval UPC,moze byt vadna karta...
KamilZ (10277)|23.7.2013 05:26
Karta s tím nemá nic společného, je pouze pro dekódování. Jestli je ani nenaladíš, tak je problém jinde..
reiter (4)|23.7.2013 08:14
[QUOTE=KamilZ;462764]Karta s tím nemá nic společného, je pouze pro dekódování. Jestli je ani nenaladíš, tak je problém jinde..[/QUOTE]

Naladit je naladím, viz výše. Ale prostě nechápu proč při výběru země v TV na Německo naladím UPC kanály všechny, které mám předplacené a při výběru země ČR jen část....
Vybraná země Německo by mi ani tak nevadila,kdyby se poté zobrazovalo EPG v češtině....
KamilZ (10277)|23.7.2013 08:34
Má odpověď Tě asi neuspokojí, ale protože je to 3 roky starý Philips, navíc s DVB-C aktivovaným přes servisní menu. Prostě nemá ve firmware pro ČR nastavené potřebné parametry. Asi jediné, co můžeš zkusit, je více zemí. Firmware máš předpokládám poslední, co na TV vyšel.
Zkus to ještě proladit ručně, někde tady na fóru jsem zahlédl parametry, dával je sem tuším Retiree.
reiter (4)|23.7.2013 08:47
Díky aspoň za to, zkusím pohledat. Přinejhorším asi budu muset zkousnout paznaky u EPG v češtině, když na volbu jiné země než ČR se televize naladí vpohodě. Jinak jo, firmware je poslední, zkoušel jsem u EPG vybrat i načíst ze sítě místo z tuneru a taky to mrví češtinu...
Ivo Mašek (10205)|23.7.2013 09:34
[QUOTE]Hledání mi našlo cca 140 kanálů. Když změním zemi na např Německo, tak mi TV najde všechy (asi) kanály - jejich přes 180 (např óčko, mtv apod, které u volby česká republika chybí), ale zase bohužel nejde EPG v češtině.[/QUOTE]
[QUOTE]ale protože je to 3 roky starý Philips,[/QUOTE]
U těchto TV (stejný problém měl Panasonic), se oficiálně neudával tuner pro DVB-C, i když tam byl. Protože nebyl určen pro ČR (a možná vůbec pro střední Evropu). Ovšem "šťouralové" přišli na to (už v té době), že tam tuner pro kabelovku je, a tak to zkoušeli zprovoznit. U Phipse se musí ladit Německo, u Panasonicu se musí ladit Švédsko, nebo Finsko.
Nové TV těchto značek s tím již problém nemají.
reiter (4)|23.7.2013 09:57
jojo, díky, na to jsem přišel. Ono se dá sprovoznit i pro ČR přes servisní menu, jak jsem psal výše, ale potom nenaladí tolik programů, jako když je zvoleno Německo. Bohužel při volbě "Německo" nefungují české znaky u EPG, což asi nijak obejít nejde nebo nevím jak....
sanchez13 (1071)|23.7.2013 17:02
Urcite skus nechat nastavenu krajinu na CZ a rucne nastav parametre upc. Zaberie to viac casu, ale pri rucnom ladeni by to malo naladit vsetko...
Hlavne je treba spravne nastavit parametre konkretneho multiplexu (frekvenciu, symbol rate, qam) a potom na nom vyhladat programy...
A toto zopakovat pre vsetky...
Frekvencie a parametre najdes tu:
http://www.upc.cz/pdf/Frekvencni_prehled_digitalni_kabelove_televizee.pdf
Retiree (659)|23.7.2013 17:44
sanchez13 odkazuje na správnou tabulku, ale ta se může na první pohled zdát poněkud nepřehledná, takže stručně:
Všechny multiplexy DVB-C UPC používají QAM 64 a SR 6900. Jedinou výjimkou je první multiplex na 618 MHz, který má QAM 256 (SR stejná, 6900). Naladit by se mělo 135 tv programů.