Původně odesláno od
Jenda.ABC
Zdravím!
Pořídil jsem si novou TV - konkrétně "Sencor SLE 2652M4" - a mám s ní takový problém:
Síla i kvalita signálu (jsem srozuměn s tím, že tyto dva ukazatele nejsou vždy úplně vypovídající) naladěných programů se blíží ke 100 %. Když ale okolo projíží auto, signál se výrazně zhorší. Je to kus od kusu - někdy třeba řvoucí pragovka naložená dřevem nic nezpůsobí X poměrně nový osobák rozkostičkuje signál natolik, že se obraz a zvuk na několik sekund úplně ztratí.
V domě jsou ještě 2 další televize (staré CRT modely) s připojenými STB. Jejich příjem ale projíždějící auto neovlivní - přestože jsou všechny 3 televize připojené k jedné anténě s naprosto stejně naladěnými kanály.
Přesměrování antény nebo příjem signálu z jiných vysílačů nemá na tento problém žádný vliv. Stejně tak odpojení dalších dvou televizí signál nezlepší. Výměna klasické venkovní antény za pokojovou anténu také nic nevyřešila.
Zkoušel jsem k TV připojit stolní STB (2 různé modely) - od kostičkování byl pokoj. Takové řešení pro mě ale nepřipadá v úvahu - stolní STB, který vlastním, na rozdíl od toho v TV není schopný přijímat HD programy, má problém s rozlišováním poměru obrazu a nechci mít na stole navíc ještě další ovladač...
Je možné, že je v TV nějaký slabší přijímač než ve stolních STB? Existuje nějaká pomoc nebo mám prodejci TV omlátit o hlavu (popravdě řečeno, TV sama o sobě není nic moc, ale co by člověk za ty peníze čekal)?
Díky za rady!
Jan