Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: Jak převedu staré "8- celuloid" filmy na DV...?

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele maron
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    74

    Ahoj lidičky,
    kámoš mi poradil tyto stránky a tak jsem tu jako zelenáč...

    Můj děda mi dal nadliský úkol. Nějak dostat jeho staré filmy na VHSku nebo DVD. Viděl u mne pár filmů z DV8ky a to jak jsem je prohnal skrz PC.

    Chtěl jsem to natáčet při promítání na DV8, ale je to hrůza... nějak to hrozně "pulzuje" při zobrazování na LCD hledáčku. Raději si nechám poradit něžli si prošlapávat vlastní cestičku, která nikam nepovede...
    PROSÍM poradte, pokud víte jak.
    Díky Makey
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu pořád Avatar uživatele mirekv
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    7,799

    trochu to popiš, z osmičky kamery, nebo jak?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Je tu pravidelně Avatar uživatele BOBA
    Registrace
    May 2004
    Příspěvků
    604

    Citace Původně odesláno od Makey
    Ahoj lidičky,
    kámoš mi poradil tyto stránky a tak jsem tu jako zelenáč...

    Můj děda mi dal nadliský úkol. Nějak dostat jeho staré filmy na VHSku nebo DVD. Viděl u mne pár filmů z DV8ky a to jak jsem je prohnal skrz PC.

    Chtěl jsem to natáčet při promítání na DV8, ale je to hrůza... nějak to hrozně "pulzuje" při zobrazování na LCD hledáčku. Raději si nechám poradit něžli si prošlapávat vlastní cestičku, která nikam nepovede...
    PROSÍM poradte, pokud víte jak.
    Díky Makey
    Taky se na to chystám, hodně jsem toho pročetl a proto bych se chtěl zeptat
    jestli už někdo zkoušel program 8mm2avi , jak se mu s ním pracovalo a jestli je výsledek uspokojivý. Dík.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele clee
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    6,731

    potrebujes kameru s manualnim ostrenim a zaverkou, jinak se tim ani nepokousej zabejvat...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Je tu pravidelně Avatar uživatele arkij
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    546

    Někde jsem to tady v minulosti psal. Kdyby jsi hledal takj najdeš:
    Před rokem jsem to dělal a dá se to i v amatérských podmínkách

    1) Promítačka musí mít regulovatelné otáčky a nastavíš promítání na bílou matnou čtvrtku na zdi (já jsem použil fotopapír A3 od Epsonu, co mám do tiskárny)
    2) Kameru na stativu tak, aby byly osy co nejrovnoběžnější a záběr se shodoval s promítaným obrazem
    3) vypnout stabilizátor, zaostřit ručně, clonu také ručně, bílou vyvážit při promítání zaváděcího svitku (nažloutlý)
    4) nastavit otáčky promítačky tak, aby obrázek na kameře co nejméně kmital (sladit závěrky tak, aby kamera nesnímala černou mezi filmovými políčky)
    5) Udělat si vzorek a případně vše ještě zkorigovat

    Pak už jenom přehazovat filmy a nahrávat (podotýkám, že potmě), další zpracování stejné jako u formátu DV, ve střihovém SW, necháš-li na pozadí jemně vrnět nasnímaný zvuk promítačky a v závěru Ti film "shoří" (efekt z UMS), je dojem dokonalý.

    Mírně lze i nasnímané záběry vylepšit (filtry, gama apod.), ale jen opatrně.

    Myslím, že na archiv pár domácích amatérských filmů to stačí, chce to ale shrnout najednou, aby se člověk nemusel piplat s nastavení znovu. Dokonce docela dobře vypadal i barevný ORWO.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pořád Avatar uživatele ODSakEda
    Registrace
    Aug 2004
    Příspěvků
    2,310

    Makey -nech si to udělat!!!

    krtek tady někde na TVfreaku tuším dával odkaz na firmu kde dělá profi na zakázku i digitalizace filmu a pod. starších analogových formátů videí.

    O So točí (hlavně šílence co se žení a ještě si to nechaj zdokumentovat...), tak možná až v Po se tady objeví a poradí!
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček Avatar uživatele maron
    Registrace
    May 2005
    Příspěvků
    74

    Ahoj lidičky.

    To: MirekV.
    No, nevím co popsat. Prostě filmy jsou němé, natočené kamerou- "Admira 8mm".

    To: clee.
    Chtěl bych to zpětně natočit kamerou DV8 - Sony DCR-TRV235E.
    Ostření manual-OK
    Clona manual - no, přiznám se, že nevím která bije. dosud jsem nic takového nepoužil, nevím kde to hledat. Aha, kouknu se do manuálu
    Sladit otáčky- to, jako tou manual clonou?

    Díky všem za reakce. Makey
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Čestný člen Avatar uživatele clee
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    6,731

    no clona i zaverka by mela bejt manualni, to pulzovani dorovnas zaverkou
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Je tu pořád Avatar uživatele exTNT
    Registrace
    Sep 2004
    Příspěvků
    1,434

    Tady je to dost hezky popsaný:
    http://www.stereovideo.cz/old/9801/9801jak.htm
    A tady je pro představu ten hamáckej hranol:
    http://www.conrad.cz/DetailPage.asp?DPG=48411
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Je tu pořád Avatar uživatele Krtek
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    1,301
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    544

    Má někdo zkušenost s tím Telescreen Video 3 v 1. Jakou má ta matnice velikost a jaká je její kvalita?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Je tu občas
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    207

    prepis 8mm filmu zde

    Kód:
    http://www.husnik-video.cz
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    2

    Citace Původně odesláno od clee Zobrazit příspěvek
    no clona i zaverka by mela bejt manualni, to pulzovani dorovnas zaverkou
    Ted se pokousim o neco podobneho. Promitnout 8mm video na zed a sejmout to DV kamerou. Nejvic mi vadi problikavani. Asi to bude tim, ze je jina snimkova frekvence . DV kamera ma 25 snimku/sec a ta promitacka asi 18 snimku/sec. Tu promitacku privezl strejda a ted ji nemam v ruce. jestli to spravne chapu, tak bych se mel pokusit na promitacce nastavit taky asi 25 snimku/sec ???? Ja ale myslim, ze se to stejne za chvilku rozejde, ne? mate nekdo zkusenost s timto?????
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 03-03-2012, 22:06
  2. Jake MMC s HDD "server" + druhe jako "stanice"
    Od Cigisek v sekci Multimediální centra, DVD, Blu-ray
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 16-09-2011, 10:51
  3. odděleno z "Capitalism: A Love Story" (sekce filmy)
    Od Antonín v sekci Volná témata
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 07-05-2010, 16:27
  4. Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 19-07-2007, 19:08
  5. AirStar2 "zkracuje" nahrané filmy
    Od ravie14 v sekci DVB-T
    Reakcí: 21
    Poslední příspěvek: 30-10-2006, 05:47