Favicon Svethardware.cz  Svět hardware   Fórum Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: Délka klipu z DV kamery

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele vlastik_oldd
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    27

    Mám patrě nějaký problém s kamerou (miniDV) a chci se zeptat zda ten samý klip(y) po opakovaném capture do PC má mít na chlup stejnou velikost.

    Proč se ptám: stává se mi totiž, že pokud jednou má klip 55MB tak podruhé má ten samý 52MB a potřetí třeba 56MB. Vzhledem k tomu, že se jedná o digitální záznam, tak se domnívám (možná špatně), že by velikost měla být přinejmenším více či meně úplně stejná, nebo ne?

    Tak jak to teda je?

    To že si myslím, že mám problém je spojeno s tím, že mi čas od času škobrtne zvuk a ojediněle i obraz - většinou jeden frame. S PC to nemá co dělat. Zkoušel jsem jinou kameru a ta to nedělá. Záznam na pásce je taky OK, dělá to vždy v jiném místě. Záznam je teda OK.

    Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Je tu občas Avatar uživatele Tomáš X.
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    168

    Nevím, jakou přesně máte kameru a capture program, ale já mám JVC GR-D30 kameru a Capture provádím Vegasem nebo Pinnacle Studiem a začátek a konec nahrávání dělám v Pinnacle ručně a ve Vegasu začátek ručně a rozsekání na další klipy dělá on podle míry změny klipu. Prostě v obou případech může být klip jednou o něco kratší a jednou o něco delší a hned je rozdíl ve velikosti. Nebo dokonce může být nastaveno horší rozlišení nebo PAL / NTSC s bitratem 25 versus 29,9, ....
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček Avatar uživatele vlastik_oldd
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    27

    Myslím, že jste mě nepochopil. Jedná se mi o to, zda jeden a tentýž klip při opakovaném capture má mít stejnou velikost. Ve Vegasu se to jmenuje Recapture. Nabídne se to třeba jako možnost při načítání uloženého projektu kde některý z použitých klipů chybí (stačí jen když je uveden v Média poolu).
    Mě to prostě sejme klip znovu, ale má jinou velikost a někdy i délku ???!!!

    Otázka tedy zní:
    Má mít ten stejný klip při recapture stejnou (na chlup) velikost. Ano / Ne
    (nemáte přítele na telefonu, diváky ani možnost 50:50)
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    Ja jsem presvedcenej, ze maji bejt stejny . Zkusil bych to nahrat pomoci WinDV, kterej strina podle jednotlivych zaberu. To by melo bejt prukaznejsi nez ten capture ve Vegasu. Podle me to je digital, tak by to melo bejt porad stejny. Jako kdyby si si z CD grabnul pisnicku a ona by byl apokazdy jinak velka. Princip by mel bejt stejnej. Vlada
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček Avatar uživatele vlastik_oldd
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    27

    To vlada:

    o tom jsem byl přesvědčenej taky, ale ne úplně a proto jsem se ptal. Uvítal bych kdyby to někdo prubnul. Díky

    (kameru mám v serice tak teď nemůžu sám)
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    540

    Tie STRIHY MUSIA BYŤ PRESNE NA CHLP (skúšal som to). Mal som v PC jednu kazetu a potom som dal len asi 3 STRIHY z konca kazety do PC a BOLI PRESNE ROVNAKÉ ako tie, ktoré som tam už mal !!!
    Mám SONY 740E (D8) a graboval som vo VEGASe (neodporúčam grabovať v PINNACLE - problém s rozchádzaním VIDEO/ZVUK - aj v EXACU sa im to rozchádza ).

    Pri grabovaní vo VEGASe mám nastavené OPTIONS - PREFERENCES - CAPTURE - Master stream: AUDIO !!! VEGAS ti neškubne vo zvuku, ale asi doplní/vyhodí snímky (to vôbec nepostrehneš - pri náhľade to škubne, ale na HDD už to je OK) a tým sa vylúči rozchádzanie AUDIO/VIDEO (predpokladám, že máš zapnuté DMA (pri grabovaní nepracovať na PC - neprepínať okná, vypnúť scanovanie HDD antivirom ...).

    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Je tu pořád Avatar uživatele vlada
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    3,562

    MOJE> To nastavení co tu popisuješ je podle mě pro grabování z analogovýho zdroje (TV karty např.). Při kopírování z DV kamery neni žádnej master stream. DV type-1 (tak je uloženeý video na kazetě) má jenom jeden stream. V něm je zvuk i obraz. Proto třeba VD nebo AviSynth neumí z DV type-1 dostat zvuk. Já doporučuju pro kopírování z DV kamery používat WinDV, protože ten používá cache a žádný snímky mi nevypadnou, pokud při tom nedělam vysloveně kraviny.
    Jak se může nějakýmu programu podařit, aby se rozcházel zvuk u DV záznamu fakt netušim.Ale u Pinnaclu bych věřil všemu
    Ale s tou velikostí se oba shodneme, že musí být stejná. Momentálně to ale nemůžu ověřit, kameru sem měl vždycky jenom pučenou. Vlastní žádnou nemam. Vláďa
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Je tu pravidelně
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    540

    No teoreticky by to malo byť tak, ako to píšeš Ty, ale prakticky je to asi trochu ináč (neviem kde je chyba). Na čistý WINXP som hodil WINDV a skusil grabovať a to isté (rozchádzanie). Vyskúšal by si toto:

    1. Cez WinDV grabni min. 1 min. z DV
    2. Otvor to vo VirtualDubMod (keď ti ukáže chybu ohľadom zvuku, taklen pokračuj ďalej)
    3. Pozri : STOPY - SPRÁVY O STOPÁCH (dĺžku AUDIO/VIDEO)
    4. Napíš čo si zistil
    (už dlhšie riešim tento problém)

    VĎAKA
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Čestný člen Avatar uživatele Mike
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    649

    Zkus to grabnout vickrat a podivej se, zda prvni a posledni snimek jsou shodne, pokud ne, tak je to jasny - nenagrabuje to presne ten samy usek, ale o par framu se splete, nedovedu si predstavit, ze by mohlo byt neco jinyho, pak by musely vypadavat snimky nebo dochazet k jinemu vypadku dat, coz se mi ale moc nezda
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček Avatar uživatele vlastik_oldd
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    27

    To MOJE:
    Taky si myslím, že by to mělo být chlupový, ale já to tak neměl. Uvidím, až se mi tovrátí ze servisu. Zkusím a uvidím.

    To Mike:
    Přesně tak nějak to asi bude. Patrně se mi ta potvůrka netrefí vždy stejně a pak to jinou dýlku. Ale jak to? Vegas se při recapture orientuje podle časových údajů na pásce tak by to mělo být stejný! SAKRA!

    To vlada:
    Ten WinDV jsem zkoušel je to už let a nevím jestli mi to chodilo, ale jak to půjde tak to prubnu.

    Díky všem zůčastněným
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček Avatar uživatele condor
    Registrace
    Mar 2004
    Příspěvků
    74

    Moje zkusenost je takova, ze delka souboru je vzdy stejna. Aspon takove mam zkusenosti pri znovuopakovanem capture z DV kamery na te a same masine.

    Co mam vsak zkusenost, ze obsah "1" a "0" neni nikdy identicky, byt obraz a zvuk jsou stejne.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. VEGAS 9 - délka klipů
    Od Berticzech v sekci Editace videa
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 21-04-2010, 15:34
  2. Délka klipu z fotek
    Od LosPablos v sekci Editace videa
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 21-01-2008, 19:55
  3. Délka Firewire
    Od gebu v sekci DV/HDV
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 20-10-2006, 07:40
  4. Delka kabelu
    Od strelec_oldd v sekci DVB-T
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 04-03-2006, 13:03
  5. délka renderování
    Od yaso v sekci Editace videa
    Reakcí: 38
    Poslední příspěvek: 14-07-2005, 22:47