Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Filmy a seriály, streamovací služby
Televize  |  Projektory
Audio a domácí kina
Multimediální centra  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie
Svět mobilně

LCD LED TV okolo 15 000,-

C.I.S.I. (132)|5.7.2013 11:57
Zdravim,
Po dvou letech jsem se opet dostal do situace, kdy si vybírám televizi a jak uz to tak byva, hodne se toho zmenilo, takze prakticky opet nemam prehled o aktualnich trendech. Zaklady znam, ale detaily mi unikaji. Proto vas tedy prosim o pomoc.

Jakou televizi mam v planu kupovat?
LCD LED. Plazma se kupovala rodicum před dvema lety (Panasonic P46G30) a jsem z ni skepticky. Obraz mi obcas není prijemny na oci a vetracky vzadu se zacaly ozyvat. I to vypalovani obrazu se vyskytuje, ale není to zadna hruza. Rozhodl jsem se tedy, ze zkusim tentokrat LEDku.

Jake bude hlavni vyuziti?
Full HD filmy, sledovani DVB-C, obcas sport a take hrani na konzoli (at uz na soucasne nebo pristi generaci). Na TV se divame spise k veceru a vecer, pritelkyne i pres den, ale nikdy nemame absolutni tmu. Vzdy si k tomu rozsvitime alespon lampicku. 3D, Smart a podobne serepeticky pro nas vubec nejsou prioritni, doma to nevyuzijeme. Pokud ale 3D panel nabidne lepsi obraz, tak si jej samozrejme poridim.

Uhlopricka?
Minimalne 42“, ani o centak nebo palec mene. Pozorovaci vzdalenost je maximalne 2,2m, dal uz si od toho sednout nemuzeme. Uz ted se mozna bojim, ze 42“ by mohlo byt malo – znato to, clovek koupi TV a rekne si, ze mohla byt jeste o kousek vetsi., ale aktuálně mame starou 26“ Sony, takze skok to bude pomerne obrovsky a stehovat se nejakou dobu neplanujeme, takze pozorovaci vzdalenost se menit nebude.

Rozpocet?
Plus minus 15 000,-. Jsem ochotny jit i trochu vyse, ale to me dany model musí doopravdy zaujmout. Prece jen pocitam s tim, ze za par let se to mozna bude muset vymenit a navíc jsem financne omezen a ještě bych chtel prikoupit MMC.

Co mam zatím vybraneho?
Zatim nejvetsi favorit - [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Dale pak asi - [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

K jinym modelum jsem si zatím zadnou oblibenost nevybudoval. Samozrejme jsem si procital ostatní topicy zde a popravde z toho moc moudry nejsem, jelikoz jsem uz narazil na tolik tipu na TV, ze v tom zacinam mit slusny chaos.

Budu rad za jakekoliv jiné navrhy! Zatim diky.
C.I.S.I. (132)|7.7.2013 10:07
Aktualne se mi do vyberu dostaly tyto 42"ky:

Philips 42PFL6007K
Panasonic TX-L42E6E

a jeste stale take premyslim nad Panasonic TX-L42ET50E, ktera je podle toho, co jsem cetl, lepsi jak letosni ET60.

Pokud teda uz nikdo neprilozi nic navic, tak si vyberu z tehle trojky ;)

EDIT: Kazdopadne zase jsem trochu brouzdal netem a narazil jsem na Sony a jejich radu Bravia KDL-42W653 / 654 / 655 /656

Rozdily mezi jednotlivymi modely jsem nezkoumal. Kazdopadne ma smysl o techto televizich vubec premyslet a zamerit se na ne?

Dale pak jeste LG 42LN570S - ta me zaujala diky Direct LED. Melo by to smysl? Cena u teto TV je naopak celkem nizka, coz me mozna trochu odrazuje.
KamilZ (10277)|7.7.2013 13:32
Řada W65x by měla mít MVA panel, takže OK. Ale je to model 2013 a nejsou zkušenosti...

LG po roce 2012 nevěřím ani dobrý den :-) (ale LN570 jsem ještě neviděl).
Jan10 (836)|7.7.2013 13:35
W6 má IPS panel
C.I.S.I. (132)|7.7.2013 13:47
Jop, rozdily jsem si uz nasel, ale i tak diky! Trosku mi vadi pouze 2 HDMI vstupy, ale to by se snad dalo prezit.

Ja jsem k LG taky trochu skepticky, v mem vyberu je nizko, ale dal jsem ji tady jen "co by, kdyby"...
Jan10 (836)|7.7.2013 14:04
LN570 je 50Hz IPS televize - co dodat ... Za ty prachy už radši 5007 Philips, kterej má kontrastní VA 100Hz panel.
C.I.S.I. (132)|7.7.2013 14:16
A co tahle? Philips 42PFL6007K (chtel bych minimalne 42"). Od Phillipsu me odrazuje pouze to zasekane ovladani.
KamilZ (10277)|7.7.2013 15:19
Nesmíš na ní pařit na konzoli ve 3D: http://www.youtube.com/watch?v=8kuu4dTQonI
C.I.S.I. (132)|7.7.2013 16:25
Konzoli mam, ale 3D me vubec nerajcuje. Nebudu ho prakticky vubec vyuzivat.
C.I.S.I. (132)|13.7.2013 12:49
Tak vcera jsem byl poprve omrknout televizory a hooodne me potesil obraz [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

Dale se mi pak libil [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] a nezklamal ani [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

A ted babo rad. Nejvtipnejsi na tom je, ze jsem se zacal pohybovat v jinych cenovych relacich :-) ale tak uvidime, nejaky ten den jeste tomu dam.
KamilZ (10277)|13.7.2013 13:23
Pokud je priorita čistě obraz, šel bych do Philips. Jinak raději do Panasonic. Pro mě je sice obraz vysoká priorita, ale raději sahám po Panasonic, protože ty drobnosti v GUI začnou po čase pěkně sr*t :-)
C.I.S.I. (132)|14.7.2013 10:58
Pekne jsem se z toho dnes v noci vyspal a dosel jsem k zaveru, ze vitezem se stane - Panasonic TX-L42E6E ([odkaz, pro zobrazení se přihlaste])

Rozhodl jsem se, ze zustanu pri zemi a poridim si tuto relativne - podle ohlasu - slusnou TV. Sice jsem se porad presvedcoval, ze bych mel vzit nejakou 46"-47", ale myslim, ze pro pozorovaci vzdalenost MAX 2,2m je tohle akorat. Navic za peknou cenu a jelikoz mam v planu jeste si poridit novy TV stolek + MMC, tak mam jasneho viteze.

Ostatne, pri koupi po netu mam 14 dni na vraceni, takze v pripade nespokojenosti ji vratim :)

Kazdopadne, pred nakupem si ji jeste proklepnu. Mate nejake doporuceni na videa, ktere bych mel na teto TV vyzkouset? Chci si hlavne overit rozmazavani obrazu + casto se doma divame na sporty.
C.I.S.I. (132)|14.7.2013 17:26
Tak jsem se byl na ni podivat a za me ok. Poridim si ji a uvidime, zda me behem 14 dnu zklame ci ne ;-)

Jinak stvala me akorat jedna vec - hned vedle E6 stal lonsky model, ktery mel sirsi ramecky a vypadal opticky vetsi (byla to taktez 42"). Dokonce mi prislo, ze ma i o kousek vetsi uhlopricku, ale merit se mi to opravdu nechtelo :-) Jednoduse to na me pusobilo lepe... nekdy si rikam, ze nechapu, co na tom ti lidi vidi. Radsi vetsi ramecky a tlustsi TV nez tyhle "SLIMky". Ale proti gustu...

Tak, a ted si vybrat jeste nejake MMC...
cupilupi (27)|22.7.2013 10:39
ja som kúpil tento Sony na Slovensku v Datarte ho majú teraz v zľave za 430,- EUR (10.500,- CZK)
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
C.I.S.I. (132)|23.7.2013 11:34
Tak TV je doma! Po nejakem zkouseni muzu pak urcite napisu sve zkusenosti ;)